Oikeilla välineillä auton pesu on todella helppoa ja nopeaa

Autot altistuvat meillä Suomessa hyvin paljon lialle. Varsinkin jos allasi on kohtuullisen uusi menopeli, haluat varmasti maalipinnan säilyvän mahdollisimman vaurioitumattomana. Autonpesun ammattilaisten mukaan ainoa oikea autonpesutekniikka on käsinpesu eli ”kinnastus”.
Kaikki kuitenkin alkaa kunnon esipesusta. Esipesu on auton pesemisen tärkein työvaihe. Sen tarkoitus on poistaa auton pinnoilta kaikki irtolika ilman kosketusta autoon. Esipesulla minimoidaan auton naarmuuntuminen käsinpesuvaiheessa. Esipesussa pesuaineliuoskäsittelyn jälkeen auto tulee huuhdella huolellisesti runsaalla vedellä, tähän tulee käyttää painepesuria, jos se suinkin on mahdollista.

Varsinainen pesu suoritetaan siis nimenomaan pesukinnasta käyttäen, ei missään nimessä pesusientä. Pesusieni vain siirtää hiekkaa ja muita epäpuhtauksia eteenpäin pinnalla ja hankaa hiekkaa auton maalipintaa vasten aiheuttaen pesunaarmuja, jotka ovat todella harmillisen näköisiä.
Myös viikoittaisiin ns. ylläpitopesuihin on hyvä ottaa apuun painepesuri. Painepesurilla et saa aikaiseksi pesusienelle tyypillistä hankaavaa liikettä, joten et voi vahingoittaa näin maalipintaa. Käytössäsi on aina puhdas vesi eikä pesusieneen imeytynyt likainen, hiekkainen vesi pääse vaurioittamaan autosi maalipintaa. Mikäli käytät pesusientä – mikä siis ei ole suositeltavaa – joudut todella usein pesemään sienen autopesun aikana, jotta et vaurioita maalipintaa. Vaikka kuinka mielestäsi tekisit sienen huuhtelun hyvin, sieneen jää aina hiekanmuruja ja muita epäpuhtauksia.

Painepesurin käytössä parhaimpia puolia on myös sen nopeus. Et taatusti halua ajaa päivääkään likaisella autolla, varsinkaan jos olet sijoittanut siihen sievoisen summan rahaa. Parasta painepesurissa on, että oikeilla välineillä auton pesu on todella helppoa. Perusteellisen puhdistuksen jälkeiset ns. ylläpitopesut onnistuvat painepesurilla todella nopeasti ja vaivattomasti. Vain muutaman minuutin kestävä painepesu on mitä parhain tapa pitää auto aina edustuskunnossa.
 
Julkaistu
12.6.2017