• Etusivu
  • Talo

Liunen liukuovi eristää ääntä - vaadi kodiltasi viihtyvyyttä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.11.2022
20173_48755.jpg

Jokaisella tulisi olla oikeus ja mahdollisuus sulkea ovi ja tehdä asioita, jotka lisäävät omaa hyvinvointia. Nykypäivänä yhä suositummat liukuovet ovat ääneneristävyyskyvyltään keskenään hyvin erilaisia. Seinältä vaaditaan minimissään R´w 30 dB:n ääneneristävyys, johon verhomaisesti seinän päälle ripustettava pintaliukuovi ei pääse. Ääneneristävät, seinän sisään integroidut liukuovet ovat pieni hinta viihtyisyydestä, lisätilasta ja mahdollisuudesta omaan rauhaan.

Tilaa maksuton esite!

Uusi liukuovimalli Tyyni

Liunella on ilo esitellä uusi liukuovimalli Tyyni(Liune D18); ääntä eristävä ovi, jonka ääniluokitus on 25 dB R`w. Liunen Taika vakio-oven ääneneristävyys on 18 dB, joka on 30 % parempi kuin ontot puristetut kääntyvät ovet.

Tyyni on 25mm paksu, mdf -rakenteinen, moderni ja luja dB-ovi, joka on reunustettu abs -listalla. Oven sävyn ja vetimen voi valita vapaasti. Ovissa on vakiona erikoiskarmilistat, ja vastakarmissa on yksi tiiviste. Elementissä eristeenä toimii akustiikkalevy, jonka ydin on palamatonta kivivillaa. Ovessa ei ole kynnystä, vaan siitä laskeutuu automaattinen tiivistekynnys, joka yhdistää turvallisuuden ja mukavuuden yksinkertaisen huomaamattomaan muotoon.

20173_48757.jpg

Ääneneristys myös väliseiniin

Äänitekniset ominaisuudet saavutetaan, kun varmistetaan hyvä tiiviys rakenteissa kaikkien saumojen, rakojen ja sivutiesiirtymien kohdalla. Edellä mainittujen kautta pääsee ilmavuotoja, ja jos näitä ei huomioida suunnittelun ja työn yhteydessä, se heikentää ääniteknisiä ominaisuuksia. Tiivistysmassat, elastiset kittaukset, solukumitiivisteet ja nauhat ovat keinoja rakenteiden ilmaäänen hallintaan. Liunen mittatarkat teräsrakenteet mahdollistavat väliseinien rakenteen tiiviyden ja huolellisen rakennustavan.

Tilaa vaikka heti verkkokaupasta!

www.liune.fi

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
20154_43232.jpg
Sisämaalaus
Tarvittavat työvälineet- tela jatkovarrella- maalauslaatikko- siveltimiä- rajaaja- kulmatela- maalarinteippiä- suojapahvia- työpukki- kittipistooli tarvittaessaSeinien ja kattojen telamaalausValmistelevat työt1. Pintojen tasoituksen jälkeen rakenteiden liitokset (kulmat sekä katon ja seinän välinen liitos) saumataan elastisella saumausmassalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton