Suunnitelmissa uusi koti?

Rakentaminen herättää paljon kysymyksiä. Millainen on meille sopivin koti? Miten eri rakennusvaiheet toteutetaan? Mikä on paras runkorakenne? Suunnittelussa lähtökohtana on aina asukkaiden tarpeiden ja toiveiden täyttyminen, tilaratkaisuiltaan toimiva koti. Lisäksi talon tulee olla rakenteiltaan kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen. Unohtamatta energiatehokkuutta, jolla on merkittävä vaikutus asumiskustannuksiin.

Entä miten nämä kaikki saadaan toteutettua ja vieläpä helposti? Talohankkeeseen ryhtyvän on tärkeää valita talotoimittaja, jolla on vankka kokemus ja tietotaito yksilöityjen talonrakennuskohteiden toteutuksesta. Tällä varmistetaan hankkeen laadukas onnistuminen alusta loppuun.

Tilaa veloituksetta: Ainutlaatuisia koteja -esitepaketti

Huomioi energiatehokkuus - säästä asumisessa

Yksi keskeinen aihe tämän päivän rakentamisessa ja asumisessa on energiatehokkuus. Päästöjen vähentäminen ohjaa myös rakentamista ja erityisesti rakenteiden suunnittelua entistä tiukempaan suuntaan: talon ulkoseinien, ylä- ja alapohjan tulee yhdessä muodostaa tiivis ja hyvin lämpöä eristävä rakenne, josta ei vuoda lämpöenergiaa hukkaan. Tehokkaamman rakenteen ansiosta lämmöntuoton tarve on pienempi, joka puolestaan näkyy suoraan edullisempana asumisena sekä vähäisempinä päästöinä.

Edistyksellinen rakenne

Suomen vaativat sääolosuhteet asettavat haasteita talon rakenteille. Lämpötilan ja kosteuden vaihtelut rasittavat materiaaleja, joiden tulee kestää pitkään ja säilyttää ominaisuutensa. Suunittelun alkuvaiheessa onkin hyvä vertailla eri talovalmistajien rakenneratkaisuja ja varmistua laadusta.

Thermo-Jetta on Jetta-Taloissa käytettävä seinärakenne, joka mahdollistaa matalaenergia- ja passiivirakentamisen. Rakenne on energiatehokas, ilmatiivis ja kosteusteknisesti erinomainen, jonka vuoksi rakenteet toimivat ja kestävät vaativissa ilmasto-olosuhteissa, eivätkä homehdu.

  1. Thermokerros: erittäin hyvin lämpöä eristävä polyuretaanikerros on tehokas höyrynsulku, katkaisee kylmäsillat ja mahdollistaa hyvän ilmatiiveyden liitoskohdissa. (Matalaenergiarakenteessa 40 mm ja passiivirakenteessa 100 mm).
  2. Sähköistys kulkee erikseen varatussa välitilassa verhouslevyn takana, höyrynsulkua rikkomatta.
  3. Saumakohdat nurkissa ovat porrastettuja: saumavilla ja uretaanivaahto viimeistelevät lämpimän ja vedottoman nurkkaratkaisun.
  4. Alapohjaliitoksessa thermokerros liittyy alapohjaeristeeseen muodostaen yhtenäisen ja vedottoman liitoskohdan.
  5. Kantava runko ja lämmineristys (175 mm).
  6. Tuulensuojana on hyvin kosteutta läpäisevä ja tehokkaasti tuulikuormaa ehkäisevä tuulensuojakipsilevy (9 mm).
  7. Tuuletusrako tuulensuojan ja ulkoverhouksen välissä luo vapaan ilmankierron suojaten rakenteita ylimääräiseltä kosteudelta.

Hyvä ilmatiiveys

ThermoJetta rakenne takaa talolle < 1,0 ilmatiiveysluvun. Kun talossa on hyvä ilmatiiveys, kosteus ei pääse rakenteisiin, vaan poistuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Näin säästyy myös lämpöenergiaa. Jokaiselle sisustusvalmistoimitukselle tehdään tiiveysmittaus, joka takaa, että talo on energiatehokas.

Kustannustehokas välipohjaratkaisu

Posi-Palkki on Jetta-taloissa käytettävä kustannustehokas välipohjaratkaisu, jonka rakenteessa yhdistyvät puun keveys ja teräksen lujuus. Palkin rakenne mahdollistaa talotekniikan asentamisen nopeasti ja helposti, sillä LVI-putkilinjat sekä johdot kulkevat rakenteen sisällä.

Sisustukseen ei myöskään tarvitse tehdä kömpelön näköisiä kotelointeja, sillä lattiarakenteen ollessa avoin, putkistot voidaan kuljettaa sen sisällä vapaasti. Posi-Palkki soveltuukin erinomaisestii lattialämmityskohteisiin ja päälle tuleva tasoitevalu parantaa laadukkaan lattiarakenteen akustisia ominaisuuksia entisestään.

Nopeaa, helppoa ja luotettavaa rakentamista

Jetta-Talo rakennetaan suurelementtiseinistä, eli sen rakenneosat ovat valmiina. Tämä helpottaa urakkaasi, sillä rakentaminen on nopeampaa. Ulkorakenteet pystytetään muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit jatkaa sisäosien rakentamista säältä suojassa. Olosuhteista riippuen asennuksessa kestää kokonaisuudessaan 2 – 14 päivää ja tuona aikana asentajat työskentelevät vain sinun kohteesi parissa. Asennuslaajuus voidaan aina räätälöidä tarpeitasi vastaavaksi.

Sisätiloissa valmistetut ja lastatut suurelementit saavat ensikosketuksen ulkoilmaan vasta työmaalla. Elementit asennetaan suoraan valmiiden perustusten päälle ja asennus täyttää tarkat laatukriteerit. Inspecta onkin myöntänyt Jetta-Talo asennukselle laatusertifikaatin, joka takaa asentajien ammattitaidon ja laadukkaan asennuksen.

Millaista kotia olet suunnittelemassa?

Kun olet löytänyt sopivan tontin, on aika lähteä etsimään ja suunnittelemaan unelmiesi taloa. Voit valita suoraan Jetta-Talon valmiista talomalleista tai muutella malleja mielesi mukaan. Sinulla voi myös olla omat kuvat, joiden mukaan Jetan arkkitehti piirtää unelmatalosi.

Tutustu mallistoon

Jetta-Talo on valmistanut koteja jo yli 30 vuoden ajan ja on yksi Suomen merkittävimmistä puutaloja valmistavista talotehtaista. Yksilölliset talomallit, konsernin oma sahalaitos sekä korkean ammattitaidon omaava asentajaverkosto yhdessä varmistavat, että jokainen Jetta-koti rakennetaan laadukkaasti täysin asukkaiden toiveiden mukaan.


Jätä yhteydenottopyyntö!

Autamme sinua kaikissa rakentamiseen liittyvissä asioissa, jotta saat juuri tarpeittesi pohjalta suunnitellun kodin.

 
Julkaistu
2.6.2017