Keikkatyöllä piha & talo kuntoon

Omakotitalossa riittää puuhaa sisällä ja ulkona vuoden ajasta riippumatta. Kaikkea ei aina ehdi, osaa eikä kannata tehdä itse. Oikotie Työpaikkojen Keikkatyöt-osiosta löydät ammattilaisen avuksesi kodin ja pihan kunnostustöihin!


Työnteon tavat muuttuvat ja työmarkkinat vastaavat haasteeseen. Oikotie Työpaikkojen Keikkatyöt-osiossa osaajat hakevat keikkatöitä ja kotitaloudet tai yritykset voivat ilmoittaa tarjolla olevista keikkatöistä ja etsiä niille tekijöitä.

Omakotitalon rakennustyömaallakin riittää kaikenlaista työtä. Rakennus- ja siivoustyöt, pihatyöt, kuten nurmikon istutus, perennapenkkien teko, ikkunanpesu, uuden talon loppusiivous – tai vaikka julkisivuremontti sekä koko pihan uudistaminen, nämä kaikki onnistuvat keikkatyöläisen avulla.

Pimeää työtä ei kannata teettää, sillä siitä jää usein kiinni ja voi saada ikäviä jälkiseuraamuksia erilaisten maksujen muodossa, mahdollisista tapaturmista ja vakuutusasioista puhumattakaan. Kun palkkaat keikkatyöläisen, kannat samalla kortesi kekoon suomalaisten työllistymisen puolesta.

Tutustu Oikotie Keikkatyöt-palveluun

Keikkatyöläisen palkka maksetaan SuoraTyö.fi:n kautta

Oikotie Keikkatyöt-osio ja SuoraTyö.fi toimivat yhteistyössä sujuvan keikkatyön puolesta. SuoraTyö.fi on yksinkertainen ja helppo palvelu keikkatyötä tarjoavalle. SuoraTyö.fi mahdollistaa työn teettäjälle Suomen kattavimman palvelun työsuhteiden hallintaan aina työntekijän löytämisestä sähköiseen työsopimukseen, työajan seurantaan ja täysin automaattiseen palkkahallintoon.

SuoraTyö tarjoaa lisäksi ainoana Suomessa kaikki työn teettäjän lakisääteiset vakuutukset ilman ennakko- ja minimimaksuja. Tämän ainutlaatuisen kokonaisuuden ansiosta SuoraTyö.fi oli muun muassa Ylen Kuningaskuluttajan (2015) vertailussa satunnaiselle työllistäjälle käytössä edullisempi kuin verohallinnon maksuton palkka.fi -palvelu, toimitusjohtaja Jani Laatikainen SuoraTyö.fi:stä sanoo. SuoraTyön ja Oikotie Työpaikkojen osaajahaku on ollut erittäin suosittu palvelu alusta lähtien.

SuoraTyötä käyttäessään työnhakija voi rakentaa oman näköistä työelämää ilman pelkoa siitä, että työvoimaviranomainen tulkitsee hänet yrittäjäksi. Mahdollisen tapaturman sattuessa vakuutusturva on aina kunnossa, kun varmistaa, että työnantaja on rekisteröitynyt SuoraTyön käyttäjä, Laatikainen summaa.

Jani Laatikainen SuoraTyö.fi:stä kannustaa keikkatyöläisen palkkaamiseen.Jani Laatikainen SuoraTyö.fi:stä kannustaa keikkatyöläisen palkkaamiseen.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Keikkatyöläisen palkasta saa vähentää verotuksessa 20 prosenttia sekä kaikki palkan työnantajan sivukulut. SuoraTyö.fi laskee kertynyttä kotitalousvähennystä reaaliaikaisesti ja kotitaloustyönantaja näkee sen palvelussa olevasta omasta ohjausnäkymästä eli dashboardilta.

Omavastuu kotitalousvähennyksestä on 100 euroa, ja maksimi henkilökohtainen vähennysmäärä vuodessa on 2 400 euroa tai puolisoilta yhteensä 4800 euroa. Puolisoiden tapauksessa omavastuu on 100 euroa molemmilta eli 200 euroa, Jani Laatikainen sanoo.

Entä vakuutukset ja muut maksut?

Mikäli työn tarjoajalla ei ole aiempia omia vakuutuksia, SuoraTyö.fi voi hoitaa ne yhdellä napin painalluksella rekisteröinnin yhteydessä. Vakuutusturva astuu voimaan heti ja siinä ei ole perinteisiä ennakko- tai minimimaksuja. SuoraTyö veloittaa 1 % maksetusta palkasta (minimissään 2,95 € ja maksimissaan 9,95 €).

Vakuutusmaksu, kuten kaikki muutkin sivukulut, maksetaan palkan yhteydessä yhdellä verkkomaksulla. Se, että vakuutukset ovat odottamassa työsuorituksen alkamista, ei maksa mitään. Tällaista vakuutusmallia ei ole saatavilla mistään muualta kuin SuoraTyö.fi -palvelusta, Laatikainen hehkuttaa.

Mietittyttääkö mitä keikkatyöläisen palkkaaminen maksaa?

Esimerkki nurmikonleikkuusta:

Nurmikon leikkaus 4h (Palkan lähde: PAM Kiinteistöalan TES)

Palkka: 4h x 10,71 euroa = 42,84 eur
Työn sivukulut:
+ lomakorvaus 3,86
+ eläkevakuutus 8,75
+ sosiaaliturvamaksu 0,50
+ työttömyysvakuutus 0,37
+ työtapaturma- ja ammattitautivakuutus 1,09
+ ryhmähenkivakuutus 0,03 = 14,6 eur
SuoraTyö palvelumaksu = 2,95 eur (sis. alv)

= 60,39 euroa, josta saa kotitalousvähennystä 20,08 euroa (20 % palkasta + työnantajan sivukulut).

Työn teettäjänä voit ottaa rennosti! Huolehdimme puolestasi kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten edellä mainituista vakuutuksista ja sosiaaliturvamaksuista.


Vieläkö tekemättömien rakennus- tai pihatöiden to do -listasi on loputon? Ota apujoukkoja keikkatyöläisistä ja nauti ammattilaisten aikaansaamista tuloksista hyvillä mielin!

Tutustu Oikotie Työpaikkojen Keikkatyöt-osioon, ilmoita keikkatyöstä tai hae keikkatyötä tyopaikat.oikotie.fi/keikkatyot

 
Julkaistu
26.6.2017