”Vesikatolla kerrospukeutuminen on pakollista”

Kerrospukeutuminen on meille kaikille tuttu. Se on paras tapa suojautua ulkoilmassa säätä ja vesisadetta vastaan. Samaa ”kerrospukeutumista” käytämme nykyään myös rakennustemme suojaamiseen. Kaukana ovat ne ajat, jolloin esim. vesikatto tehtiin kattopellillä, jossa oli vain yksi pintamaalikerros. Moni muistaa, kuinka maali kuoriutui pois, ruostuminen alkoi ja katot menivät piloille odotettua nopeammin.

3kateruuvia
kingi jorma
Suomessa talojemme katoille on jo pitkään asennettu maalattu kattopelti, jossa on korroosioon perehtyneen diplomi-insinööri Jorma Kinnusen jo 90-luvulla kehittämä pinnoitetyyppi. Luotettavan kolmikerrospinnoitteensa ansiosta sinkityt kattopellit kestävät nyt ruostumatta pitkään. Ne antavat rakennuksille parhaan suojan ja niille annetaan myös pitkät takuut.

Suomen rakennusmääräysten mukaan kattopellit pitää kiinnittää yhtä hyvän korroosiokestävyyden omaavilla kateruuveilla. Kolmikerrospinnoitetut pellit on asennettava kolmikerrospinnoitetuilla kateruuveilla nyt, kun se on mahdollista. Tämä ei ole suositusasia, kuten sään mukainen pukeutuminen, vaan lain sanelema pakko.

Valitettavasti kattoja asennetaan vielä kateruuveilla, joissa on sinkin päällä vain yksi maalikerros ikivanhojen peltien tapaan. Näiden ruuvien heikosta kestävyydestä kertoo myös puolueettoman tutkimuslaitoksen, Hamk:n Ohutlevykeskuksen korroosiotestitulokset (kuvat yllä). Pahinta on, että ruuveja mainostetaan perusteetta ulkokäyttöön hyväksyttyinä (C3). On myös tärkeää huomata, että kattopellin takuu raukeaa huonoilla ruuveilla tehtyjen naarmujen vuoksi. Ruuvien huonot tiivisteet aiheuttavat myös kattovuotoja.

Jorma Kinnusen pitkä haave lain täyttävästä katon kiinnityksestä on toteutunut. Hänen kehittämänsä patentoitu kolmikerrospinnoite ja KINGI® kateruuvin muut innovaatiot takaavat nyt sen, että katon kiinnityskin on yhtä pitkäikäinen kuin laadukas kattopelti.

 

Kingi_ruuvi_kerrokset_1080x1920

Kingi® kateruuvin ominaisuudet:

  • Pyöristetyt kulmat: Radialco-muotoilu takaa riittävän pinnoitepaksuuden myös kulutukselle alttiissa kulmissa.
  • 3-kerrospinnoite: Durabl3-pinnoite kestää asennuksen aiheuttamaa mekaanista rasitusta ja suojaa ruuvia ruostumiselta. Pinnoitteen IPR-oikeudet on suojattu kansainvälisesti.
  • Kruunukanta: CrownD-muotoilun ansiosta vesi valuu ruuvin kannasta vähentäen korroosioriskiä. Kruunukanta on yhteisömallisuojattu EU-maissa.
  • Korkeampi kanta: CrownD-muotoiltu kanta istuu erittäin hyvin asennusistukkaan ja takaa vakaan asennettavuuden.
  • Pikakärki: FastFX™ -pikakärki porautuu nopeasti myös limitetyn teräskatteen läpi ja juuri haluttuun kohtaan, peltiä naarmuttamatta.
  • C3-hyväksytty: Soveltuu teräskatteen kiinnittämiseen kaikkialla Suomessa ja on ainoa kaupunki- ja teollisuusilmastorasitusluokkaan C3-hyväksytty hiiliteräskateruuvi.

 
Julkaistu
21.6.2017