Leca-kivitalo on järkevä sijoitus

Lämmöneristysvaatimukset kunnossa

Kestävien ja pitkäikäisten Leca-kivitalojen runkoon on tarjolla kaksi eristeharkkojärjestelmää. Leca ® Design LTH-380 rakennejärjestelmällä (U=0,15 W/m²K) saadaan kustannustehokkaasti lämmöneristysnormit täyttävä kivitalo.
Leca® Design LTH-420 (U=0,12W/m2 K) -harkoista voidaan rakentaa matalaenergiataloja. Kumpaankin järjestelmään kuuluu kaikki rakenteeseen tarvittava, kuten: perus-, eriste- ja palkkiharkot, laastit, muurauskelkat, raudoitteet sekä tasoite- ja rappausratkaisut.

Ohutsaumamuurauksella vain 5 mm:n sauma

Harkot muurataan vain 5 mm:n vaakasaumalla järjestelmään kehitetyllä webervetonit ML Leca® Laastilla, talviolosuhteissa ML Leca® P Pakkaslaastilla, minkä ansiosta laastimenekki on perinteistä harkkomuurausta pienempi. Harkkojen päissä on ponttaus, minkä johdosta laastia ei tarvitse käyttää harkkojen päissä. Tämä nopeuttaa harkkojen muurausta ja pienentää laastimenekkiä entisestään.

Ohutsaumamuurauksessa laastin menekki on alhainen.Ohutsaumamuurauksessa laastin menekki on alhainen.

Ulkoseinän pinnoitus kaksikerrosrappauksella...

Leca-kivitalon ulkoseinät pinnoitetaan ulkopuolelta Weberin kaksikerrosrappauksella,

jolloin seinät oikaistaan kahteen kertaan webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla ja pinnoitetaan weber Silcomaalilla ja weber Silcopinnoite+:lla.
Weber kaksikerrosrappauksella saadaan laadukas ja pysyvästi kaunis lopputulos. Lopullinen pinta voi olla ruiskutettu tai hierretty. Rakenteen paremman kuivumisen takia suositellaan vähintään ensimmäisen rappauskerroksen tekemistä 410 Ohutrappauslaastilla harkkoseinään ennen talven tuloa. Jos rappaustyö tehdään kokonaan valmiiksi ennen ensimmäistä lämmityskautta, on suositeltavaa käyttää pohjarappauskerroksessa vahvistuksena weber Lasikuituverkkoa 6 mm. Verkko painetaan ensimmäisen märkään 410 Ohutrappauslaastikerrokseen rappaustyön yhteydessä.

Weberin kaksikerrosrappaus on toteutettu sementtilaasteilla ja silikonihartsipinnoitteilla, jotka suojaavat hyvin alustaa kastumiselta.Weberin kaksikerrosrappaus on toteutettu sementtilaasteilla ja silikonihartsipinnoitteilla, jotka suojaavat hyvin alustaa kastumiselta.

... tai Weber VarmaRappauksella

Kaksikerrosrappauksen vaihtoehtona Leca-talon ulkoseinät pinnoitetaan Weber VarmaRappauksella, jolloin harkkopinnat oikaistaan webervetonit 440 Kuiturappauslaastilla kahteen kertaan. Pinnoittaminen tehdään weber vetonit Varmapohjusteella ja Varmapinnoitteella.
750 op-13

Kiinnostuitko Leca®-kivitalosta?

Tästä pääset tutustumaan muutamaan toteutuneeseen kohteeseen:


 
Päivitetty
23.8.2021