Ulko-ovet - Design from Finland

Piklaksen Design from Finland -tunnustuksen saaneen ulko-ovimalliston suunnittelija Marja Sydänmetsä kertoo saaneensa malliston suunnitteluun vapaat kädet. Suunnittelun pohjaksi hän tutustui Pariisin ja Milanon nykymuotiin sekä eri arkkitehtonisiin tyylisuuntiin. Myös luonto kulki suunnittelijan matkassa mukana koko ajan: puut, aavat järven ja meren selät, vanhat sekä ryhdikkäät rakennukset. Näistä inspiraation lähteistä Marja Sydänmetsän neljä ulko-ovimallistoa päätyivät Piklaksen malleiksi Ryhti, Idylli, Mahti ja Retro. Jokaiseen mallistoon suunniteltiin kolme oviversiota: pää-, umpi- ja terassiovi, sillä tontin kaikille rakennuksille pitää saada samantyyliset ovet.


Ryhdin ajatuksena nykyarkkitehtuuri

Ryhti-mallisto on suunniteltuminimalistisiin rapattuihin kivitaloihin ja hillitympiin puutaloihin. Taloissa korostuvat isot ja runsaat lasipinnat, joista avautuu näkymä luontoon. Kotien julkisivun värimaailmassa on täynnä voimakkaita kontrasteja: musta/valkoinen pehmennettynä tammella, saarnella tai wengellä.

Rytmi: Ovi on saanut valssista rytmin, joka on mustavalkoinen. Rytmissä ensimmäisellä kolmasosalla on paino ja värinä musta. Kaksi kolmasosaa ovat kevyttä valkoista.
Jykevä: Oven teemana on rockimpi versio Rytmistä. Oven kuosiin haluttiin kiiltoa maalatuilla lasielementeillä. Lasielementtien määrä vaikuttaa oven läpinäkyvyyteen. Maalattu ovi ei päästä katseita lävitse ja ulkopuolelta ovi kiiltää kuin peili.
Raita: Tämä ovi sopii sisustukseltaan lämminsävyiseen, arkkitehtuuriltaan selkeälinjaiseen puutaloon. Ovessa on kolmea lasityyppiä, ruutua, vaakaa ja pystyä. Lasi valitaan oman kodin tyyliin sopivaksi.
Kerros: Kerros-ulko-ovessa tehostevärejä käytetään puurimoissa ikkunoiden välissä. Kahdesta lasiaukosta muodostuvan ovessa tehostevärinä toimii silkkipainettu wengelasi.

Ryhti ja isot ikkunapinnat sopivat yhteen.
Ryhti ja isot ikkunapinnat sopivat yhteen.

Idylli maalaisympäristöön

Idyllin ovet on nähty sopimaan lasikuisteilla, korkeilla katoilla ja ruutuikkunoilla varustettuihin kodikkaan tunnelmaisiin maalaistaloihin. Värimaailmaksi valikoituivat luontoon sopivat valkoinen, vaaleanharmaa, lämpimän punainen ja yönsininen.

Ruutu halajaa maalaisromanttiseen puutaloon. Ruutu-ovi on jatkumona ruutuikkunoille.
Holvi-ulko-ovi on maalaisromanttiseen puutaloon, jota koristavat kaari-ikkunat.
Komia ovi huokuu pohjalaisuutta - harjakatto, punamulta, sodan jälkeinen aika. Voimakkaat, kirkkaat värit ja rustiikkiset puiset huonekalut sekä pääovena yksi- tai kolmilasinen talon tyyliin sopivana.

Idylli sopii kuistilliseen taloon täydellisesti.
Idylli sopii kuistilliseen taloon täydellisesti.

Mahti on näyttävä

Marja Sydänmetsää innoitti Mahti-ovimallistossa metsä puun kaarnoineen ja toisaalta vanhan hirsiladon puun syyt. Mallistossa yhdistyy näyttävät pinnat ja suuret linjat maanläheisesti kuitenkin. Hirsinen, puinen tai kivinen joko koti tai loma-asunto saavat näistä ovista arvoisensa ulko-oven. Värien teemana ovat luonnon sävyistä ruskea ja harmaa.

Lankku-oven väriksi löytyi keloharmaa, mutta tummanharmaa, hiilenmusta ja valkoinen kuuluvat värivalikoimaan myös. Oven kuviona on vanhan hirsiladon seinä.
Hirsi-ovi klassisen värimaailman edustajana jatkaa seinän hirsiuraa. Pääoven lasin voi valita pystyyn tai vaakaan. Suositusvärejä ovat valkoinen, keloharmaa, latte, ruskea ja tummanruskea.
Kartano sai innostuksen suuren kartanon kalanruotoparketista. Oven merellinen ja tunnelmaa luova pyöreä ikkuna sopii hirsitaloon, jossa puupintaa on paljon näkyvillä.
Huvila-oven paikan suunnittelija näki veden äärellä sen liplatusta ja puiden havinaa kuuntelemassa. Ovi, jonka avattuaan ihmisen mieli lepää ja arkeen haetaan voimaa.

Mahti on näyttävien ja maanläheisten talojen ovi.
Mahti on näyttävien ja maanläheisten talojen ovi.

Retro remontoijalle

Uusvanhat, yksinkertaiset ovimallit, ovat omiaan remontoitavaan taloon sopien kuitenkin uudiskohteeseen.

Rehti ei petä. Se on tuttu ja turvallinen, mutta vaihtoehtoja on valittavaksi 13.
Huomaamaton Aito vaihtuu vaatimattomana vanhan, ruskeahkon tiilitalon uudeksi oveksi, kun halutaan modernisoida vanha ovi nykyaikaiseksi hdf-oveksi.
Suora-ulko-ovi sileänä ovena soveltuu kaikkiin kohteisiin. Väreiksi Marja Sydänmetsä valitsi valkoisen, vaalean- ja tummanharmaan, tummanruskean, lämminpunaisen sekä yönsinisen. Oven lasivaihtoehtoina ovat ruutu, vaaka ja pysty keskitettynä oven leveys- ja korkeussuunnassa.

Retro-ovet maastoutuvat julkisivuun.
Retro-ovet maastoutuvat julkisivuun.

Mittojen mukaan helposti verkkokaupasta hinnan paistaessa läpi

Piklas valmistaa kaikki kotien ja vapaa-ajan asuntojen ovet ja ikkunat mittojen mukaan. Standardimittojen lisäksi saat oven ja/tai ikkunan haluamillasi mitoilla, mikä helpottaa rakennusosan valintaa etenkin remonttikohteissa.

Piklaksen verkkokaupassa on valittavanasi useita eri ominaisuuksia talosi ulko-oville,

Kun pohdit, minkälaisen oven kohteesi tarvitsee, ominaisuuksien muutosten mukaan näet hinnan koko ajan verkkokaupan sivun oikeassa alakulmassa.


Jätä yhteydenottopyyntö
Jätä yhteydenottopyyntö Piklaksen ulko-ovista
 
Julkaistu
17.7.2017