• Etusivu
  • Piha

Tuikkulyhty HobbyConcrete Askartelubetonista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 31.05.2022
20175_49285.jpg

Kaipaatko jotain pientä puuhastelua, vaikka mökille?
Tässä on tarjolla oiva ohje tuikkulyhtyjen tekoon. Mitään erikoisia tarvikkeita et tarvitse, vaan valtaosa materiaalista löytyy taatusti jokaiselta kotoa. Vain pussi weber HobbyConcrete Askartelubetonia ja päästä oma luovuutesi valloilleen.

Mitä tarvitset?

  • Pari maitopurkkia tai muuta vastaavaa muotiksi sopivaa.
  • Palan ylijäänyttä tapettia
  • Ruokaöljyä muottien sivelyyn
  • weber HobbyConcrete Askartelubetonia
  • Kiviä painoksi kuivumisen ajaksi
  • Maalia / vahaa loppukäsittelyyn
  • Hengityssuojaimen ja käsineet sekoituksen ajaksi
20175_49286.jpg

Näin tuikkulyhty syntyy:

Tuikkulyhty betonista syntyy vaikka maitopurkkien ja weber HobbyConcrete Askartelubetonin avulla.
Leikkaa 1,5 litran ja 1 litran tyhjistä maitopurkeista haluamasi korkuiset muotit.

20175_49287.jpg
20175_49288.jpg

Sivele isomman purkin sisäpinta ruokaöljyllä.
Jos haluat kuvioida valun pintaa, leikkaa esimerkiksi kohokuvioisesta vinyylipintaisesta tapetista pala ja kiinnitä se purkin sisäpintaan. Öljytty pinta auttaa tapetinpalaa pysymään paikoillaan.

20175_49289.jpg
20175_49290.jpg

Levitä ruokaöljyä pintaan.
Sivele pienemmän purkin ulkopintaan öljyä ja muista öljytä myös pohja.

20175_49317.jpg

Sekoita jauhe tuotekortin ohjeiden mukaisesti puhtaaseen veteen esimerkiksi muurauskauhan tai akkuporakoneeseen kiinnitetyn vispilän avulla. Sekoita noin 5 minuuttia, jonka jälkeen massa on käyttövalmista.
Saat muutettua massan koostumusta vesimäärää säätämällä.

Vaikka Hobbyconcrete on Lowdust, eli vähemmän pölyävä tuote, tulee sekoituksen aikana käyttää hengityssuojainta ja suojakäsineitä kaikissa työvaiheissa.

Kaada Askartelubetonia isompaan muottiin yli muotin puoliväliin.

20175_49293.jpg
20175_49294.jpg

Paina pienempi muotti isomman muotin sisään niin, että betonimassa nousee ylöspäin. Älä kuitenkaan paina muottia pohjaan asti. On makuasia kuinka paksun pohjan lyhdylle haluaa jättää joten asemoi pienempi muotti sen mukaisesti.
Tiivistä betoni esimerkiksi kertakäyttöveitseä apuna käyttäen.
Koputtele lopuksi vielä muottia, jotta betoni asettuu tasaisesti muottiin eikä valuun jäisi ilmakuplia.
Voit laittaa sisempään muottiin painoksi esimerkiksi sepeliä tai hiekkaa jolla saat muotin pysymään haluamassasi kohdassa valun kuivamisen ajan.
Anna valun kuivua vähintään pari vuorokautta. Muista jälkihoito ja peitä muotit huolellisesti muovilla ettei valu kuivu liian nopeasti.

20175_49295.jpg
20175_49296.jpg

Kun HobbyConcrete on kuivunut:

Pura muotti varovasti.
Lyhty on kaunis tällaisenaankin, mutta varsinkin sisälle tulevat betonityöt kannattaa aina käsitellä, pölynsidonnan vuoksi.
Anna betonityön kuivua kunnolla ennen kuin alat käsittelemään sitä.

20175_49297.jpg
20175_49298.jpg

Poista valusta syntyneet mahdolliset epätasaisuudet hiomasienellä jonka jälkeen harjaa vielä hiontapölyt huolellisesti pois.
Tämä lyhty saa sisäpintaansa kullanhohdetta maalilla.
Ulkopuoli käsitellään värittömällä öljyvahaseoksella jolloin betonin kaunis harmaa pinta jää näkyviin.

20175_49299.jpg
20175_49300.jpg
20175_49301.jpg

Jotta kattaus pysyy varmasti kesätuulen puhaltaessa paikoillaan, voi olla aiheellista kiinnittää pöytäliinaan pienet painot. Näppärät ja mieluisan muotoiset painot saat toteutettua helposti HobbyConcreten avulla – puuhasteluun sekä askarteluun sopiva massa antaa mahdollisuuksia monenlaiseen toteuttamiseen.

Se mitä tarvitset on:

  • HobbyConcrete Askartelubetoni
  • Silikonimuotteja
  • Verhonipsuja
  • Työstöastia

Nappaa ohjeet talteen oheiselta videolta:

Ohje

Ohje

Haluatko vielä testata jotain muuta?

Jotta kattaus pysyy varmasti kesätuulen puhaltaessa paikoillaan, voi olla aiheellista kiinnittää pöytäliinaan pienet painot. Näppärät ja mieluisan muotoiset painot saat toteutettua helposti HobbyConcreten avulla – puuhasteluun sekä askarteluun sopiva massa antaa mahdollisuuksia monenlaiseen toteuttamiseen.

Se mitä tarvitset on:

  • HobbyConcrete Askartelubetoni
  • Silikonimuotteja
  • Verhonipsuja
  • Työstöastia

Nappaa ohjeet talteen oheiselta videolta:

Pöytäliinan painojen teko HobbyConcretella
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
202111_73804.jpg
Milloin omakotiasujan on syytä kutsua IV-ammattilainen apuun?
Kodin ilmanvaihtojärjestelmän on tarkoitus toimia huomaamattomasti ja asukkaita häiritsemättä. Ilmanvaihtokanavisto ja -kone tarvitsevat kuitenkin säännöllistä huoltoa toimiakseen moitteetta. Säännölliset huoltotoimet asukas voi tehdä itse, mutta tietyissä tilanteissa on syytä turvautua ammattilaisen apuun.Ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelu uuteen omakotitaloon teetetään aina ammattilaisella. Rakennusvaiheessa esimerkiksi Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmän rakentamisen voi tehdä jopa itse, kunhan sen tekee iv-suunnittelijan tekemien piirustusten mukaisesti.
20081_7902.jpg
Vittinge
Vittinge on perinteinen, luonnonläheinen ja eleettömän kaunis savikattotiili. Vittinge- savikattotiili on erityisen sopiva kohteisiin, joissa halutaan kunnioittaa vanhaa arkkitehtuuria. Kaunispintainen Vittinge sopii kuitenkin erinomaiseti myös uudiskohteisiin. Perinteikkäät Vittinge-tiilet valmistetaan ilman lisäaineita luonnonsavesta polttamalla. Vittingeä saa yksi- tai kaksikouruisena.
20147_40367.jpg
Asuntomessuilla hyväntekeväisyyshuutokauppa
Asuntomessuilla Jyväskylässä alkoi tiistaina 29.7. hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa Remu Aaltosen sisustaman kohteen yläkerran kalusteet sekä kohteessa olevat valokuvanäyttelyn teokset huutokaupataan.Huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeelle.- Hoitolaitokset ja sairaalat ovat erityisasumisen muotoja. On luontevaa, että Asuntomessut yleishyödyllisenä osuuskuntana osallistuu myös lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden parantamiseen. Huutokaupan avulla Asuntomessujen kävijät voivat osallistua tämän asumiseen osa-alueen tukemiseen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.Kiinnostuitko? Voit tutustua huutokauppakohteisiin tästä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton