Keikkatyöläinen omakotitalon työmaalla

Kaarinalainen Sini Kasula aloitti perheensä kanssa reilu vuosi sitten talonrakennusprojektin. Talonrakennukseen piti löytää luotettava alan ammattilainen ja Sini päätti harkinnan jälkeen palkata ammattirakentajan omaan käyttöön hyödyntämällä SuoraTyö.fi -palvelua. SuoraTyö.fi -palvelu hoitaa ”työnantajana” toimivan henkilön puolesta kaikki palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset velvoitteet kuten verot, vakuutukset ja sosiaaliturvan.

- Tutustuin SuoraTyö.fi -palveluun, kun aloimme rakentaa taloa mieheni Petrin kanssa. Sain vinkin palvelusta tutultani, joka kehui sen helppoutta ja luotettavuutta, Sini Kasula kertoo.

- Rekisteröidyin verkossa palvelun käyttäjäksi ”työnantajana” ja rakennusalan ammattilainen eli henkilö joka tuli rakennustyömaallemme töihin, rekisteröityi palveluun työntekijäksi. Sähköisen työsopimuksen laatiminen sujui verkossa helposti eikä se vaatinut meiltä kummaltakaan erityisosaamista. SuoraTyö.fi -palvelua käyttääkseen ei siis tarvitse olla kirjanpidon tai palkanmaksun ammattilainen, Kasula kiittelee.

- Neuvontapalvelu vastaa kaikkiin kysymyksiin nopeasti ja selkeästi. Palkanmaksussa eritellään mahdolliset kilometrikorvaukset, työkalukustannukset jne. Olen todella tyytyväinen palveluun kokonaisuutena.

- Kun talo on valmis, voi olla, että palkkaan tytöilleni soitonopettajan palvelun kautta, Sini Kasula hymyilee.

Näin Sinäkin voit toimia työnantajana

Keikkatöiden teettäminen sopii jokaiselle

Sini Kasulan onnistunut rakennusprojekti on hieno esimerkki uudenlaisesta ja yleistyvästä tavasta teettää työtä palkkaamalla työntekijä suoraan omaan käyttöön. Sinin tapauksessa työntekijä oli tiedossa jo ennakkoon, joten työsopimuksen tekeminen ja töiden aloittaminen edellyttivät ainoastaan SuoraTyön palvelun käyttöönottoa. SuoraTyö käynnisti keväällä yhteistyön Oikotien kanssa ja uuden Oikotien Keikkatyöt -palvelun avulla keikkatyöläisen löytäminen ja palkkaaminen on entistä helpompaa.

Tekemättömille töille löytää tekijän selaamalla Keikkatyöt -palvelussa keikkatyöläisiksi ilmoittautuneiden osaajaprofiileita läpi tai jättämällä palveluun ilmoituksen keikkatyötarpeesta. Uusi palvelu sopii monenlaisen työn teettämiseen. Palvelun kautta löytää tekijän vaihteleviin arkisiin töihin, kuten esimerkiksi siivoojan, soitonopettajan, puutarhurin, maalarin, kiinteistönhoitajan, lastenhoitajan tai vaikkapa vanhukselle ulkoiluttajan. Palveluun voi myös tarjota omaa osaamistaan ja työpanostaan hakemalla suoraan vapaana olevia keikkatöitä tai jättämällä itsestään osaajaprofiilin palveluun.

Mikä Keikkatyö? Mikä SuoraTyö?

Oikotien Keikkatyöt -palvelu kerää yhteen keikkatyöluonteisten töiden tekijät ja teettäjät. Palvelu tarjoaa kenelle tahansa helpon keinon teettää lyhyt- tai pitkäkestoisempaa työtä nopeallakin aikavälillä ja samalla huolehtia muutamassa minuutissa työnantajavelvoitteiden lainmukaisuudesta. Työntekijällä on taas mahdollisuus löytää itselleen sopivia työtehtäviä joustavasti eri aloilta.

SuoraTyö.fi -palvelu taas hoitaa kaikki palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset velvoitteet kuten verot, vakuutukset ja sosiaaliturvan. Erillisiä lomakkeita ei tarvita, vaan SuoraTyö.fi -palvelu hoitaa ne automaattisesti puolestasi. Palvelussa hoituvat myös kaikki palkkoihin liittyvät maksut kätevästi yhdellä verkkomaksulla sekä maksujen välittäminen.

Tyopaikat.oikotie.fi/keikkatyot
Suvi Kasula ja KeikkatyöläinenSuvi Kasula ja Keikkatyöläinen
 
Julkaistu
19.6.2017