• Etusivu
  • Talo

Irtonaisten laattojen kiinnitys injektoimalla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.10.2017
20174_48895.jpg

Kopo-laattakorjaus on nopea, siisti sekä asukasystävällinen ratkaisu.

Kopo-laatalla tarkoitetaan alustastaan irti olevia laattoja lattiassa. Eskon Oy on injektointikorjauksiin erikoistunut yritys, joka on kehittänyt näiden laattojen kiinnitykseen uudenlaisen menetelmän. Menetelmän avulla laatat saadaan siististi kiinnitettyä uudelleen alustaansa ilman suurempaa remonttia.

Mikä on kopo-laatta?

Kopo-laattoja muodostuu, kun betonilattian ja lattialaatan välissä tapahtuu muutoksia. Nämä muutokset muodostavat ilmataskuja eli kopo-laattoja. Korjaamattomana ne aiheuttavat laattojen halkeamista ja irtoamista. Kopo-laattakorjauksella vältetään suuret ja kalliit remontit. Korjaus tapahtuu nopeasti, edullisesti ja siististi.

Miten korjaustyö tapahtuu?

Korjaustyö alkaa lattian kartoittamisella koputtaen. Ääni kertoo hyvin, mistä kaikkialta laatta on irti alustastaan. Lisäksi lämmitysvastusten sijainti tarkastetaan lämpökameralla. Laattojen saumoihin porataan 4 mm:n injektointitulpat. Tulppien kautta pumpataan laatan ja kiinnityslaastin väliin epoksihartsia, joka liimaa laatan alustaan kiinni. Epoksi leviää koko kiinnitettävälle alueelle pienen paineen ja alhaisen viskositeettinsa ansiosta. Injektointi korjaa rikkinäisen vesieristeen.

Laattojen saumaan porataan injektointitulppa, jonka kautta pumpataan epoksihartsia.
Laattojen saumaan porataan injektointitulppa, jonka kautta pumpataan epoksihartsia.

Kun laatat ovat kiinnitetty, katkaistaan injektointitulpat ja porausreiät saumataan uudelleen. Lopputuloksesta on vaikea nähdä, mitkä kohdat ovat korjattuja ja mitkä eivät. Tällä menetelmällä laatat saadaan kiinnitettyä rakenteita säästäen. Korjaustyön jälkeen tulokset voi todeta jo äänensä perusteella eivätkä laatat enää irtoa.

Nopeaa, siistiä ja asukasystävällistä

Työmenetelmän etuna on sen nopeaus, siisteys, asukasystävällisyys sekä alhainen kustannus verrattuna siihen, että laatat poistettaisiin, kunnostettaisiin pohjat ja tehtäisiin kokonaan uusi laatoitus. Kiinnitysmenetelmää voidaan käyttää kaiken kokoisille laatoille sekä märissä että kuivissa tiloissa. Menetelmän ansiosta selviydytään kevyellä remontilla ja rakenteita säästäen. Merkittävin hyöty tässä menetelmässä on se, että talon asukkaat voivat viettää täysin normaalia elämää koko remontin ajan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Talo
kylpyhuone
lattiat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
202210_76986.jpg
Kivipintaa saunaan ja kylpyhuoneeseen - ota ideat talteen
Saunan ja kylpytilan uudistus on monelle unelmoitu uudistuksen kohde. Ajan myötä pinnat ovat voineet osoittaa rapistumisen merkkejä ja kiuaskaan ei enää lämpene kunnolla.Uudistuksen myötä tiloihin halutaan ekologisia, pitkäaikaisia ja luonnontuntuisia materiaaleja – ja nämä toiveet Tulikiven tuotevalikoima täyttää erinomaisesti. Tulikiven modernit kiukaat yhdistettynä luonnonkiveen luovat saunaan ja kylpytiloihin yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä nostaen samalla asunnon arvoa.Kestävillä valinnoilla voidaan vaikuttaa lisäksi ekologiseen jalanjälkeen.
Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
20194_57332.jpg
Yksi lattiakaivo - kaikki mahdollisuudet
Helposti asennettava ja käytössä luotettava Vieser One -lattiakaivo sopii yhteen kaikkien Vieserin yksilöllisten kaivonkansien kanssa. Voit siis päästää kylpyhuonesuunnittelussa luovuuden vapaasti valloilleen, tehdä tyylikkäitä valintoja ja – mikä tärkeintä – luottaa uuden lattiakaivojärjestelmäsi toimivuuteen.
20212_68427.jpg
7 vinkkiä laattojen valintaan ja laatoitukseen
Miten lasket laattojen määrän oikein? Mikä saumalaasti sopii väreihin? Entä mikä on laattojen polttoerien merkitys? Lue vinkkimme, joilla onnistut laattakaupoilla.
Linjalattiakaivo
Linjalattiakaivo sopii erinomaisesti ison lattialaatan kanssa
Linjalattiakaivot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan suomalaisten kylpyhuoneissa. Laatoitettavien linjalattiakaivojen yleistyminen näkyi myös Loviisan asuntomessuilla, jossa useampaan kohteeseen oli valittu Vieser Line -linjalattiakaivojärjestelmä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton