Puhdas, hopeanharmaa pinta laitureille ja terasseille

Ihailetko vanhan tyylistä harmaata pintaa, jota löytyy ajan patinoimista rakennuksista? Enää ei tarvitse käyttää rautavihtrilliä harmaan pinnan saamiseksi. Pinnat saa harmaaksi luontoystävällisellä Sioo:x-käsittelyllä. Vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen tuote on kehitetty puupintojen suojaukseen sekä hoitoon.
Sioo:x vaikuttaa mekaanisesti ilman biosidejä (myrkkyjä). Pinta pysyy tuulettuvana, Sioo:x ehkäisee halkeilua sekä tikkuuntumista. Puupinta on käsittelyn jälkeen tiivis, pehmeä ja miellyttävä jalkapohjalle. Ulospäin pinta on kaunis ja tasaisen harmaasävyinen peittämättä kuitenkaan puun syitä.

Tehokas käsittely suojaa käsiteltyä pintaa sieniltä, tummumista, levää, sammalta, hometta, lahoamista ja tuhoelämiä vastaan (EN 46 ja EN 113 mukaisesti).

Osta Sioox Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Käyttökohteet

Sioo:x Terassi sopii vaakarakenteisiin parhaiten, joten laiturit, terassit, kasvilavat, kaiteet, räystäiden aluset, portaat, pergolat, entisöitävät puupatsaat ovat parhaita kohteita. Tuote sopii erityisesti kestopuuhun, lehtikuuseen, mäntyyn, kuuseen ja tammeen. Painekyllästetyn puun täytyy antaa kuivua 1-2 kuukautta ennen käsittelyä. Julkisivun käsittelyyn soveltuu Sioo:x Paneeli.

Kaunis harmaa pinta saavutetaan vuoden kuluttua käsittelystä.

Sioox tuoteperheestä löytyy aineet terassin, paneelin ja teakin käsittelyyn sekä huoltopesu.Sioox tuoteperheestä löytyy aineet terassin, paneelin ja teakin käsittelyyn sekä huoltopesu.

Käsittely kahdessa vaiheessa

Milloin?
Sioo:xlla käsitellään pinta kahteen kertaan. Ennen käsittelyn alkua pinta puhdistetaan ja annetaan kuivua. Painekyllästetyn puun on kuivuttava 1-2 kk. Puunsuoja levitetään, kun lämpötila on +6 °C- +30 °C. Pintoja ei kuitenkaan mielellään käsitellä voimakkaalla auringonpaisteella eikä silloin, kun sateen todennäköisyys seuraavana päivänä on suuri. Mahdolliset roiskeet pyyhitään pois märällä rievulla.

Valmistelut
Puunsuoja levitetään täysin puhtaalle puupinnalle. Kaikki lika, öljy, maali, leväkasvustot ja mustumat puhdistetaan Huoltopesulla tai vastaavalla. Puhdistusjäämät hiotaan pois. Uusi puupinta harjataan kevyesti puhtaaksi. Vanhempaa puupintaa putsatessa käytetään emäksistä puhdistusainetta, harjaa ja tarvittaessa pesuria. Kaikki viereiset pinnat on suojattava roiskeilta (huom! lasi ja alumiini).

Vaihe 1, pohjustus
Levitetään runsaasti Premium Terassi Puunsuojaa 1/2 sivellen huolellisesti aine koko pinnalle ja annetaan imeytyä puuhun. Kuivuminen kestää noin 2 tuntia, jonka jälkeen levitetään toinen puusuojakerros. Levitetyn puunsuojan on annettava kuivua vähintään 4 h.

Osta Sioox Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Vaihe 2, ensimmäisen kauden suojaus
Suojausvaiheessa Premium Terassi Pintasuojaa 2/2 sivellään huolellisesti ja runsaasti pinnalle siveltimellä niin, että puu kyllästyy. Kuivuminen tapahtuu noin tunnissa.

Vaihe 2, toisen kauden suojaus
Premium Terassi Pintasuojaa 2/2 levitetään vielä toinen kerros 10-14 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Tällä käsittelyllä varmistetaan jopa 12 vuoden käsittelykertojen väli.

Huolto ja vaurioiden korjaus
Lika, levä ja home poistetaan Huoltopesulla tai muuta sopivaa ainetta käyttäen. Varjossa, märkinä kausina Sioo:xilla käsitellyllä pinnalla voi esiintyä lian lisäksi leväkasvustoa. Puhdistamisessa käytetään keskikovaa harjaa. Pienten vaurioiden korjaus käy Premium Terassi Pintasuojalla, suuret ja vaurioherkät alueet käsitellään ensin Premium Terassi Puunsuojalla. Pinta puhdistetaan ja aine levitetään kuin kohdassa 2.

Laske Sioo:x-menekki

Osta Sioox Rakentaja.fi-verkkokaupasta

 
Julkaistu
10.4.2017