Hyvinvointia puulla

Trendikkäät ultramattalakatut parketit

Lattian pinnan tuntu ja tekstuuri vaikuttavat merkittävästi siihen miten miellyttäväksi lattia koetaan. Puulla ja puupinnoilla on tutkitusti myönteinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Kulttuurista riippumatta puu koetaan luonnollisena, lämpimänä ja kodikkaana materiaalina. Kährs on yksi maailman vanhimpia puulattioiden valmistajia. Yritys täyttää tänä vuonna 160 vuotta ja tuo markkinoille viimeisimmän kehitystyönsä tuloksena täysin uudenlaiset ultramattapintaiset, puun luonnollisuuden upeasti esiin tuovat, parkettilattiat.

Tilaa maksuton parkettiesite!

Puu on ekologinen ja pitkäikäinen lattiamateriaali. Kährsin 2017 uutuusparketit tuovat sisustukseen aidon puun tunnun ja luonnollisuuden parhaimmillaan. Kuvassa Lux-malliston 1-sauvainen Tammi Shore –parketti, jonka sävynä on tunnelmallinen murrettu harmaanruskea.Puu on ekologinen ja pitkäikäinen lattiamateriaali. Kährsin 2017 uutuusparketit tuovat sisustukseen aidon puun tunnun ja luonnollisuuden parhaimmillaan. Kuvassa Lux-malliston 1-sauvainen Tammi Shore –parketti, jonka sävynä on tunnelmallinen murrettu harmaanruskea.

Uutuusparketeissa täydellinen heijastamaton mattapinta

Kährsin uutuusmallistot ovat Lux ja Lumen. Mallistojen 13 uutta ultramattalakattua parkettia näyttävät ja tuntuvat siltä kuin ne olisi valmistettu hiotusta puusta. Uutuusparketeissa on käytetty Kährsin tuotesuunnittelijoiden ja pintakäsittelyasiantuntijoiden välisen tiiviin yhteistyön tuloksena syntynyttä uutta, teknisesti edistyksellistä ultramattalakkaa, joka antaa parketeille ainutlaatuisen, heijastamattoman pinnan.

Etelään avautuvat leveät lasiset liukuovet antavat auringonvalon tulvia sisään tähän pelkistetyn kauniiseen kesäasuntoon. Tavoitteena on häivyttää ulkoterassin puuseinämän ja sisätilan puulattian välinen raja. Kährs Tammi Coast –parketin silkinhimmeys ja pehmeän lämmin sävy sopivat tähän täydellisesti.Etelään avautuvat leveät lasiset liukuovet antavat auringonvalon tulvia sisään tähän pelkistetyn kauniiseen kesäasuntoon. Tavoitteena on häivyttää ulkoterassin puuseinämän ja sisätilan puulattian välinen raja. Kährs Tammi Coast –parketin silkinhimmeys ja pehmeän lämmin sävy sopivat tähän täydellisesti.

Kährsin uutuusparkettien innovatiivinen heijastamaton pintakäsittely korostaa puun sävyä sekä antaa lattialle silkkimäisen viimeistelyn ja vahvan, kulutusta kestävän pinnan. Valoa heijastamaton pinta korostaa puumateriaalin kauneutta ja lattioiden pehmeitä värisävyjä. Väriskaala vaihtelee maidonvalkoisesta syvään, savustetun ruskeaan. Lux-malliston parketit ovat 1-sauvaisia ja Lumen-malliston parketit 3-sauvaisia. Yhdessä ne tarjoavat loputtomasti mix-and-match -vaihtoehtoja.

Kährsin Lux-parkettimallistossa on seitsemän leveälankkuista 1-sauvaista parkettia, joiden sävyt ulottuvat maidonvaaleasta lämpimään ruskeaan.Kährsin Lux-parkettimallistossa on seitsemän leveälankkuista 1-sauvaista parkettia, joiden sävyt ulottuvat maidonvaaleasta lämpimään ruskeaan.
Kährsin uuden Lumen-malliston kuusi luonnollista ja pehmeää värisävyä tarjoavat vaihtoehtoja tunnelmaltaan erilaisiin sisustuksiin. Lumen-malliston parketit ovat 3-sauvaisia.Kährsin uuden Lumen-malliston kuusi luonnollista ja pehmeää värisävyä tarjoavat vaihtoehtoja tunnelmaltaan erilaisiin sisustuksiin. Lumen-malliston parketit ovat 3-sauvaisia.

Mattapinta on parkettilattioiden uusi trendi

Luonnonmateriaalit kuten puu ovat sisustuksessa erittäin ajankohtaisia. Materiaalit halutaan näyttää mahdollisimman luonnonmukaisina ja tämä näkyy myös mattapintaisten puulattioiden suosiossa. Nykyarkkitehtuurin keskeisiä trendejä ovat suuret maisemaikkunat, minkä vuoksi lattiapinta saattaa heijastella häiritsevästi ja värejä vääristäen.

"Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotteitamme designin ja arkkitehtuurin trendien mukaisiksi", kertoo Emanuel Lidberg, Kährs Groupin luova johtaja. "Tällä hetkellä Pohjoismaissa suositaan isoja ikkunoita, jotka ulottuvat seinästä seinään ja lattiasta kattoon."

"Lux- ja Lumen-mallistojen parketit on suunniteltu erityisesti juuri tällaisiin tiloihin, joissa on runsaasti luonnonvaloa. Monet perinteiset viimeistelylakat heijastavat valoa siten, että se häivyttää lattian ulkonäköä. Uusi, ultramattalakattu viimeistelymme minimoi heijastuksia niin, että puun luonnollinen syykuvio ja sävy tulevat parhaiten esille", sanoo Emanuel Lidberg.

