• Etusivu
  • Talo

Kosketusvapaat hanat ovat käytännöllisiä myös kotona

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 10.04.2017
20174_48904.jpg

Kosketusvapaiden hanojen ansiosta vedenkulutus voidaan jopa puolittaa, ja samalla käyttäjäystävällisyys ja hygieenisyys nousevat aivan uudelle tasolle.

Käyttäjäystävällisyys on Oraksen brändin ydin, ja jokainen Oras-tuote on suunniteltu tekemään ihmisten elämästä parempaa. Myös muotoilu on osa käyttäjäystävällisyyttä, sillä muotoilun on aina palveltava käytettävyyttä. Kosketusvapaa hana tuo turvallisuutta, vedensäästöä ja hygieenisyyttä ja elektronisten hanojen suosio onkin kasvanut myös kotitalouksissa.

Käsihygienialla on erittäin suuri merkitys, kun halutaan estää bakteerien ja virusten leviämistä. Tutkimusten mukaan 80 prosenttia bakteereista välittyy ihmisestä toiseen joko suoran tai jonkun pinnan kautta tapahtuvan epäsuoran kosketuksen välityksellä. Käsienpesupaikalla tämä ongelma voidaan ratkaista käyttämällä kosketusvapaita hanoja.

Hygieenisyyden lisäksi kosketusvapaan hanan tärkeimpiä ominaisuuksia on helppokäyttöisyys. Sopivan lämmintä vettä alkaa virrata, kun kädet laitetaan hanan alle. Lisäksi kosketusvapaa hana säästää vettä ja energiaa, koska vettä ei valu turhaan silloin, kun sitä ei tarvita. Turvallisuuden varmistamiseksi hana sulkeutuu automaattisesti kahden minuutin kuluttua.

Oras on edelläkävijä

Oras on elektronisten kosketusvapaiden hanojen tuotekehityksen edelläkävijä. Yritys toi ensimmäiset kosketusvapaat hanat markkinoille jo vuonna 1989 ja on työskennellyt siitä lähtien jatkuvasti näiden parissa. Vuosien mittaan markkinoille on tuotu uutta tekniikkaa. Merkittäviä kehitysaskeleita on otettu esimerkiksi prosessori- ja sensoritekniikassa. Erilaisten asiakastarpeiden huomioon ottaminen tuotekehityksessä on lisääntynyt jatkuvasti. Elektronisten, kosketusvapaiden hanojen hintaero verrattuna perinteisiin hanoihin on kaventunut oleellisesti. Nykyään hanavalintaan vaikuttavat enemmänkin tarvittavat ominaisuudet kuin hinta. Uusinta teknologiaa kosketusvapaissa hanoissa edustaa Bluetooth-kommunikointi, jonka avulla voidaan älylaitteilla lukea hanakohtaisesti tietoja ja tehdä tarvittaessa muutoksia asetusarvoihin.

Kaksitoimiset hybridimallit täydentävät tarjontaa

Oraksen hanavalikoimassa on myös ns. hybridimalleja, joissa on sekä kosketusvapaa, että perinteinen viputoiminto. Tällaiset hanat kasvattavat suosiotaan etenkin keittiössä, jossa hanaa käytetään useisiin eri käyttötarkoituksiin, kuten käsien huuteluun ja pesuun, kylmän tai kuuman veden ottamiseen tai astioiden ja työvälineiden huuhtelemiseen ja pesemiseen .

20174_48897.jpg

Helppokäyttöinen Oras Smart Bidetta

Jo vuosikymmenten ajan suomalaisten kylpyhuoneiden vakiovarusteena on ollut Bidetta-käsisuihkulla varustettu allashana. Oraksen innovaatio Bidetta on edullinen ja tehokas tapa hoitaa paitsi henkilökohtaista hygieniaa, myös arjen siisteyttä.

Oras Smart Bidetta yhdistää suomalaisen huipputeknologian ja älykkyyden. Etäkäytettävä Smart Bidetta toimii käsisuihkun painikkeen avulla, jolloin hanaa ei tarvitse avata erikseen ja tuotteen voi asentaa pidemmän matkan päähän pesualtaasta. Hanan etäkäyttö mahdollistaa myös vähäisemmän vedenkulutuksen hanan ollessa päällä ainoastaan käytön ajan.

Bidee-altaan alkuperä on 1600–1700-luvun Ranskassa, jossa matalalle sijoitetun vesisaavin tilalle kehitettiin vesijohtoverkkoon liitettävä allas. Ratkaisu kahdesta wc-istuimesta kylpyhuoneessa oli tilaa vievä, ja Oras innovoi 1970-luvulla Oras Bidetan – pesualtaan yhteyteen liitettävän käsisuihkun.

