Hyvä talo elää asukkaiden elinkaaren mukaan

Pitääkö rakkaasta kodista luopua, kun ikää kertyy. Myydäänkö talo, jos yksi perheenjäsen vammautuu. Voidaanko lapsiperheen ja vanhuuden asumisen tarpeet täyttää yhdessä ja samassa talossa.

Elinkaariajattelu on rakentamisen nouseva trendi. Perhemuotojen monimuotoistuminen, asumispreferenssien yksilöllistyminen, muuttuneet työntekotavat sekä demografiset muutokset haastavat monipuolistamaan asumismuotoja.

Samaan aikaan asuntojen esteettömyydeltä aletaan vaatia enemmän. Asumisen halutaan olevan viihtyisää ja toimivaa kaikissa elämänvaiheissa. Oman kodin tulee olla toimiva, vaikka perheen tai asukkaan elämäntilanne muuttuisi.

Tilaa maksuton esite!

Kaari on suunniteltu joustamaan

Ainoa Kaari on suunniteltu joustamaan asukkaansa elämän mukana. Se on tilava ja toimiva kaikissa elämäntilanteissa. Kaaren käytännölliset elementit tekevät kodista helppohoitoisen ja miellyttävän asua. Tarpeen mukaan koti voidaan myöhemmin muokata vastaamaan muuttuneita asumisen edellytyksiä. Näin arki on aina hiukan laadukkaampaa.

Osaava henkilökunta apuna

Ainoa Kaaren myynnistä vastaa tunnettu ja luotettava toimija: kotimainen K-Rauta. Saat kumppaniksesi todellisen rakentamisen ammattilaisen sekä kokeneet Ainoakodin rakennuttajat. Ainoakodin talomyyjä sekä K-Raudan osaava henkilökunta ovat apunasi koko rakentamisen ajan. Helpompaa ei rakentaminen ja asuminen voisi olla.

Tilaa maksuton esite!

Viihtyisä ja toimiva kaikissa elämäsi vaiheissa

Ainoa Kaari suunnitellaan vastaamaan sinun ja perheesi yksilöllisiä toiveita ja tarpeita niin sisältä kuin ulkoa. Sinä päätät pohjamallin lisäksi mm. sisustuksen valinnat. Käytössäsi on laaja ja laadukas materiaalivalikoima. Siksi Kaari on viihtyisä ja toimiva kaikissa elämäsi vaiheissa.

Koti elinkaaren mukaan

Ainoakodin suunnittelijan, rakennusarkkitehti Lasse Juseliuksen mukaan asuntojen muunneltavuus on kipeä kysymys ja tärkeä asia tilanteessa, jossa väestö vanhenee, kotona asutaan mahdollisimman pitkään ja apua tarvittaessa suositaan omaishoitoa ja muuta kotona tapahtuvaa hoitoa ja auttamista.

Lasse Juseliuksen suunnitteleman Ainoakodin Kaari-talomalliston ideana on varmistaa uudella tavalla kodin sopeutuvuus elämänkaaren eri vaiheisiin lapsiperheestä vanhusasumiseen.

Muunneltavuuden varmistaminen lähtee Juseliuksen mukaan isoista asioista, kuten pohjaratkaisusta, tilavarauksista tulevia tarpeita varten ja esimerkiksi viemäröinnin ja sähkövetojen järkevästä suunnittelusta. Elämän tarpeita on ennakoitava riittävän pitkälle etukäteen. Hyvin suunniteltu talo on jo lähtökohtaisesti perusesteetön. Lisäksi se mukautuu asukkaidensa muuttuviin tarpeisiin ilman suuria korjaus- ja muutostöitä. Helppokäyttöisyys, vaivattomuus ja turvallisuus palvelevat kaikkia käyttäjäryhmiä.

–Toimivuus lapsiperheen ja vanhusten asunnoissa eivät aina ole ristiriitaisia tavoitteita. Esimerkiksi esteettömyys on molemmissa tapauksissa tärkeää. Säilytystilaa ja luiskia tarvitsevat sekä lastenrattaat että rollaattorit. Asukas ei välttämättä halua kaikkea taloa rakentaessaan, mutta silloinkin asunnon myöhemmät muutostyöt on tehtävä helpoksi.

Juselius luettelee pieniä, mutta elämän ja myöhempien muutostöiden kustannusten kannalta oleellisia yksityiskohtia: oviaukot voi tehdä hieman normaalia leveämmäksi. Luiskat palvelevat niin lastenvaunujen kuljettamista kuin vanhusten kulkemisen apuvälineitä. Ellei niitä asenneta taloa rakennettaessa, on mahdollisuus niiden helppoon asentamiseen kuitenkin otettava huomioon suunnittelussa.

Tuolihissin voi jälkeenpäin lisätä portaaseen. Jos taloon halutaan pystyhissi, sille voi tehdä tilavarauksen ja sen kehikon voi rakentaa valmiiksi ja sähkövedot hissiä varten tehdä, vaikkei hissiä lähtötilanteessa tarvittaisikaan. Hyvin suunniteltu pesutila muuntautuu liikuntarajoitteiselle sopivaksi, sillä sinne voi haluttaessa sijoittaa riittävällä hoitotilalla varustetun wc-istuimen tukikahvoin, jolloin alkuperäinen wc-toimii vieras-wc:nä.

Toiminnallisia ratkaisuja helppoon arkeen

  • Tilojen pohjaratkaisut ovat selkeitä ja liikkuminen sisällä helppoa.
  • Eteistilat ovat avarat ja niissä on säilytystilaa esim. lastenvaunuille.
  • Avara päämakuuhuone, jossa hyvin tilaa sängyn molemmin puolin.
  • Tilavat pesutilat ovat muokattavissa muuttuvien tarpeiden mukaan.
  • Kaikissa malleissa on erillinen wc.
  • Leveämmät oviaukot helpottavat kulkemista talon sisällä.
  • Suojainen katettu sisäänkäynti toteutettavissa kaikissa malleissa.
  • Lasitettavat terassit ilman kynnyksiä toteutettavissa helposti.
  • Luiskat helpottavat liikkumista esim. lastenvaunujen kanssa.

Kaaren pohjana on hyvä suunnittelu

Toiminnallinen

Ainoa Kaari on tilava, avara ja helppohoitoinen koti, joka on kaikille miellyttävä käyttää. Kaari joustaa elämäntilanteiden mukana ja muuntuu tarvittaessa täysin esteettömäksi.

Turvallinen

Ainoa Kaaren rakentaja saa kumppanikseen kotimaisen K-Raudan sekä kokeneet rakentamisen ammattilaiset. Oman talomyyjäsi ansiosta projekti pysyy osaavissa käsissä.

Yksilöllinen

Ainoa Kaari on asukkaansa valintojen mukainen sisältä ja ulkoa. Käytössäsi on markkinoiden laajin valikoima.

 

Tilaa maksuton esite!

 
Julkaistu
26.6.2017