 

Tilaa maksuton esite!

Lux- ja Lumen-mallistojen parketit on suunniteltu erityisesti tiloihin, joissa ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon ja joissa on siten paljon luonnonvaloa. Ultramattalakattu pinta imee valoa ja antaa vaikutelman käsittelemättömästä luonnollisesta puusta ilman heijastuksia. Kährs Tammi Eclipse –parketti luo harmonisen taustan sisustukselle.Lux- ja Lumen-mallistojen parketit on suunniteltu erityisesti tiloihin, joissa ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon ja joissa on siten paljon luonnonvaloa. Ultramattalakattu pinta imee valoa ja antaa vaikutelman käsittelemättömästä luonnollisesta puusta ilman heijastuksia. Kährs Tammi Eclipse –parketti luo harmonisen taustan sisustukselle.

Puu vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme

Aito puu on ollut aina arvostettu ja ajaton sisustusmateriaali, joka koetaan miellyttäväksi ja luonnolliseksi sekä rehelliseksi, vuosien saatossa kauniisti patinoituvaksi materiaaliksi. Kährs Group on osallistunut kolmivuotiseen eurooppalaiseen tutkimusprojektiin, Wood2New, joka todistaa nyt myös tieteellisesti, että puun käyttö rakennusmateriaalina vaikuttaa positiivisesti sekä ympäristöön että terveyteen ja yleisesti ihmisten hyvinvointiin. Tutkimuksen mukaan puu koetaan kulttuurista riippumatta samalla tavalla, luonnollisena, lämpimänä ja kodikkaana. Puulla on rauhoittava vaikutus sekä lisäksi hyvät akustiset ja sisäilmaominaisuudet.

Puulattia tuo viihtyisyyttä ja rauhoittaa. Parketeissa yleisimmin käytetty puumateriaali on tammi, joka muuntuu moneksi ja erilaisilla pinta- ja sävykäsittelyillä siitä saadaan tunnelmaltaan erilaisia lattioita. Vasemmalla Kährsin skandinaavisen vaalea Tammi Blonde ja oikealla lämpimän tumma Tammi Ydre.Puulattia tuo viihtyisyyttä ja rauhoittaa. Parketeissa yleisimmin käytetty puumateriaali on tammi, joka muuntuu moneksi ja erilaisilla pinta- ja sävykäsittelyillä siitä saadaan tunnelmaltaan erilaisia lattioita. Vasemmalla Kährsin skandinaavisen vaalea Tammi Blonde ja oikealla lämpimän tumma Tammi Ydre.

Kährs - 160 vuotta laatua ja kauneutta

Kährsin 160-vuotinen historia alkoi Etelä-Ruotsin metsien sydämessä sijaitsevan pienen paikkakunnan pienestä puusepänverstaasta. Yrityksen pääkonttori ja suurin osa parkettituotannosta sijaitsee edelleen synnyinseudulla Nybron kaupungissa. Nykyään Kährs on yksi maailman johtavista modernien puulattioiden valmistajista ja alansa edelläkävijä ja innovoija. Kährsin tarina on tarina intohimosta luontoon ja ympäristöön sekä puuhun materiaalina ja sisustuselementtinä yhdistettynä uudenlaiseen ajatteluun ja korkeimpiin laatustandardeihin sitoutumiseen. Nykyisin Kährs myy kauniita, kestäviä puulattioita yli 60 markkina-alueella ympäri maailman – mikä on enemmän kuin mihin kukaan muu valmistaja on yltänyt.

Kährs on maailman vanhimpia parkettilattiavalmistajia ja ollut aina kehityksen kärjessä. Vuonna 1941 Kährsille myönnettiin patentti monikerroksisesta puulattiarakenteesta – maailman ensimmäisestä lautaparketista. Ja vuonna 2000 Kährs otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön mekaanisen liimattoman lukkoponttijärjestelmän. Edelleen kehitetty Kährsin Woodloc® 5S -pontti tekee Kährs-parkettilattian asentamisesta vieläkin nopeampaa, helpompaa ja joustavampaa.

Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Kährs Tammi Cornwall –parketissa on tammen oma sävymaailma sekä lankkulattian ilmettä lautojen kaikilla sivuilla antavat reunaviisteet.Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Kährs Tammi Cornwall –parketissa on tammen oma sävymaailma sekä lankkulattian ilmettä lautojen kaikilla sivuilla antavat reunaviisteet.

Kährs Design Stories - ideoita ja inspiraatiota

Kährs Design Stories -lehden uusin numero juhlistaa Kährsin tarinaa puulattia-alan edelläkävijänä ja esittelee inspiroivia sisustustyylejä ja puulattioita eripuolilta Eurooppaa. Kährs-parketeissa yhdistyvät ensiluokkainen design, tekninen ylivoimaisuus ja korkea laatu sekä puumateriaalin luonnollinen kauneus. Oksaisuus, syykuviot ja värin vaihtelut ovat puun luonnollisia ominaisuuksia. Se, miten paljon haluat vaihtelua omaan lattiaasi, on makuasia. Haluatko elävän näköisen, rustiikkisen lattian vai haluatko tasaisemman sävyisen lattian, joka luo rauhallisemman vaikutelman. Tutustu Kährsin parkettimallistoihin ja löydä unelmalattiasi.

Lisää parkettiaiheista sisältöä löydät täältä

Kährs Design Stories –lehti esittelee inspiroivia sisustuksia eri puolilta Eurooppaa. Tutustu lehden sähköiseen versioon!
Kährs Design Stories –lehti esittelee inspiroivia sisustuksia eri puolilta Eurooppaa. Tutustu lehden sähköiseen versioon!

 
Julkaistu
24.7.2017