Lamppu, jolla voit vaihtaa värilämpötilaa

Valaistuksella on suuri merkitys huoneen tunnelman luojana. Värilämpötila ilmoitetaan kelvineinä; mitä korkeampi lukema on, sitä sinisempi ja kylmempi on värilämpötila. Lämmin tai puhtaan valkoinen valo mielletään kodikkaaksi ja miellyttäväksi oleskelutilojen valoksi ja kylmiä sinisiä käytetään usein julkisissa tiloissa.

Värilämpötilalla on merkitystä. Neutraali valkoinen valo toistaa värit oikeina ja saa tilan näyttämään puhtaammalta.Värilämpötilalla on merkitystä. Neutraali valkoinen valo toistaa värit oikeina ja saa tilan näyttämään puhtaammalta.

Valitse sopiva värilämpötila

Perinteinen hehkulamppu on värilämpötilaltaan lämmin, noin 2800 K ja värisävyltään hiukan kellertävä ja tunnelmallinen. Neutraali valkoinen 4000 K taas soveltuu tiloihin, joissa kaivataan hyvää työskentelyvaloa. Tässä värilämpötilassa myös värit toistuvat puhtaimpina, jolloin esimerkiksi valkoiset keittiökalusteet pääsevät oikeuksiinsa ja tila näyttää puhtaammalta. Päivänvalon, 6500 K, etuna on sen piristävä vaikutus. Päivänvalolamppu onkin sopiva valinta esimerkiksi työpisteelle.

Airam Smart Led –lamput ovat uuden sukupolven led-teknologiaa. Valotehoa tai värilämpötilaa muuttava älykkyys on itse lampussa, jota hallitaan tavallisella katkaisimella tai puhelimella/tabletti-tietokoneella. Airam Smart Led –sarjan uutuus on 3-step color led –lamppu. Muita Airam Smart Led –sarjan tuotteita ovat 3-step dim- ja bluetooth dim -lamput.

3step-color-web

3-step color led-lamput

3-step color led-lampujen avulla lampun värilämpötilaa voi vaihtaa portaittain valokatkaisijan avulla. Värilämpötilat ovat lämmin valkoinen, päivänvalo sekä kirkas valkoinen. Lampun värilämpötila vaihtuu portaittain lämpimästä kylmään käyttämällä katkaisija off-asennossa alle neljän sekunnin ajan. Lamppua ei voi himmentää.

Hinta vähittäismyynnissä n. 15,00 €.

Himmennettävä 3-step dim

3-step dim lamppuja himmennetään portaittain tavallisella katkaisimella, joka toimii missä tahansa valaisimessa ilman erillistä himmennintä. Lamppu himmentyy portaittain käyttämällä katkaisija off-asennossa alle kolmen sekunnin ajan. Valikoimassa on kodin yleisimmin käytetyt mallit: vakiolamppu, kynttilälamppu ja GU10-kantainen PAR16-kohdelamppu.

Katkaisijan ollessa on-asennossa, on lampun valotaso 100 %. Kun katkaisija käännetään off-asentoon maks. kolmeksi sekunniksi ja taas on-asentoon, lamppu antaa 60 % valotason. Kun katkaisija käännetään uudestaan off- ja taas on-asentoon, lamppu antaa 20 % valotason.

  • Vakiokupulamppu 9,5 W E27, Ø 60/115 mm, LM/CD 810. Hinta vähittäismyynnissä n. 17,00 €.
  • Kynttiläkupulamppu 6 W E14, Ø 40/106 mm, LM/CD 470. Hinta vähittäismyynnissä n. 16,00 €
  • Kohdekupu 6 W GU10, Ø 50/57mm. LM/CD 480/360. Hinta vähittäismyynnissä n. 16,00 €
  • Pienkupu 6 W E14, Ø 45/84mm, LM/CD. Hinta vähittäismyynnissä n. 16,00 €.

Bluetooth DIM

Perinteisen vakiolampun muotoista bluetooth dim -lamppua on helppo ohjata puhelimella tai tabletilla. Erillistä himmennintä tai sähköasennuksia ei tarvita, himmennysominaisuus on valmiina lampussa.

Apple- tai Android-laitteeseen ladataan ja asennetaan ilmainen Ingenium BLU -sovellus, joka löytyy mm. pakkaukseen painetun QR-koodin avulla. Sovelluksen avulla lampun voi sytyttää ja sammuttaa sekä himmentää 100 % – 10 %. Sovelluksella voidaan ohjata yksittäisiä lamppuja tai enintään neljän lampun ryhmiä. Ryhmiä voi olla kahdeksan.

Vakiokupulamppu LM/CD 810 11 W E27 Ø 65/125 mm. Hinta vähittäismyynnissä n. 32,00 €.

Smart_led_bluetooth_dim_Pri
 
Julkaistu
10.4.2017