Terassikausi on käsillä,
kunnosta vanhaa tai rakenna uutta

Kodin Terra Tuusulasta löydät tarvittavat tarvikkeet terassirakenteiden huoltoon ja rakennukseen. Tee hankintasi nyt. Kodin Terra Tuusulan Kevätmessut 20.-23.4.2017 tarjoaa edulliset hinnat ja bonukset tuplana.

Nyt on hyvä aika kiinnittää katse terassiin ja sen mahdollisiin kunnostustarpeisiin. Hyvin hoidettu terassi säilyttää arvonsa ja on kaunis jatke itse rakennukselle. Terassien tyypillisimpään keväthuoltoon kuuluvat puuosien kunnon tarkistus, terassin puhdistus ja pesu. Valmistaudu myös terassin puupintojen käsittelyyn, mikäli terassi ei ole aivan vastikään rakennettu.

750-lunacomp-terassilauta-h

Puhdista ja pese

Aloita harjaamalla puuterassilta irtolika sekä pesemällä pinttyneempi lika pois. Terassin puhdistukseen voi käyttää siihen soveltuvaa puhdistusainetta ja ottaa harjan lisäksi avuksi painepesuri. Luontoystävällisin pesumenetelmä on veden ja hiekan seos sekä juuriharja. Harjaa terassilaudat aina pituussuuntaisesti. Huolehdi, että terassilaudoituksesta on saatu poistettua myös eloperäinen aines, kuten home ja sammal. Huuhdo huolellisesti ja anna kuivua.

Tehokkaa työkalut kodin rakentamiseen ja remontointiin löydät Kodin Terra Tuusulasta.

Painepesuri on hyvä apu terassien ja pihakiveysten puhdistukseen.Painepesuri on hyvä apu terassien ja pihakiveysten puhdistukseen.

Tarkista puuosien kunto ja turvallisuus, suorista painumat

Tarkista puuosien kunto. Vaihda lahonneet ja kuluneet puuosat uusiin, jotta terassirakenteiden turvallisuus säilyy ja ulkoasu pysyy siistinä. Pienikin lahoaminen löystyttää kiinnityksiä. Tarkista kiinnitysruuvit kaikista laudoista. Kiristä löytyneet ruuvin kannat laudan tasalle ja vaihda tarvittaessa huonoksi menneet ruuvit uusiin.

Mikäli terassi on painunut kulmistaan, nosta auton tunkkia tai vipuvartta hyödyntäen terassin kulmaa ylös ja asenna kiila rungon ja harkon väliin. Puukiilan on hyvä olla harkon pituinen ja runkopuun levyinen.

Suojaa öljykäsittelyllä

Puuöljy suojaa puuta ja vähentää puupinnan halkeilua sekä antaa puulle suojaa auringonvaloa vastaan. Öljyä terassin puuosat 1-2 vuoden välein. Auringolle ja kovalle käytölle altistuva terassi vaatii useammin huoltokäsittelyä kuin varjoisa ja vähällä käytöllä oleva terassi.

Pääsääntöisesti painekyllästetyn puuterassin voi käsitellä seuraavana kesänä asennuksesta. Silloin puu on ehtinyt kuivua riittävästi. Jos puu on liian kosteaa, öljy ei imeydy ja voi jättää laikukkaan väripinnan. Terassin pintalautojen maalausta ei suositella, sillä maalit eivät kestä kulutusta.

Terassin puuosien öljyämiseen kannattaa valita pilvinen poutasää touko-kesäkuussa. Lue huolellisesti tuotteen käsittelyohjeet ja lämpötilat, koska eri valmistajien tuotteiden ohjeistus saattaa poiketa toisistaan. Levitä puuöljy siveltimellä tai sienimäisellä telalla. Viimeistele vielä hieromalla liinalla, mikäli öljy ei levity ja imeydy tasaisesti. Anna kuivua kunnolla.

Hae vinkit ja idet Kodin Terra Tuusulan Kevätmessuilta!

Kurkista messuedut ja tarkempi ohjelma täältä!

Hyvin ja säännöllisesti huollettu terassi kestää käytössä vuosia.Hyvin ja säännöllisesti huollettu terassi kestää käytössä vuosia.

Jos terassien puuosien uusiminen on ajankohtaista tai rakennat uutta terassia kannattaa puumateriaalin kiinnittää huomiota.

Kosteudelle alttiissa kantavissa rakenteissa parhaiten kestää painekyllästetty puutavara. Lämpökäsitelty puu soveltuu sen sijaan nopeammin kuivuviin, ohuempiin ja pintakäsiteltäviin rakenteisiin. Ympärihöylätty terassilauta kestää suurempaakin kulutusta ja tuntuu miellyttävältä jalan alla. Vaihtoehtoina on niin sileä kuin uritettu.

Terassin puumateriaaliin ja sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.Terassin puumateriaaliin ja sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Monipuolista ohjelmaa ja huipputarjouksia Kevätmessuilla 20.-23.4.

Kodin Terra Tuusulan Kevätmessuilta löydät kaiken tarpeellisen niin sisätilojen remontointiin ja rakennukseen kuin pihaan ja puutarhaan. Paljon tuotteita myydään edullisin messuhinnoin ja myymälässä on ohjelmaa koko perheelle.

Kevätmessuja isännöi juontaja Jari Reponen.

  • Torstaina sekä perjantaina testataan, kenen ääni kantaa pisimmälle. Paikalla molempina päivinä huutokauppa klo 10 ja 18. Huutokauppatuotteet vaihtelevat päivittäin.
  • Torstaina ja perjantaina kello 10 alkaen Luoman Puutuotteen pihamökin pystytysnäytös.
  • Riesa-pelle hauskuuttaa lauantaina klo 10-16 ja Jore Marjaranta nousee estradille messuvieraita viihdyttämään niin ikään lauantaina klo 11, 13 ja 15.
  • Piirretyistä elokuvista sekä kirjoista tuttu Myyrä-maskotti viihdyttää lapsia perjantaina klo 12-18 ja sunnuntaina klo 10-16.
  • Kodin Terra Tuusulan pihalla pääset myös täyttämään kotisi paperivarastot torstaina ja perjantaina. Paikalla Serlan rekkamyynti, josta rajoitettu erä Serlan WC-paperia (24 rl, keltainen) ja talouspaperia (8 rl) yhteishintaan 10 €.


Näiden lisäksi messuilla on tavattavissa puutarhaneuvoja Sirkku Nikula lauantaina klo 12-16 ja sunnuntaina klo 12-16. Sisustuksellisissa kysymyksissä auttaa sisustussuunnittelija Laura Merilä, joka on paikalla lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. PRKK:n neuvonta-ammattilaiset opastavat rakentamisen ja remontoinnin kysymyksissä torstaina ja perjantaina klo 14-18 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16.

Tervetuloa mukaan keväiseen messumeininkiin!

Tutustu Kodin Terra Tuusulan valikoimaan!

Kurkista messuedut ja tarkempi ohjelma täältä!

Lapsia saapuu viihdyttämään perjantaina ja sunnuntaina piirretyistä elokuvista sekä lastenkirjoista tuttu Myyrä-maskotti.Lapsia saapuu viihdyttämään perjantaina ja sunnuntaina piirretyistä elokuvista sekä lastenkirjoista tuttu Myyrä-maskotti.
 
Julkaistu
17.4.2017