Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle

Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.

Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomio.

Matala-alkalinen lattiatasoite

Osa sisäilmaongelmien aiheuttajasta löytyy lattiasta. Betonilattian päälle liimatut lattiapäällysteet eivät ole kestäneet betonin korkeaa alkalisuutta, jolloin lattiapäällyste ja liima ovat muodostaneet sisäilmaan haitallisia päästöjä reagoituaan alkalisen kosteuden kanssa.
Useat tutkimukset osoittavat, että sisäilman laatu voi olla kiinni vain viiden millimetrin matala-alkalisesta lattiatasoitekerroksesta. Se estää lattiapäällysteessä ja liimassa olevien orgaanisten aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Riittävä, minimissään 5 mm:n matala-alkalinen tasoitekerros betonin päällä toimii edullisena vakuutuksena. Muutama euro lisää neliöhintaan ja sisäilmaongelmat on lattian osalta huolehdittu rakennuksen käyttöiän ajaksi - edellyttäen että myös betonin kosteudenhallinnasta on huolehdittu.

Hyvän sisäilman yksi peruselementeistä on betonin kosteudenhallinta. Se ei kuitenkaan pelkästään riitä. Muovimatoissa mm. käytettävät pehmittimet eivät kestä betonin emäksisyyttä (korkeaa alkalisuutta). Pehmittimet muodostavat sisäilmaan haitallisia päästöjä reagoituaan alkalisen kosteuden kanssa. Matala-alkalinen tasoitekerros on tehokas suoja betonin päällä estäen alkalien nousun ja pääsyn kosketuksiin pintamateriaalien kanssa.

pH-asteikolla betoni on voimakkaasti emäksinen. Betonit pH-arvo 13, eli se on lähes yhtä emäksistä kuin viemäreiden avaamiseen käytetty Kodin putkimies. Tehokkaasti sisäilmaongelmilta suojaavan matala-alkalisen lattiatasoitteen pH:n on oltava alle 11.

Weberin lattiatasoitteiden pH on ollut viimeiset 30 vuotta 10,5 - lähes käsisaippuan pH.

Kerralla valmista

Weberin lattiatasoitteilla säästyy aikaa ja työtä. Tasoitteiden työstöominaisuudet (leviävyys, muokattavuus esim. kallistusten teossa) ovat erinomaiset. Tasoitekerros ei vaadi jälkihoitoa kostuttamalla. Tuotteet täyttävät lattiapäällystevalmistajien tasaisuusvaatimukset.

Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet estävät lattianpäällysteen ja liiman orgaanisen aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet estävät lattianpäällysteen ja liiman orgaanisen aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Lattiatasoitteen valinta helppoa

Weberin käsilattiatasoitteiden valinta on helpompaa kuin ennen. Oikean tuotteen valinnan löytämisessä auttaa valintatyökalu. Weberin tasoitevalikoimasta löytyvät helposti leviävät tasoitteet, tasoitteet täyttöihin ja kaatoihin sekä viimeistelyyn ja korjaukseen.

Lattian valu webervetonit 6000 Pikamassalla

Kylpyhuoneen lattian valu webervetonit 5400 Lämpölattiamassalla

Lattian tasoitus 3100 webervetonit Hienotasoitteella

 
Päivitetty
17.1.2022