Uponor KOTI – turvalliset LVI-ratkaisut remontoijalle

LVI-tekniset ratkaisut liittyvät sekä rakentamiseen että remontointiin. Niiden merkitys kodin viihtyisyyteen ja talon hyvinvointiin jää kuitenkin usein ymmärrettävistä syistä liian vähäiselle huomiolle. Näkyvät pinnat, kuten kiintokalusteet tai seinäpinnat uusitaan usein jopa ennen kuin se olisi vielä edes välttämätöntä. Sen sijaan piilossa olevat putkistot jäävät helposti unholaan.

Varo vesivahinkoa

Usein LVI-järjestelmien huono kunto ja toimivuus havaitaan vasta, kun on jo myöhäistä. Seinä- tai lattiarakenteissa piilossa olevat putket saattavat vuotaa pitkiäkin aikoja, ennen kuin mitään tulee näkyviin. Silti ne ovat voineet aiheuttaa jo paljonkin vaurioita rakenteisiin. Huonon tuurin osuessa kohdalle vaurio syntyy juuri, kun on uusittu näkyviä pintoja ja myös ne menevät samalla pilalle. Siksi remontti kannattaa tehdä mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Ennakkoon tehty putkiremontti tulee aina huomattavasti halvemmaksi ja vie paljon vähemmän aikaa kuin vesivahinkojen korjaaminen. Yllätyksenä voi tulla myös se, että vakuutus ei korvaa koko vahinkoa vaan ikävähennys ja omavastuu vähentävät korvauksen määrää merkittävästi ja uudet putket on joka tapauksessa kustannettava itse. Käyttövesiremontti kannattaa ottaa harkintaan viimeistään silloin, kun putkisto on 30 vuotta vanha. Patteriverkostoputkiston oletettu käyttöikä on hieman pidempi.

IMG_7611_inkku

10 syytä teettää Uponor KOTI -käyttövesiremontti

 

 1. Uponor on luotettava ja alan pitkäaikainen toimija, joka vastaa tuotteistaan myös tulevaisuudessa.
 2. Uponor-komposiittiputki on maailman ylivoimaisesti asennetuin komposiittiputki.
 3. Remontin tekee paikallinen, Uponorin tuotteet tunteva LVI-alan ammattilainen.
 4. Remontti kestää yleensä vain 1-3 päivää ja talossa voi asua koko remontin ajan.
 5. Huoli vesivahingosta ja sen aiheuttamista haitoista poistuu.
 6. Juomaveden laatu paranee.
 7. Kiinteistön arvo nousee.
 8. Vakuutusmaksut alenevat ja ikävähennykset nollaantuvat.
 9. Asennustyön osuudesta saa verotuksessa kotitalousvähennystä jopa 50%.
 10. Remontin voi maksaa myös rahoituksella, jolloin hinta jakautuu pienempiin eriin useammalle kuukaudelle.

 

Phyn Plus – älykäs vedenvalvontayksikkö valvoo ja varoittaa

Phyn Plus -vedenvalvontayksikkö opettaa sinua ymmärtämään omaa vedenkäyttöäsi. Se kertoo missä vettä kuluu eniten ja auttaa säästämään vettä ja rahaa. Se paljastaa pienimmätkin vuodot, antaa mahdollisuuden katkaista vedentulo etänä mobiilisovelluksen avulla ja tarvittaessa katkaisee veden tulon itse. Se kertoo jäätymisvaarasta tai liian korkeasta putkiston paineesta, joka voi vaurioittaa putkistoja ja siihen liitettyjä laitteistoja. Lisäksi Phyn Plus tarkastaa talosi putkiston kunnon päivittäin, jotta myös pienimmät vuodot ja ongelmat voidaan havaita.

Lämmitysremontilla säästöä

Omakotitalon lämmitysjärjestelmät kaipaavat päivitystä ja huoltoa samalla tavalla kuin mitkä tahansa muutkin talotekniset ratkaisut. Kun energiankulutus tuntuu suurelta tai talon jossain osassa on tukalan kuuma ja toisaalla taas liian kylmä, herää kysymys, mistä vika johtuu.

Omakotitalon sisälämpötilaongelmissa syy voi löytyä yksinkertaisesti lämmitysjärjestelmästä ja sen säädöistä. Ratkaisun ei aina tarvitse olla kertarysäyksellä toteutettu iso lämmitysremontti, joskus pelkkä säätö tai osittainen kunnostus voi riittää ongelman korjaamiseksi.

Nykyaikaiset säätöjärjestelmät tuovat lisämukavuutta, kuten huonekohtaisia säätömahdollisuuksia ja etäkäyttömahdollisuuden mobiilin kautta. Lisäksi ne säästävät energiaa ihan eri tavalla kuin vanhat järjestelmät.

Jos lämmönlähde halutaan vaihtaa esim. öljystä matalaenergiamenetelmään kuten maalämpöön kannattaa varmistaa, että olemassa oleva patteriverkosto on riittävän tehokas. Esimerkiksi öljykattilan tuottaman veden lämpötila on 70–80-asteista, kun taas matalaenergiajärjestelmä tuottaa patteriverkostoon vain 45–55-asteista vettä. Tästä johtuen pattereiden lämmönluovutus alenee lähes puoleen, joten on selvää, että ilman kokonaisjärjestelmään tehtäviä parannuksia ei kannata edetä. 

5 syytä teettää Uponor KOTI –säätöpäivitys vesikiertoiseen lattialämmitys- tai patterijärjestelmään

 

 1. Energiatehokkuus
  Tavoitteena on, että lämpöä on siellä missä tarvitaan, juuri sen verran kuin tarvitaan. Sekä patteri- että lattialämmityskohteissa voi riittää joskus pelkkä järjestelmän säätö, joskus tarvitaan isompi päivitys. Säästöä tulee pitkässä juoksussa myös kukkarolle, eikä lämpö valu harakoille. Jo 1 ºC:n alennus huonelämpötilassa on noin 5 %:n säästö lämmityskuluissa.
 2. Älykkäät järjestelmät ja integraatiot
  Nykyajan älykoteihin on saatavilla monenlaisia integraatioita. Valaistusta ja lämmitystä voidaan helposti säätää samalla järjestelmällä ja tulevaisuudessa tullaan näkemään vieläkin kekseliäämpiä ratkaisuja.
 3. Käyttäjäystävälliset ratkaisut
  Nykyaikaiset järjestelmät ovat helppokäyttöisiä. Esimerkiksi etäkäyttömahdollisuus takaa sen, että lomalle lähtö ja paluu sujuvat miellyttävästi. Kodin lämpötilan voi säätää poissa ollessa alhaisemmaksi ja loman loppuessa voi ennakoida kotiinpaluuta ja nostaa lämpötilan takaisin normaaliksi.
 4. Mukavuus
  Epätasaisesti jakautunut lämpö tuntuu ikävältä. Kun lämmitysjärjestelmä on balanssissa, sitä ei tarvitse miettiä. Mukavuutta lisää se, että eri huonetiloihin voi valita eri lämpötilan. Esimerkiksi makuuhuoneessa voi olla viileämpää, kun taas kylpyhuoneessa lämpöä tarvitaan enemmän.
 5. Luotettavuus
  Uponor on luotettava ja alan pitkäaikainen toimija, joka vastaa tuotteistaan myös tulevaisuudessa. Uponor KOTI -remontit ja säätöpäivitykset tekee paikallinen, Uponorin tuotteet tunteva LVI-alan ammattilainen.

Rakentaminen ja remontointi edellyttävät erityyppisiä ratkaisuja

Koska rakentamisen ja remontoinnin tarpeet poikkeavat toisistaan, ne edellyttävät erilaisia ratkaisuja. Uponor onkin kehittänyt kaksi eri palvelumallia, joiden kautta voidaan palvella aiempaa kattavammin omaa kotia rakentavia tai kotiaan remontoivia asiakkaita.

Uponor komposiittiputkiston osia.Uponor komposiittiputkiston osia.
Uponor KOTI remontoijalle - räätälöidyt ratkaisut

Uponor KOTI auttaa silloin, kun LVI-remonttiasiat ovat ajankohtaisia. Saat kätevästi ja vaivatta asiantuntevaa opastusta sekä kaiken kartoituksesta aina asennukseen asti samasta paikasta. Remontoijalle on tarjolla tarjouspalvelu seuraaviin remontointitarpeisiin:

- Käyttövesiremontti
- Phyn Plus - älykäs vedenvalvontayksikkö
- Patteriverkostoremontti
- Lattialämmitysremontti
- Lattialämmityksen huolto ja säätöpäivitys

Phynin voit hankkia myös kätevästi kuukausihinnalla 29,90 €/kk (30 kk)

Lisätietoja laitteesta Uponorin verkkokaupassa

Jätä yhteydenottopyyntö remontista

Sinua lähellä toimiva Uponorin yhteistyöurakoitsija ottaa sinuun yhteyttä ja sopii maksuttomasta kartoituskäynnistä kotiisi. Käynnin jälkeen saat urakoitsijalta tarjouksen kotisi remontista ta remonteista. Tarjouksen pyytäminen ja kartoituskäynti eivät sido sinua mihinkään vaan antavat sinulle lisää tietoa päätöksesi tueksi.

 
Päivitetty
20.4.2021