Tutkimuksen tulos:
Nainen määrää kaapin paikan

Nainen määrää kodissa kaapin paikan tai on ainakin kiinnostuneempi kaapin sisällöstä ja sen järjestyksestä. Tank Indoor, Rakentaja.fi sekä tietokirjailija Mira Ahjoniemi toteuttivat yhteistyössä Säilytyksen Trendit ja Toiveet 2017 -kyselytutkimuksen keväällä 2017.

Tutkimuskyselyyn vastanneista 80 % oli naisia. Ahjoniemi on huomannut saman trendin kodin järjestelyyn ja tavaroiden raivaamiseen liittyvissä some-ryhmissään: ”Valtaosa järjestelyryhmissä kirjoittavista henkilöistä on naisia. Keskusteluissa on tullut selväksi, että kodin sisäinen logistiikka, tavara- ja vaatehuolto on vahvasti naisten vastuualuetta monissa perheissä. Muutamia poikkeuksiakin toki on”, kertoo Mira Ahjoniemi.

Tutustu Tank Indoorin tuotteisiin

Kaipaavatko kodin säilytysratkaisut päivitystä?

Jätä yhteydenottopyyntö Tank Indoorille ja suunnittele yhdessä asiantuntijan kanssa uudet ratkaisut kotiisi!
Haluan että minuun ollaan yhteydessä.

Mitä tutkimuksessa selvitettiin ja mitä saatiin selville?

Tutkimuksessa selvitettiin kuinka tyytyväisiä vastaajat ovat nykyiseen vaatekaapistoonsa ja säilytysjärjestelmäänsä. Miehistä vain kolmannes ja naisista 38 % on tyytyväinen vaatekaappinsa tai vaatehuoneensa järjestelymahdollisuuksiin, mutta silloinkin ongelmia aiheuttaa vaatteiden liiallinen määrä. Yli puolet kyselyyn vastanneista miehistä oli sitä mieltä, että heillä on liikaa vaatteita. Naisistakin 39 % arveli että vaatteita on liikaa. ”Kun vaatteiden määrä on ensin karsittu kohtuulliseksi, on hyvä hetki pohtia säilytyskalusteiden määrää ja toiminnallisuutta. Näillä asioilla on valtava vaikutus siihen, kuinka kitkattomasti arki kotona rullaa”, tähdentää Loistava järjestys kirjan kirjoittanut Mira Ahjoniemi.

Säilytyksen Trendit ja Toiveet 2017 -kyselytutkimus näytti selkeästi, että koteihin kaivataan muutosta. Kolmannes vastaajista oli tyytymättömiä vaatekaappeihinsa ja peräti puolet vastaajista oli tyytymättömiä eteisen säilytystiloihin. Suurimpana epäkohtana useimmissa kodeissa on kenkien säilytystilan puute ja epäkäytännöllisyys.

Miten sinä haluat vaatteesi ja kenkäsi säilyttää? 
Kurkista ideoita omaan kotiisi täältä!

Tutustu Tank Indoorin kampanjaan tästä!

Loistava järjestys -kirja; kirjoittanut Mira AhjoniemiLoistava järjestys -kirja; kirjoittanut Mira Ahjoniemi

Yksi trendi jatkaa vahvana

Pari vuotta pinnalla ollut KonMari trendi näkyy jo ihmisten toiveissa vaatekaappien sisällön suhteen. Japanilainen järjestämisguru Marie Kondo suosittelee KonMari kirjassaan viikkaamaan vaatteet vetolaatikkoon riviin, ei päällekkäin. Tämä pystyviikkaus -trendi on saanut monet luopumaan perinteisistä hyllykaapeista ja siirtymään lipastoihin ja vetolaatikoihin vaatesäilytyksessä. Toinen selkeä trendi on henkaritilan huomattava lisätarve. Suuri osa tutkimukseen vastanneista haluaisi siirtyä vaatteiden viikkaamisesta niiden ripustamiseen.

Oletko tutustunut Tankissa-blogiin?
Tämä blogi tarjoaa asiaa ilmiöistä ja ideoista kodeissa sekä kotien ympärillä.

Tästä suoraan Mira Ahjoniemen blogiin!

Kodin säilytysratkaisut kuntoon!

Kaipaavatko kodin säilytysratkaisut päivitystä?
Jätä yhteydenottopyyntö Tank Indoorille ja suunnittele yhdessä asiantuntijan kanssa uudet ratkaisut kotiisi!
Haluan että minuun ollaan yhteydessä.

Vaatesäilytyksen trendit ja toiveet 2017 -tutkimus toteutettiin kyselylomakkeella www.tankindoor.com internetsivuilla 21.3. – 14.4.2017. Kyselyä markkinoitiin mm. Rakentaja.fi -internetsivuilla ja uutiskirjeessä sekä Facebookin KonMari Suomi ja Loistava järjestys – ryhmissä.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa:

  • Mira Ahjoniemi, puh 050 368 6967, mira.ahjoniemi@gmail.com
  • Peter Puhlin, puh 040 779 8435, Tank Indoor Oy, peter.puhlin@tankindoor.com
  • Riitta Helko-Kivistö, Tank Indoor Oy, riitta.helko-kivisto@tankindoor.com

 

Tutustu Tank Indoorin tuotteisiin täältä! 

Voit myös tilata itsellesi esitteen maksutta!

 
Julkaistu
5.6.2017