Vesivekin Arvo-kouru pysyy puhtaana

Yksi Vesivekin tuotekehityksen kirkkaimmista helmistä on alumiininen Arvo-kouru, joka valmistetaan aina paikan päällä oikeaan mittaansa. Arvo on saumaton kouru, joka ei vuoda liitoskohdista. Yksi sen suurimmista ja näkyvimmistä valteista on ulkonäkö, joka pysyy puhtaana ja kiiltävänä ulkopäärmeensä ansiosta vuodesta toiseen.

Tilaa esite >>

Julkisivun saadessa kasvojenkohotuksen, päätettiin myös alkuperäiset rännit vaihtaa.Julkisivun saadessa kasvojenkohotuksen, päätettiin myös alkuperäiset rännit vaihtaa.

Julkisivu uusiksi

Lempäälässä sijaitsevan Vaihmalan Hovin päärakennus on rakennettu vuonna 1914, joten alkuperäisellä paikallaan seisovalla rakennuksella on ikää yli 100 vuotta. Piha- ja muita rakennuksia tontille on noussut useampia vuosikymmenten saatossa. Nykyään Vaihmalan Hovi toimii niin hotellina kuin kokouskeskuksena ravintoloineen ja putiikkeineen. Tilukset ovat siis monipuolisessa käytössä.

Vuonna 2008 Vaihmalan Hovin toimintaa yhdessä siskonsa ja äitinsä kanssa pyörittämään ryhtynyt Noona Rissanen kertoo yllättyneensä, miten paljon remontoitavaa rakennuksista löytyi.

- Ikkunat oli vaihdettu ennen meidän vuokrasopimuksen alkua, mutta kaikki muu oli suhteellisen alkuperäistä. Ryhdyimme saman tien siistimään julkisivua. Omin päin kun alettiin tekemään remontteja niin kyllä sitä usein tuli mietittyä, että miksi sitä tähänkin piti ruveta, Rissanen naurahtaa.

Muun julkisivun saadessa kasvojenkohotuksen, päätettiin myös alkuperäiset rännit vaihtaa.

- Rännit olivat varmaankin alkuperäiset, vanhat joka tapauksessa. Lommoilla ja rei’illä sieltä täältä. Saumat vuotivat ja rumensivat muutenkin arvokkaan rakennuksen ilmettä, Rissanen sanoo.

Kourut kuntoon, vähemmän huolia

Rissanen kertoo, että Vesivek valikoitui ränniremontin toteuttajaksi helposti. Nimi oli jäänyt mieleen aiemmista yhteyksistä, ja kun Arvo-kourun ominaisuudet tulivat ilmi, oli valinta selvä.

- Heti kun Vesivekin nimi tuli ilmi muistettiin, että olihan tämä nimeltä tuttu firma. Kun kuulimme helppohoitoisista ja puhtaana pysyvistä Arvo-kouruista, ei valintaa tarvinnut kahta kertaa miettiä, Rissanen sanoo.

Vesivek myöntää Arvo-kouruille peräti 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun. Tämän mahdollistaa kouruissa käytetty materiaali, joka on polttomaalattu alumiini. Se yhdessä kourun ulkopuolisten kannakkeiden kanssa takaa pitkäikäisyyden kovissakin säätilojen vaihteluissa. Kourun profiili on riittävän syvä, minkä ansiosta suurikin määrä vettä virtaa kourun läpi tulvimatta. Samasta syystä myös roskat eivät juurikaan takerru rännin sisäpintaan.

Arvo-kourut sopivat ihmiselle, joka haluaa ottaa rännien osalta rennosti.Arvo-kourut sopivat ihmiselle, joka haluaa ottaa rännien osalta rennosti.

Arvo-kourun ulkopinta on suunniteltu pysymään puhtaana. Sen edistyksellisestä ulkopäärmeestä johtuen valumajälkiä ei synny vaan rännit pysyvät puhtaina.

- Näin vanhassa rakennuksessa on paljon muutakin, mistä huolehtia. Nyt Arvo-kourujen myötä on yksi huoli vähemmän. Rännejä ei tarvitse putsailla ja näyttävätkin hyvältä, Rissanen sanoo.

Ulkopäärme takaa puhtauden

Usein rännit likaantuvat niin sisältä kuin ulkoa. Sisäpuolinen lika ei haittaa kourun toimintaa ellei kyse ole tukoksesta, jotka ovat Arvo-kourulle harvinaisia. Ulkopintaan kertyvä lika sen sijaan saa rännin näyttämään rumalta valumajälkineen. Vesivekin kehittämä ulkopäärme ratkaisee tämän ongelman.

- Ränneissä ei näy mitään käytön jälkiä vaikka ovat muutaman vuoden vanhat. Komeasti kiiltävät auringossa edelleen, Rissanen kehuu.

Rissasen mukaan Arvo-kourut sopivat ihmiselle, joka haluaa ottaa rännien osalta rennosti. Samaan hengenvetoon hän suosittelee Vesivekin palveluita kaikille, sillä kourujen asennus sujui moitteettomasti ja käden käänteessä.

- Vaatimustaso rännien suhteen oli kova, sillä totta kai halusin, että vanha rakennus näyttää arvokkaalta. Silloin rännienkin tulee olla puhtaat ja mieluusti pysyäkin sellaisina. Arvo-kourut ovat lunastaneet kaikki odotukset hienosti, Rissanen sanoo.

Ota yhteyttä!


 
Julkaistu
17.7.2017