Uusi sadevesijärjestelmä, parempi mieli

Vuonna 1981 rakennetun omakotitalon alkuperäiset rännit olivat nähneet parhaat päivänsä, joten niiden uusiminen oli talon omistajalle, mänttäläiselle Martti Pummilalle helppo päätös. Vanhat rännit olivat vääntyilleet mutkille vaikka hyvällä pidolla olivatkin olleet. Muitakin rännien toimintaan vaikuttavia tekijöitä oli ilmennyt vuosien saatossa.

Tyytyväinen Martti Pummila ja Arvo-sadevesikourut puhkiruostumattomuustakuulla.Tyytyväinen Martti Pummila ja Arvo-sadevesikourut puhkiruostumattomuustakuulla.

– Vanhoissa ränneissä oli kiinnityskoukkuja niin harvakseltaan, että rännit olivat painuneet notkolle niiden väleistä. Vielä kun ne olivat kantikkaat kourut, niin puhdistaminen oli entistä vaikeampaa, kun vesi ja roskat jäivät notkoihin. Joistain kohdista rännit myös vuotivat.

Kaupat uusista ränneistä lyötiin lukkoon lokakuun alussa ja samalla sovittiin, että asennus hoidettaisiin saman kuun loppuun mennessä. Aikataulu piti hienosti ja uudet sadevesikourut olivat paikallaan jo parin viikon kuluttua kaupanteon jälkeen.

Tilaa esite >>

Materiaali kiinnosti

Martti kertoo, että mielenkiinnon Vesivekiä kohtaan kiinnitti ränneissä käytetty polttomaalattu alumiinimateriaali ja sen mahdollistamat pitkät takuut ja kestävyys. Samassa yhteydessä Martille oli käynyt selväksi, että kantikas kouru olisi syytä vaihtaa pyöreään puhtaana pitämisen helpottamiseksi. Arvo-kouru oli siis selvä valinta, kun Vesivekin tarjous osui kohdalle.

– Materiaalit ja Vesivekin palvelu kokonaisuudessaan laajoine takuineen vaikuttivat niin laadukkailta, että päätin ottaa uudet rännit heiltä sen suuremmin miettimättä tai kilpailuttamatta.

Itse asennuksen Martti kertoo sujuneen ongelmitta. Kaksi asentajaa oli tullut paikalle niin kuin yleensäkin tämän tyyppisissä omakotitalokohteissa. Uudet rännit olivat paikallaan vielä saman päivän aikana. Pummila kertoo seuranneensa asennusta pitkin päivää.

– Ammattitaitoisen näköistä hommaa se oli. En siihen viitsinyt juurikaan puuttua, mitä nyt lähinnä asentajien muutamaan kysymykseen syöksytorviin liittyen vastailin.

”Kyllä ne vanhat saikin jo lähteä”

Uudet rännit näyttävät Pummilan mukaan hyviltä. Talon yleisilme värien puolesta pysyi samana vaikka vanhat rännit olivatkin punertavat ja uudet puolestaan ruskeat. Sävymaailma on kuitenkin edelleen sama, siistimmän ulkomuodon rinnalla.

– Nyt on siistit ja silmiin hyvät rännit. Lehdetkin tuntuvat tulevan veden mukana läpi eri tavalla kuin vanhoissa. Kyllä ne vanhat saikin jo lähteä, ei ole niin mitään valittamista, Martti sanoo.

Rännien asennus hoitui niin mallikkaasti, että Martti kertoo suosittelevansa Vesivekiä mielellään esimerkiksi naapureille.

– Kyllä tänne voi jokainen halukas tulla rännejä katsomaan, sen verta hyvä mieli tästä jäi!

Samassa yhteydessä lisättiin katolle myös lumieste, estämään lumen vaarallinen putoaminen kulkuteille.

Vesivek mukana Porin asuntomessuilla

Vesivek on mukana Porin Asuntomessuilla ulkonäyttelypaikalla Ua3.


Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
6.7.2018