• Etusivu
  • Piha

Muurikivet tekevät näyttävän pihan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 23.10.2023
20186_53478.jpg

Antikko

Nyt pihan muurit kuntoon! Rakentaja.fi-Verkkokaupasta Ruduksen muurikivet edulliseen tarjoushintaan!

Miksi muurikivet?

Muurikivien avulla rinnetontin korkeuserot on helppo hallita ja erotella piha toimiviksi oleskelutiloiksi. Tasaisella tontilla matala muuri pation tai polun reunassa antaa ryhtiä pihalle. Muurikivillä toteutettu istutusallas on kestävä ja kasvit ovat kauniisti esillä. Rajattu kasvupaikka helpottaa myös pihan hoitoa. Hyvin toteutettu muuri toimii talon ja pihaympäristön komistuksena. Yhdistelemällä muureja ja kasvillisuutta saat luotua pihaasi monimuotoista, vehreää ympäristöä.

Muurikivien valikoima on nyt entistä laajempi. Rudus on kehittänyt betonimuurimallistoaan, ja nyt valikoimasta löytyy Aitakiven lisäksi aivan uudenlaiset muurikivet Antikko ja Rustikko sekä luonnonkivestä tehty Muurikas. Nämä kaikki muurit sopivat matalien reunuksien ja istutuslaatikoiden tekemiseen ja rakentuvat tee-se-itse rakentajaltakin helposti.

Muurikivillä toteutat esimerkiksi:

  • Istutusaltaat
  • Pengerrykset
  • Aidat
  • Matalat muurit
Rustikko, Aitakivi ja Antikko
Rustikko, Aitakivi ja Antikko
Info

Info

Näin onnistut muurikivillä

Onnistuneeseen kiveykseen tarvitaan muutakin kuin laadukkaat pihakivet:

Pohjat kuntoon

  • Routimaton, tasainen pohja on tukevan muurin perusta
  • Tee pohjasta riittävän leveä ja tiivistä se hyvin.
  • Matalat muurit maanvaraisella perustamisella, korkeisiin yli 70 cm muureihin anturaperustus.

Mittaa muurin paikka ja mitoitus

  • Varmista linjalangoilla muurin suoruus ja yläpinnan tasaisuus, seuraa koko ajan linjalangalla asentamisen etenemistä.
  • Tee istutusaltaasta riittävän leveä, jotta kasveille jää riittävästi kasvutilaa.
  • Korkean muurin voi myös porrastaa kahdeksi matalammaksi muuriksi. Väliin jää silloin kaunis istutusallas.

Muurin ladonta ja viimeistely

  • Lado muuri puolen kiven limityksellä. Toisissa malleissa on erilliset kulma- ja kansikivet, hyödynnä niitä.
  • Muurikivet, joissa on valureiät voi täyttää myös murskeella.
  • Muurikivet voi kiinnittää toisiinsa myös kiviliimalla.

Lue tarkemmat asennusohjeet täältä

Rajaa istutusaltaita..

20186_53484.jpg
20186_53482.jpg
Rustikko
Rustikko

Jäsennä rinnetonttia..

20186_53486.jpg

Erottele piha-alueita ja kulkuväyliä..

20186_53487.jpg
Rustikko
Rustikko
20186_53488.jpg
Info

Info

Muurikivet Rakentaja.fi-verkkokaupasta:

  • Valitse haluamasi muurikivet ostoskoriin ja tilaa.
  • Kivet toimitetaan suoraan kotipihaasi.
  • Toimitusaika min. 8 vuorokautta - Voit myös valita toimitusajan (toimitus kuitenkin kesän 2022 aikana).

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton