Keittiö kaipaa lisää sähköä – kutsu sähkömies

Keittiö on kodin kiistaton keskus! Siellä kokataan, keskustellaan, kuunnellaan musiikkia ja käytetään kaikenlaisia laitteita sulassa sovussa tehosekoittimesta tablettiin. Jotta tämä kaikki on mahdollista, kutsu ammattitaitoinen sähkömies asentamaan lisäpistorasioita, uusimaan työtason valaistus tämän päivän tasolle sekä vaihtamaan kellastuneet ja rikkinäiset valokatkaisijat.

Pistorasioiden asentaminen yläkaappien alapintaan on nopea ja kätevä ratkaisu, jolla työtason tuntumaan saadaan lisää sähköä. Lisäksi kotikokkaaja kaipaa valoa etenkin työpisteeseen. Ammattilaisvalikoimista löytyy nykyään runsaasti kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Upotetun ja sisäänrakennetun valaistuksen avulla voidaan luoda niin kirkasta kuin himmeää valoa jopa ilman näkyviä johtoja.

valaistus_2

Parhaat vinkit ammattilaiselta

Asennusoikeudet omaava sähkömies löytyy lähistöstä Löydä sähkömies -palvelusta. Ammattitaitoiselta sähköasentajalta saa parhaat vinkit. Hänet kannattaa pyytää paikalle ajoissa, eli heti remontin tai rakentamisen suunnittelun alkaessa.

Oletpa sitten rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa, tärkeintä on sähköistyksen turvallisuus etenkin, kun keittiössä on sähkön lisäksi käytössä vettä. Sähkö on näkymättömänä vaarallista osaamattomissa käsissä. Kaikissa sähkötöissä tärkeintä on asennusten sähkö- ja paloturvallisuus. Siksi sähköasennuksia saa lain mukaan tehdä vain oikeudet omaava sähköurakoitsija.

Tavallinen sähkönkäyttäjä ei saa tehdä kiinteitä sähköasennuksia, kuten kiinteiden valaisimien tai pistorasioiden asennuksia. Jos olet epävarma siitä, missä kunnossa sähköt ovat, tilaa Löydä sähkömies -palvelusta ammattilainen tekemään kodin sähköistyksen kuntokartoitus 

valaistus

Keittiön suunnittelijan kymmenen kohdan muistilista:

  1. Pistorasioita riittävästi ja oikeisiin paikkoihin
  2. Keittiöön suojamaadoitetut pistorasiat
  3. Ajastetut pistorasiat kahvinkeittoon ja silitykseen
  4. Oikea määrä valoa niin työskentelyyn kuin tunnelmaan
  5. Liiketunnistimella valoa aputiloihin ja käytäviin
  6. Tietotekniikkavalmiudet keittiöönkin
  7. Lattialämmitys tarjoaa tasaisen lämmön
  8. Kosteusvahti allaskaapissa turvaa vesivahingolta
  9. Kylmälaitteiden oikeaoppinen sijoittelu ja säätäminen
  10. Energiaa säästyy oikeilla kodinkone- ja laitevalinnoilla

 
Julkaistu
5.4.2017