Kimarien Kastelli-koti Mikkelin asuntomessuilla

Sirpa ja Arto Kimari ovat rakentaneet Kastelli-talonsa Mikkelin asuntomessualueen Onni-kortteliin. Talo on suunniteltu keski-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle. Koska talosta haluttiin tehdä omannäköinen, päätyivät Kimarit valitsemaan Kastellin Viittä Vaille Valmiin -ratkaisun.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon

Tilaa Kastelli-taloesite

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Mikkelin asuntomessualueen Onni-kortteliin rakennettu Kastelli-talo on suunniteltu keski-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle.Mikkelin asuntomessualueen Onni-kortteliin rakennettu Kastelli-talo on suunniteltu keski-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle.
Noin 98 asuinneliötä, 29 neliön autotalli ja lähellä oleva luonto riittävät hyvin Kimarien tarpeisiin.Noin 98 asuinneliötä, 29 neliön autotalli ja lähellä oleva luonto riittävät hyvin Kimarien tarpeisiin.

Sirpa ja Arto Kimarin sekä 4-vuotiaan Onni-koiran kodin rakentaminen Mikkelin asuntomessualueelle aloitettiin heinäkuussa 2016 ja koti saatiin valmiiksi hyvissä ajoin jo huhtikuussa. Kimarien mukaan toimitussisältöjen suhteen erot eri talopakettien välillä olivat pieniä. Talotehtaan valinnassa ratkaisivat kotimaisuus ja suomalaisen työn tukeminen sekä se, että Kastelli-talo suunniteltiin Kimarien toiveet ja mieltymykset huomioiden.

Toimitusvaihtoehdoista sopivin kokeneille rakentajille oli Viittä Vaille Valmis. Viittä Vaille Valmiissa talopaketissa vaativat rakentamisen vaiheet on toteutettu valmiiksi. Talo on ulkopuolelta muuttovalmis, vain sisustaminen jää asiakkaan hoidettavaksi. Rakennusalalla työskentelevä Arto Kimari halusi tehdä itse sisustustyöt ja viimeistelyt. Kimarit laskivat, että Viittä Vaille Valmiin -talopaketin he ehtisivät saada ajoissa valmiiksi, vaikka Arton työtilanteen takia aikaa olisi työskennellä talon parissa pelkästään iltaisin ja viikonloppuisin. ”Rakentaminen oli nopeampaa, pääsimme itse hieman helpommalla ja saimme tehdä talon loppuun rauhassa”, kertoo Arto.

Viittä Vaille Valmis –talopaketti sopii rakentajalle, joka haluaa sisustaa itse, oman makunsa mukaan.Viittä Vaille Valmis –talopaketti sopii rakentajalle, joka haluaa sisustaa itse, oman makunsa mukaan.
Toimitusvaihtoehdoista sopivin kokeneille rakentajille oli Viittä Vaille Valmis, sillä rakennusalalla työskentelevä Arto Kimari halusi tehdä itse sisustustyöt ja viimeistelyt.Toimitusvaihtoehdoista sopivin kokeneille rakentajille oli Viittä Vaille Valmis, sillä rakennusalalla työskentelevä Arto Kimari halusi tehdä itse sisustustyöt ja viimeistelyt.
Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila.Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila.

Avainlippu tunnustuksena suomalaisesta työstä

Suomalaisen Työn Liitto ry on myöntänyt Kastelli-talopaketille tunnetun suomalaisen työn symbolin, Avainlippu-tunnuksen. Myös Kimareille talotehtaan valinnassa Kastellin puolesta puhuivat kotimaisuus, suomalaisen työn tukeminen sekä kotimaisen käsityön määrä. ”Halusimme, että mahdollisimman paljon työtä jää omalle paikkakunnalle ja maakuntaan. Talopakettimme pystyttikin mikkeliläinen yritys JP-Timpurit Oy”, sanoo Sirpa Kimari.

”Arvostamme kovasti suomalaista käsityötä, ja se oli yksi tärkeä asia sopivan toimitussisällön ja hinta-laatusuhteen lisäksi. Suomalainen osaaminen näkyy kodissa esimerkiksi Ruukin kattona ja Tulikiven vuolukivitakassa, jonka muurasi paikallinen tekijä Kari Nykänen.”

Kastellin kanssa saimme juuri sellaisen kodin kuin halusimme

Kastellin toiminta taipui hyvin Kimarien elämäntilanteeseen. Yksikerroksisen puutalon pohjaratkaisu suunniteltiin kahden aikuisen tarpeiden mukaan, sillä lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa. Kimarien talolle asettamat vaatimukset onnistuivat luontevasti aina huonekorkeutta ja laudan leveyksiä myöten. Vaikka rakenteille oli tietyt raamit, Viittä Vaille Valmis -talopaketti tarjoili vaihtoehtoja riittävästi, ja taloon saatiin esimerkiksi tavallista suurempi terassin.

”Olemme asuneet jo kertaalleen suuressa omakotitalossa emmekä halunneet tästä yhtä isoa”, Sirpa kertoo. ”Tarvitsimme vain yhden makuuhuoneen ja vierashuoneen, jossa lapset voivat yöpyä meillä kyläillessään. Noin 98 asuinneliötä ja 29 neliön autotalli riittävät hyvin.”

Kimarit halusivat kotiinsa ennen kaikkea valoa ja avaruutta. ”Meille oli tärkeää saada riittävän suuri sauna ja pesuhuone”, Sirpa kertoo. ”Myös eteiseen toivoimme runsaasti tilaa ja samaan yhteyteen avaran vaatehuoneen. Liikumme paljon, joten tarvitsemme säilytystilaa harrastus- ja työvaatteille.” Kimarit valitsivat Puustellin kiintokalusteet ja keittiön, joka oli miellyttänyt heitä jo edellisessä kodissa. Keittiön asentajat saatiin naapuripitäjästä Juvalta.

Keittiöstä ja olohuoneesta suunniteltiin tarkoituksella yhtenäinen tila. ”Vietämme arkena paljon aikaa keittiössä ja olohuoneessa, ja nyt voimme puuhastella keittiössä samalla, kun seurustelemme vaikkapa vieraiden kanssa.”

Tutustu tarkemmin Kimarien Kastelli-kodin valmistumiseen: 
Making of Kastelli – Kurkista Kimarien kotiin »

Kiintokalusteet ja keittiö on valittu Puustellin valikoimasta.Kiintokalusteet ja keittiö on valittu Puustellin valikoimasta.
Tulikiven vuolukivitakka luo tunnelmaa keittiön ja olohuoneen yhtenäiseen tilaan.Tulikiven vuolukivitakka luo tunnelmaa keittiön ja olohuoneen yhtenäiseen tilaan.
Kimarit halusivat kotiinsa ennen kaikkea valoa ja avaruutta.Kimarit halusivat kotiinsa ennen kaikkea valoa ja avaruutta.
Kimarien toiveet toteutuivat myös tilavan kylpyhuoneen ja saunan osalta.Kimarien toiveet toteutuivat myös tilavan kylpyhuoneen ja saunan osalta.

Kastelli on ylivoimaisesti ostetuin talomerkki Suomessa

Suureen suosioon vaikuttavat ennen kaikkea talomerkin luotettavuus ja laadukkuus, mallivalikoima, tilaratkaisut, hinta ja ulkonäkö, myyjien ammattitaito ja yksilöllinen suunnittelupalvelu. (Rakennustutkimus RTS Oy Omakotirakentajatutkimus kevät 2016).

Kastellin valmistalot ja huvilat tunnetaan korkeasta laadustaan, joka syntyy koko rakentamisen ketjussa aina suunnittelusta asennukseen asti. Rakentajatutkimuksissa Kastellilla on hyvin tyytyväiset asiakkaat. Omakotirakentajatutkimuksen (15/16 RV) mukaan rakentajat ovat tyytyväisiä Kastelliin.

Tutustu Kastelli-talojen mallistoon

Tilaa Kastelli-taloesite

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

 
Julkaistu
10.7.2017