Tiesitkö, että pihakivetkin voi ehostaa uuteen loistoon?

Kivetyt piha-alueet ovat pitkäikäisiä, mutta nekin kärsivät ajan, kulutuksen ja säärasituksen seurauksena. Pikakivetkin vaativat säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa.

1. Millä pihakivet kannattaa käsitellä?

Patio Kivikuullotteella saat helposti ja nopeasti uuden ilmeen vanhoille betonipihakiville ja -laatoille. Pation avulla voit tasata ja syventää pihakivetyksen väriä.

2. Miten valitsen sävyn?

Patio Kivikuullotteesta on saatavilla 10 maanläheistä sävyä. Kolmesta suosituimmasta väristä, vaaleanharmaa, musta ja punainen on saatavana myös 1 dl:n testipurkki, jolla saa helposti ja edullisesti testattua kivikuullotetta omassa pihassa. Valitse pihakiviisi sävy, joka on lähinnä kiven omaa sävyä. Värjäämättömät, betoninharmaat pihakivet ja -laatat voit käsitellä aivan uuden värisiksi.

3. Kannattaako pihakivet pestä ennen käsittelyä?

Kyllä, pihakivet kannattaa pestä painepesurilla ennen käsittelyä. Voit lisätä puhdistustehoa Tikkurilan Pihan Huoltopesulla. Uudehkot betonikivet kannattaa pestä riittävän kovalla paineella. Näin varmistat pinnan imukyvyn. Anna pestyn pinnan kuivua rauhassa ennen käsittelyä, sillä kuullote imeytyy hyvin vain kuivaan alustaan.

Patio Kivikuullotteella saadaan vanhat betonikivet ja -laatat uuteen loistoon.Patio Kivikuullotteella saadaan vanhat betonikivet ja -laatat uuteen loistoon.

4. Miten levitän kuullotteen?

Ohenna kuullotetta tarvittaessa vedellä enintään 50 %. Sekoita kuullote hyvin ennen käyttöä sekä käytön aikana. Levitä kuullotetta 1-2 kertaa riippuen alustan imukyvystä ja halutusta lopputuloksesta. Levitä Patio siveltimellä, telalla tai reppuruiskulla, joka on kätevä laajoille pinnoille. Yleensä kertakäsittely riittää. Värinvaihto vaatii pääsääntöisesti kahden kerran käsittelyn.

5. Kuinka paljon levitän kuullotetta?

Levitä kuullotetta niin ohut kerros, että se imeytyy kiveen hyvin. Kuullotteen ei ole tarkoitus muodostaa kiven pinnalle kalvoa, joten vältä paksua maalimaista kerrosta. Näin kivestä ei tule liukas ja se säilyttää sille ominaisen ulkonäön.

 
Julkaistu
17.4.2017