Asenna lipputanko käden käänteessä

Liputus on osa perinteistä Juhannusta sekä kesäjuhlia. Pihamaalle pystytettävän lipputangon asennus vaatii tukevan ja kestävän jalustan. Tähän on olemassa nopea ja luotettava perustusratkaisu. Suomalaisen Paalupiste Oy:n kehittämä ruuvipaalu soveltuu useisiin eri kohteisiin ilman työläitä maansiirto ja valutöitä.

 

Lipputangon ruuvipaalu on kestävä kotimainen avainlipputuote, jossa on käytetty laadukasta kotimaista kuumasinkittyä terästä.Lipputangon ruuvipaalu on kestävä kotimainen avainlipputuote, jossa on käytetty laadukasta kotimaista kuumasinkittyä terästä.

Ruuvipaalulla kestävä perusta

Lipputangon pystytys onnistuu kätevästi ja luotettavasti ruuvipaalulla, jolla saadaan tukeva perusta 6-12m pituisille lipputangoille. Ruuvipaalun yläpäässä on laippaosa 3:lla soikion muotoisella reiällä, johon sopii suoraan lipputankojen pyöreä tai kolmion muotoinen saranoitu kiinnityslaippa. Ruuvipaalun pituus on 1,60m ja paino 15 kg.

Asennus käy hetkessä

Lipputangon ruuvipaalu asennetaan paalua myötäpäivään kiertämällä, esim. rautakangella, jolloin alaosan kierrelaippa vetää paalun maahan. Lipputangon ruuvipaalu soveltuu käytettäväksi hienojakoisissa maaperissä kuten savi, siltti ja hiekka. Mikäli tangon paikkaa halutaan vaihtaa niin paalun voi nostaa ylös vastapäivään kiertämällä.

Katso asennusvideo

 

Lipputangon ruuvipaalun asentaminen käy näppärästi kiertämällä paalu maahan.
Lipputangon ruuvipaalun asentaminen käy näppärästi kiertämällä paalu maahan.

Huomioi nämä hankkiessasi ruuvipaaluja:

  • Varmistuthan, että materiaalitodistukset ovat tarvittaessa saatavilla hankkimistasi paaluista. Näin varmistut, että paalusi ovat tehty juuri siitä materiaalista kuin valmistaja on ilmoittanut – eikä esim. heikommasta teräslaadusta tai kierrätysteräksestä.
  • Käyttämiisi paaluihin tulisi olla saatavilla luotettavat kantavuustaulukot paalutyypeittäin. Tarvittaessa valmistajan on pystyttävä tarjoamaan mitoitusohje ruuvipaalujen mitoittamista varten.
  • Markkinoilla liikkuu myös Aasialaisvalmisteisia tuontipaaluja joiden materiaali- ja valmistuslaatu ei monesti yllä lähellekään kotimaisten ruuvipaalujen tasolle.

 

Tiesithän, että CE-merkintä on ollut pakollinen kaikilla ruuvipaaluilla 1.7.2014 lähtien. CE-merkintä varmistaa ruuvipaalujen laadun kaikissa tuotantovaiheissa.

CE-merkityt ruuvipaalut löydät täältä

 
Päivitetty
9.6.2017