• Etusivu
  • Varusteet

Isi avaa oven puhelimella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Päivitetty 07.12.2022
20176_49509.jpg

Kimmo Vehviläinen haluaa tarjota lapsilleen kodin, johon on helppo tulla.

Radiojuontaja, mediapersoona Kimmo Vehviläinen, Suomen rakastetuimmaksi radioääneksikin tituleerattu mies viihtyy kotonaan Keravalla. Sana koti saa Kimmo Vehviläisen innostumaan. Hän kuvailee kotia paikaksi, jossa viihtyy.

Kodin pitää olla kiva ja turvallinen.

- Kimmo Vehviläinen, radiojuontaja

Miten Kimmo Vehviläinen luo turvallisuutta kotiinsa?

- Kyllähän se niin on, että perheen mies on suojelija, naurahtaa Vehviläinen pilke silmäkulmassa. Suojelijan roolissa hän kiertää iltaisin viimeisenä kaikki ovet ja varmistaa, että ne ovat lukossa.- Luon sellaisen isällisen katsauksen, hän kuvailee rutiiniaan. Kodin turvallisuudeksi hän listaa myös hyvän ilmapiirin.- Lasten pitää olla helppo tulla kotiin ja olla siellä, mediapersoona linjaa.

Remontin yhteydessä myös lukitus uudistettiin

Nykyisessä kodissaan Vehviläinen on asunut puolisonsa ja neljän lapsen kanssa puolisen vuotta. Uusin tulokas perheessä on Beibi-koiranpentu. Ennen muuttoa kiinteistöön tehtiin remonttia. Samalla uudistettiin Verisure-järjestelmä sekä ovien lukitus.
- Talossa oli ikivanha Verisure ja soitin turvallisuusliikkeeseen kysyäkseni vieläkö se toimii. Minulle esiteltiin vaihtoehtona saman järjestelmän uutta versiota ja mahdollisuutta liittää siihen Yale Doorman -älylukko. En ollut kuullutkaan sellaisesta, mutta halusin sen heti!

20176_49510.jpg

Vehviläisen kodissa ulko-ovista kuljetaan Yale Doorman -tunnisteella ja näppäiltävällä koodilla.
- Kun käyttää molempia yhtä aikaa, se kytkee Verisure-hälytysjärjestelmän samalla pois päältä.
Yale Doormanin ja Verisuren yhdistelmässä Kimmo Vehviläisen mielestä parasta on huolettomuus.
- Saan silloin tällöin "Isi, avaa ovi" -puheluita. Lapset voivat siis soittaa minulle tai puolisolleni, jos tunniste on unohtunut sisälle. Meillä on puhelimessa Verisuren applikaatio, jolla voimme avata oven mistä vain. Yale Doorman on samassa applikaatiossa. Näemme kulkurekisteristä myös milloin ja miten ovista on kuljettu. Lasten on siis ihan turha edes yrittää järjestää bileitä, kun vanhemmat ovat poissa.

Mobiiliapplikaation avulla Vehviläinen avaa ovet myös esimerkiksi huoltomiehille ja siivoojille.
- Se onnistuu näppärästi töistä, kaupungilta, ihan mistä vain ja juuri silloin, kun oven avausta tarvitaan. Suosittelen Yale Doormania kaikille lapsiperheille ja hajamielisille avaimia unohteleville naisille kuten puolisoni.

Avaimet hukassa

20176_49511.jpg

Vehviläisen taskussa on miehekäs avainnippu. Avaimia löytyy moneen paikkaan ja lukkoon, vaikka kotiin kuljetaan tunnisteella ja koodilla. Auton avaimet hän on laittanut eri avaimenperään kuin muut avaimet.
- Kun avainnippu on tuhti, sen huomaa helpommin. Tai oikeastaan sen puuttumisen.

Täydellinen avaimettomuus tuntuu hurjalta, mutta ehkä tulevaisuudessa asia voi olla niin. Muutamia kertoja avaimet ovat kuitenkin unohtuneet.

- Tyttäreni ollessa kaksivuotias olin tulossa tytön ja kauppakassien kanssa kotiin hissittömän kerrostalon ylimpään kerrokseen. Perille päästyä huomasin avainten unohtuneen ja tyttö kysyi mitäs nyt tehdään. Vastauskin tuli häneltä helposti: "Tehdäänks vaikka palapeliä!" Lapset ovat viisaita. Ei ollut mitään hätää. Aikuisenahan siinä oli hermo vähän tiukassa.

- Muistan myös kerran vaimoni lukinneen itsensä ulos kahden pienen lapsen kanssa, kun asuttiin maalla omakotitalossa. Hän päätti kiivetä sisälle saunan pienestä ikkunasta. Kun tulin kotiin, vaimo oli puoliksi sisällä ja poliisitkin olivat ohi kulkiessaan tulleet ihmettelemään tapausta ja tarjoamaan tuuppausapua. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin. Vaimo pääsi pinteestä ja minulla oli avaimet.

Rauhallisia unia

Vehviläisen makuuhuoneessa on myös sängyn vieressä painike, josta koko talon kuorisuojauksen saa päälle ja samalla kodin Yale Doorman -älylukoille tehdään automaattinen keskuslukitus.
- Se on todella näppärää. Sitä suosittelisin erityisesti yksin asuville, joita vähän ehkä pelottaa kotona. Itse en niinkään pelkää hörhöjä tai murtautujia. Luotan ovissa ja ikkunoissa olevien hälytysjärjestelmästä kertovien tarrojen vähentävän riskiä joutua murtojen uhriksi. Tuosta koiranpennusta ei ainakaan vielä ole vahtikoiraksi ja estämään murtomiehiä.

Info

Info

Ota uuden ajan älylukko käyttöön

Yale Doorman on elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Älylukko mahdollistaa oven avaamisen neljällä eri tavalla. Voit itse valita toimiiko lukkosi pääsykoodilla, kaukoavaimella, älypuhelimella vain avainperänmallisella kulkutunnisteella.

Älylukko helpottaa arkea. Automaattinen lukintatoiminto lukitsee oven välittömästi sen suljettuasi ja varmistaa, että kotisi on aina turvassa oletpa sitten kotona tai poissa. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa välittömästi, jolloin turvallisuus säilyy ja voit unohtaa kadonneen kulkutunnisteen aiheuttaman epävarmuuden ja huolen sen joutumisesta vieraisiin käsiin.

Löydä lähin Yale Doorman -jälleenmyyjä

Abloy Oy
Varusteet
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.
202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton