Kosketusvapaat hanat ovat käytännöllisiä myös kotona

Kosketusvapaiden hanojen ansiosta vedenkulutus voidaan jopa puolittaa, ja samalla käyttäjäystävällisyys ja hygieenisyys nousevat aivan uudelle tasolle.

Käyttäjäystävällisyys on Oraksen brändin ydin, ja jokainen Oras-tuote on suunniteltu tekemään ihmisten elämästä parempaa. Myös muotoilu on osa käyttäjäystävällisyyttä, sillä muotoilun on aina palveltava käytettävyyttä. Kosketusvapaa hana tuo turvallisuutta, vedensäästöä ja hygieenisyyttä ja elektronisten hanojen suosio onkin kasvanut myös kotitalouksissa. 

cubista

Käsihygienialla on erittäin suuri merkitys, kun halutaan estää bakteerien ja virusten leviämistä. Tutkimusten mukaan 80 prosenttia bakteereista välittyy ihmisestä toiseen joko suoran tai jonkun pinnan kautta tapahtuvan epäsuoran kosketuksen välityksellä. Käsienpesupaikalla tämä ongelma voidaan ratkaista käyttämällä kosketusvapaita hanoja.

Hygieenisyyden lisäksi kosketusvapaan hanan tärkeimpiä ominaisuuksia on helppokäyttöisyys. Sopivan lämmintä vettä alkaa virrata, kun kädet laitetaan hanan alle. Lisäksi kosketusvapaa hana säästää vettä ja energiaa, koska vettä ei valu turhaan silloin, kun sitä ei tarvita. Turvallisuuden varmistamiseksi hana sulkeutuu automaattisesti kahden minuutin kuluttua.

Oras on edelläkävijä

Oras on elektronisten kosketusvapaiden hanojen tuotekehityksen edelläkävijä. Yritys toi ensimmäiset kosketusvapaat hanat markkinoille jo vuonna 1989 ja on työskennellyt siitä lähtien jatkuvasti näiden parissa. Vuosien mittaan markkinoille on tuotu uutta tekniikkaa. Merkittäviä kehitysaskeleita on otettu esimerkiksi prosessori- ja sensoritekniikassa. Erilaisten asiakastarpeiden huomioon ottaminen tuotekehityksessä on lisääntynyt jatkuvasti. Elektronisten, kosketusvapaiden hanojen hintaero verrattuna perinteisiin hanoihin on kaventunut oleellisesti. Nykyään hanavalintaan vaikuttavat enemmänkin tarvittavat ominaisuudet kuin hinta. Uusinta teknologiaa kosketusvapaissa hanoissa edustaa Bluetooth-kommunikointi, jonka avulla voidaan älylaitteilla lukea hanakohtaisesti tietoja ja tehdä tarvittaessa muutoksia asetusarvoihin.

Kaksitoimiset hybridimallit täydentävät tarjontaa

Oraksen hanavalikoimassa on myös ns. hybridimalleja, joissa on sekä kosketusvapaa, että perinteinen viputoiminto. Tällaiset hanat kasvattavat suosiotaan etenkin keittiössä, jossa hanaa käytetään useisiin eri käyttötarkoituksiin, kuten käsien huuteluun  ja pesuun, kylmän tai kuuman veden ottamiseen tai astioiden ja työvälineiden huuhtelemiseen ja pesemiseen .

2727F_mil12

Helppokäyttöinen Oras Smart Bidetta

Jo vuosikymmenten ajan suomalaisten kylpyhuoneiden vakiovarusteena on ollut Bidetta-käsisuihkulla varustettu allashana. Oraksen innovaatio Bidetta on edullinen ja tehokas tapa hoitaa paitsi henkilökohtaista hygieniaa, myös arjen siisteyttä.

Oras Smart Bidetta yhdistää suomalaisen huipputeknologian ja älykkyyden. Etäkäytettävä Smart Bidetta toimii käsisuihkun painikkeen avulla, jolloin hanaa ei tarvitse avata erikseen ja tuotteen voi asentaa pidemmän matkan päähän pesualtaasta. Hanan etäkäyttö mahdollistaa myös vähäisemmän vedenkulutuksen hanan ollessa päällä ainoastaan käytön ajan. 

Bidee-altaan alkuperä on 1600–1700-luvun Ranskassa, jossa matalalle sijoitetun vesisaavin tilalle kehitettiin vesijohtoverkkoon liitettävä allas. Ratkaisu kahdesta wc-istuimesta kylpyhuoneessa oli tilaa vievä, ja Oras innovoi 1970-luvulla Oras Bidetan – pesualtaan yhteyteen liitettävän käsisuihkun. 

Bidetasta tuli menestys, ja se on edelleen osa lähes jokaista suomalaista kotia ja julkista tilaa. Bidetta soveltuu erinomaisesti pieniin tiloihin, ja henkilökohtaisen hygienian hoitamisen lisäksi sillä on muita käyttömahdollisuuksia:

  • tehokas apu henkilökohtaisen hygienian hoitoon
  • hyvä apuri pikaiseen hiustenpesuun pesualtaassa
  • kätevä tapa huuhdella pesurätit, likaiset saavit tai kuraiset kengät ilman sotkua
  • turvallinen vauvan pesemiseen
  • helppo tapa täyttää vesiämpäri tai muu korkea astia
2213F_bathroom

Helppokäyttöinen Oras Smart Bidetta

Oras Smart Bidetta on yksinkertainen käyttää. Vesihana avautuu automaattisesti, kun suihku nostetaan seinäpidikkeestä, ja veden virtaama siirtyy suihkuun käsisuihkun painikkeella. Käytön jälkeen hana sulkeutuu asettamalla käsisuihku takaisin seinäpidikkeeseen.

Smart Bidetan suihku on miellyttävän pehmeä, ja termostaatti pitää veden tasalämpöisenä pesun ajan – heti käytön alettua. Oras Smart Bidetan käsisuihkun on muotoillut Vuoden 2014 teolliseksi muotoilijaksi valittu Kirsi Svärd.

 
Julkaistu
10.4.2017