Energiatehokas ja ekologinen valmistalo

Rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa on paljon päätettäviä asioita. Isompia kokonaisuuksia ovat esimerkiksi lämmitysmuodon valinta ja ulkovaipan rakenneratkaisu. Sekin saattaa mietityttää, että saako nämä kaikki yhdestä ja samasta paikasta vai miten asiassa pitäisi edetä. Ratkaisuja tehdessä myös energiatehokkuus ja ekologisuus ovat nousseet entistä tärkeämmiksi kriteereiksi.

Tilaa maksuton esite!

Energiatehokasta ja ekologista

Ainoakodin valittavissa olevat erilaiset ulkovaipparatkaisut toteutetaan aina kuivissa olosuhteissa rakennutuista suurelementeistä. Rakentaminen suunnittelusta toteutukseen on aina omissa käsissä, myös talotekniikan osalta. Ainoakodin kaikki talomallit ovat energiatehokkaita ja ekologisia. Kaikki rakenneratkaisut ovat asiakkaan itse päätettävissä, yhdellä sopimuksella. Tämän johdosta rakennusprojektissa on selkeät vastuut toteutuksesta. Tällöin talotekniikka ja rakentaminen suunnittelusta toteutukseen ovat yksissä käsissä.

Energiatehokkuusvaatimukset täyttyvät

Ainoakodin vakiorakenteet alittavat nykyisen määräystason, joten energiatehokkuusvaatimukset täyttyvät useilla eri lämmitysmuodoilla. Energiatehokkuus ja E-luvun vaatimustenmukaisuus tarkistetaan suunnitteluvaiheessa asiakkaan valitsema lämmitysmuoto sekä muut muutokset huomioiden. Talon valmistuessa tiiveys varmistetaan aina mittaamalla ja talon lopullinen energiatehokkuus (E-luku) todennetaan.

Ekologinen ja hengittävä rakenne

Ainoakodin eristeeksi voit valita puukuidusta valmistetun ekovillan. Suomessa valmistettu Ekovilla-levy yhdessä ilmatiiviin ja kosteutta ohjaavan höyrynsulkukankaan kanssa on hengittävä ja ekologinen vaihtoehto. Asuinympäristön lämpötila ja ilmankosteus pysyvät miellyttävinä niin talvipakkasilla kuin kesähelteilläkin.

Uretaanieriste on saumaton ja tiivis

Rakenteeksi voit valita myös tehokkaan mineraalivilla/polyuretaanirakenteen. Seinärakenteen lämmöneristävyys on n. 20% määräystasoa parempi. Rakenteen sisäpintaan asennettu alumiinipintainen polyuretaanilevy toimii tehokkaana lämmöneristeenä ja höyrynsulkuna, joten muovia ei tarvita. Matkapuhelimen kuuluvuus varmistetaan asentamalla jokaiselle seinälle erikoispinnoitettu uretaanilevy. Uretaanilevyn ansiosta rakenteessa ei ole kylmäsiltoja, joten se vedoton ja tiivis.

Lämmitysratkaisut asiakkaan valittavissa

Oma talotekniikkayksikkö toteuttaa asiakkaan haluaman lämmitysratkaisun alusta loppuun asti. Talon koko talotekniikka on keskitetty samaan tilaan. Tilassa on patentoitu vuotosuojattu kaukalo, joka ennaltaehkäisee vesivahinkojen syntymisen.

Valitulle talotekniikalle annetaan käyttöönottokoulutus ja myöhempää käyttöä varten asiakkaalla on oma extranet, jossa huolto- ja käyttöohjeet kaikista talon teknisistä ratkaisuista tulevat aina olemaan käytettävissä.

Toimitussisältöön kuuluu kustannustehokas lämmitysjärjestelmä lämmönlähteineen. Muuttovalmiiseen toimitussisältöön kuuluu vakiona varaava takka. Se luo kodikkuutta ja vähentää muun lämmityksen tarvetta.

 

Tilaa maksuton esite!

Patentoitu vuotosuojattu kaukalo, joka ennaltaehkäisee vesivahinkojen syntymisen.Patentoitu vuotosuojattu kaukalo, joka ennaltaehkäisee vesivahinkojen syntymisen.
 
Julkaistu
13.6.2017