Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle

Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.

Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.

750 3100_tyokuva_009

Matala-alkalinen lattiatasoite

Osa sisäilmaongelmien aiheuttajista löytyy lattiasta. Betonilattian päälle liimatut lattiapäällysteet eivät ole kestäneet betonin korkeaa alkalisuutta, jolloin lattiapäällyste ja liima ovat muodostaneet sisäilmaan haitallisia päästöjä reagoituaan alkalisen kosteuden kanssa.
Useat tutkimukset osoittavat, että sisäilman laatu voi olla kiinni vain viiden millimetrin matala-alkalisesta lattiatasoitekerroksesta. Se estää lattiapäällysteessä ja liimassa olevien orgaanisten aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Riittävä, minimissään 5 mm:n matala-alkalinen tasoitekerros betonin päällä toimii edullisena vakuutuksena. Muutama euro lisää neliöhintaan ja sisäilmaongelmat on lattian osalta huolehdittu rakennuksen käyttöiän ajaksi – edellyttäen että myös betonin kosteudenhallinnasta on huolehdittu.

Hyvän sisäilman yksi peruselementeistä on betonin kosteudenhallinta. Se ei kuitenkaan pelkästään riitä. Muovimatoissa muun muassa käytettävät pehmittimet eivät kestä betonin emäksisyyttä (korkeaa alkalisuutta). Pehmittimet muodostavat sisäilmaan haitallisia päästöjä reagoituaan alkalisen kosteuden kanssa. Matala-alkalinen tasoitekerros on tehokas suoja betonin päällä estäen alkalien nousun ja pääsyn kosketuksiin pintamateriaalien kanssa.

pH-asteikolla betoni on voimakkaasti emäksinen. Betonin pH-arvo on 13, eli se on lähes yhtä emäksistä kuin viemäreiden avaamiseen käytetty Kodin putkimies. Tehokkaasti sisäilmaongelmilta suojaavan matala-alkalisen lattiatasoitteen pH:n on oltava alle 11.

Weberin lattiatasoitteiden pH on ollut viimeiset 30 vuotta 10,5 – lähes käsisaippuan pH.

Kerralla valmista

Weberin lattiatasoitteilla säästyy aikaa ja työtä. Tasoitteiden työstöominaisuudet (leviävyys, muokattavuus esimerkiksi kallistusten teossa) ovat erinomaiset. Tasoitekerros ei vaadi jälkihoitoa kostuttamalla. Tuotteet täyttävät lattiapäällystevalmistajien tasaisuusvaatimukset.

Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet estävät lattianpäällysteen ja liiman orgaanisen aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet estävät lattianpäällysteen ja liiman orgaanisen aineiden hajoamisen haitallisiksi päästöiksi.

Lattiatasoitteen valinta helppoa

Weberin käsilattiatasoitteiden valinta on helpompaa kuin ennen. Oikean tuotteen valinnan löytämisessä auttaa valintatyökalu. Weberin tasoitevalikoimasta löytyvät helposti leviävät tasoitteet, tasoitteet täyttöihin ja kaatoihin sekä viimeistelyyn ja korjaukseen.

weber 6000 Pikamassa

Tämä sementtipohjainen, nopeasti kovettuva sekä kuivuva lattiamassa on sopiva sisätilojen lattioiden valamiseen sekä paksuihin täyttöihin. weber 6000 Pikamassaa voidaan käyttää myös uivissa raudoitetuissa rakenteissa.
Kerrospaksuutta valuissa voi olla aina 10–250 millimetriä. Erinomainen lattiamassa kylpyhuoneremontteihin, sillä valettu pinta on vedeneristettävissä noin 3 tunnin kuluttua massan tasoituksesta.

 • Kaseiiniton
 • Matala-alkalinen
 • Käsin levitettävä
 • Kerrospaksuus 10–250 mm (uivana 30–250 mm)
 • Menekki noin 1,8 kg/m²/mm.
weber 6000 Pikamassan tuotekorttiin

Lattian valu weber 6000 Pikamassalla

weber 5400 Lämpölattiamassa

Sementtipohjainen ja vähän pölyävä weber 5400 Lämpölattiamassa kovettuu nopeasti. Kuituvahvisteinen tasoite on tarkoitettu betonilattioiden oikaisuun sekä kallistusten tekoon – etenkin, jos lattiaan on tarkoitus asentaa joko vesikiertoinen tai vaihtoehtoisesti sähkökaapelilattialämmitys. Tuote on helposti levitettävissä käsin tai pumppaamalla. Valujen kerrospaksuus voi vaihdella 5–100 millimetrin välillä.
 

 • Kaseiiniton
 • Matala-alkalinen
 • Nopeasti vedeneristettävissä tasoituksen jälkeen
 • Lämpölattiat
 • Kuituvahvistettu
 • Kerrospaksuus 5–100 mm (uivana 25–100 mm)
 • Menekki noin 1,8 kg/m²/mm.
 • Voidaan levittää käsin tai pumppaamalla.
weber 5400 Lämpölattiamassan tuotekorttiin

Kylpyhuoneen lattian valu weber 5400 Lämpölattiamassalla

weber 3100 Hienotasoite

Erinomaisen pinnan liimattaville päällysteille luot weber 3100 Hienotasoitteella. Tämä sementtipohjainen, vähän pölyävä ja helposti leviävä tasoite kovettuu nopeasti. Hienotasoite on nopeasti päällystettävissä ja hyvä valinta betonilattioiden viimeistelytasoitteeksi. Kerrospaksuutta tämän tasoitteen avulla saadaan 0–10 millimetriä, mikäli tuote pumpataan on kerrospaksuus 2–10 millimetriä.
 

 • Helposti leviävä ja työstettävä.
 • Kaseiiniton
 • Matala-alkalinen – pH 10,5–11.
 • Suojaa mattoliimojen hajoamiselta (tasoitepaksuus vähintään 5 millimetriä), mikä tarkoittaa terveempää sisäilmaa.
 • Päällystettävissä jo vuorokauden jälkeen.
 • Menekki noin 1,5 kg/m²/mm.
Tutustu weber 3100 Hienotasoitteen tuotekorttiin.

Lattian tasoitus weber 3100 Hienotasoitteella

 
Päivitetty
14.3.2023