Bidetasta tuli menestys, ja se on edelleen osa lähes jokaista suomalaista kotia ja julkista tilaa. Bidetta soveltuu erinomaisesti pieniin tiloihin, ja henkilökohtaisen hygienian hoitamisen lisäksi sillä on muita käyttömahdollisuuksia:

  • tehokas apu henkilökohtaisen hygienian hoitoon
  • hyvä apuri pikaiseen hiustenpesuun pesualtaassa
  • kätevä tapa huuhdella pesurätit, likaiset saavit tai kuraiset kengät ilman sotkua
  • turvallinen vauvan pesemiseen
  • helppo tapa täyttää vesiämpäri tai muu korkea astia
20174_48903.jpg

Helppokäyttöinen Oras Smart Bidetta

Oras Smart Bidetta on yksinkertainen käyttää. Vesihana avautuu automaattisesti, kun suihku nostetaan seinäpidikkeestä, ja veden virtaama siirtyy suihkuun käsisuihkun painikkeella. Käytön jälkeen hana sulkeutuu asettamalla käsisuihku takaisin seinäpidikkeeseen.

Smart Bidetan suihku on miellyttävän pehmeä, ja termostaatti pitää veden tasalämpöisenä pesun ajan – heti käytön alettua. Oras Smart Bidetan käsisuihkun on muotoillut Vuoden 2014 teolliseksi muotoilijaksi valittu Kirsi Svärd.

Oras Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20222_31494.jpg
Keittiöaskareissa tarvitaan usein joko hyvin kuumaa tai kylmää vettä
Keittiö on kodin sydän. Ruuanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lue lisää keittiön vesikalusteistaTilaa hanaesite
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
20126_31261.jpg
Kodin ilmanvaihto paranee muutamalla satasella
Toimivaa ilmanvaihtoa kohtuuhinnallaPuhdas sisäilma parantaa elämänlaatua ja terveyttä. Suomen Terveysilma tarjoaa kaikkiin taloihin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai vain koneellinen poisto, oivat ja kohtuuhintaiset ratkaisut tehostaa ilmanvaihtoa ja estää haitallisten epäpuhtauksien pääsy huoneilmaan.Koneellinen ilmanvaihto vaatii uudet ilmastointikanavat ja koneen paikka on löydettävä. Vanhaan taloon on välillä hankala tätä systeemiä asentaa, jolloin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi jää venttiilien asennus. Nyrkkisääntönä on, että 20 m² vaatii yhden tuloilmaventtiilin. Poistoilmaventtiilit sijaitsevat keittiössä, WC:ssä, vaatehuoneessa ja kylpyhuoneessa.Kuvan esimerkissä venttiilit maksavat alle 500 € + työkulut, kun tekee reiän tuuletusluukkuun tai seinään. Pieni investointi loppuiän hyvinvointiin nähden.Osta venttiilit ja suodatinsukka Jäsentukusta
20115_25622.jpg
Ilmanvaihdolla
Ilmanvaihdon toimintaperiaateIlmanvaihdon tarkoituksena on tuoda asuntoon puhdasta ja raitista korvausilmaa. Tämä tapahtuu olohuoneen, makuuhuoneiden ja muiden oleskelutilojen ulkoseiniin sijoitettujen tuloilma- eli korvausilmaventtiilien kautta. Huono, käytetty ilma puolestaan johdetaan ulos keittiössä, vaatehuoneessa, WC:ssa ja kylpyhuoneessa olevista poistoilmaventtiileistä. Käytetty ilma kulkee poistoilmakanavaa pitkin katolle ja sitä kautta ulos. Kun ilmanvaihto toimii, jokaisessa huoneessa on joko korvausilmaventtiili tai poistoilmaventtiili - ei kuitenkaan molempia samassa huoneessa eikä huonetta ilman minkäänlaista venttiiliä. Ilmanvaihdon riittävyyden voit tarkistaa kokeilemalla, pysyykö talouspaperiarkki itsestään kiinni WC:n poistoilmaventtiilin imussa. Poistoventtiili toimii, jos paperi pysyy kiinni venttiilissä. Mikäli näin ei tapahdu, avaa tuuletusikkuna, odota muutama minuutti ja kokeile uudestaan. Jos arkki pysyy nyt, tiedät, että tuloilman määrä ei ole normaalisti riittävä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ikkunat soveltuvat vain lyhytaikaiseen tuuletukseen, eivät jatkuvaan ilmanvaihtoon.Venttiilit Jäsentukusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton