Lattiatasoitteen nopea kuivuminen aikataulujen edistämiseksi

Kun halutaan nopeuttaa rakentamisen aikatauluja, rakennusaineiden valinta nousee näkyvään osaan. Erityisesti kosteuden hallinta eri rakentamisvaiheissa on enemmän kuin tärkeää. Peittyviin rakennusmateriaaleihin jäävä kosteus on lähes mahdoton poistaa pintojen peittämisen jälkeen. Kun käytetään nopeasti kuivuvia lattiatasoitteita pintarakenteen alla, aikataulut nopeutuvat ja kosteusrasitus pienenee.

Vähemmän kosteutta ilmaan

Pikatasoitekerros kuivuu (alle 1 cm) pintakuivaksi parhaassa tapauksessa vuorokaudessa, paksummalla tasoitekerroksella kuivumista tapahtuu 1 cm/päivä. Hyvissäkin olosuhteissa betonilattia kuivuu 1 cm/viikko. Saneerauksessa järkeväksi vaihtoehdoksi nousee Weberin uusi, nopeasti kuivuva lattiatasoite.
Nopeasti kuivuvissa tasoitteissa toimivuus perustuu optimoituun sideainejärjestelmään, jossa valtaosa tasoitteen joukkoon sekoitetusta vedestä sitoutuu jo kemiallisessa kovettumisreaktiossa ja haihdutettavan veden määrä on hyvin pieni.
Weberin nopeasti kuivuvien lattiatasoitteiden kuivumisaika on muutamasta tunnista muutamaan vuorokauteen kerrospaksuudesta ja kuivumisolosuhteista riippuen

Nopeasti kuivuva lattiatasoite nopeuttaa rakentamista.Nopeasti kuivuva lattiatasoite nopeuttaa rakentamista.

Monen kuukauden etumatka

Kuutiometrissä betonia on lähes ammeellinen vettä (200 l). Sen kuivuminen haihtumalla huoneilmaan kestää aikansa. Haihtunut kosteus pitää vielä tuulettaa ulos. Sääolosuhteista riippuen kuivuminen saattaa kestää odotettua kauemmin, jopa kuukausia. Silloin nopeasti kuivuva lattiatasoite on paikassaan. Sääolosuhteet eivät vaikuta kemialliseen kuivumiseen ja vähempi veden määrä mahdollistavat lattian tasoituksen kuukausia tavanomaista aiemmin.
On kuitenkin varmistettava betonialustan riittävä kuivuus ennen tasoitus- ja pinnoitustöitä. Tasoitekerros ei kuitenkaan hidasta betonin kuivumista.
Nopeasti kuivuvilla tasoitteilla on myös erinomaiset lujuusominaisuudet. Ominaisuuden avulla Weberin kuituvahvisteisilla lattiatasoitteilla saadaan tehtyä ohuemmat laattarakenteet kuin betonilla nopeuttaen rakenteen kuivumista ja rakentamista entisestään. Ohut lattialaatta lattialämmityksen yhteydessä säästää energiaa ja parantaa asumismukavuutta. Ohut laatta reagoi ulkoilman lämpötilan vaihteluihin nopeammin kuin paksu betonilaatta.

Kosteudenhallintapalvelu avuksi

Kosteusriskien hallintaan on kehitetty Weber.floor Kosteudenhallintapalvelu. Palvelussa tasoitekerroksen sisään on sijoitettu luettavia langattomia kosteusantureita, joilla varmistetaan lattian kuivuus pintakerroksen asentamista varten.

Työn tehostuminen tuo säästöjä

Rakennusalalla materiaaleja kehitetään jatkuvasti. Weber on kehityksen kärjessä pumpattavilla sekä itsestään tasoittuvilla lattiatasoitteilla että käsitasoitteilla. Ne tuovat rakentamiseen nopeutta kustannustehokkuuden, paremman laadun ja työergonomian ohessa.
Pumpattava lattiatasoite on alunperin suomalainen keksintö.
Weber kehittää tuotteitaan sekä Suomessa kansainvälisessä osaamiskeskuksessaan että muissa maissa sijaitsevissa toimipisteissään.
Maailmanlaajuisen kärkiosaamisen ja innovaatioiden ansiosta suomalaisilla on käytössään markkinoiden kilpailukykyuisimmät ja rakentamisprosessia nopeuttavat ratkaisut paremman elinympäristön rakentamiseksi. Tuotteet ovat lähes kokonaan suomalaisista raaka-aineista suomalaisin voimin tehty.

Tutustu nopeasti kuivuvaan lattiatasoitteeseen

 
Julkaistu
1.5.2017