Onko suunnitelmissa uusi koti? Näin se rakentuu energiatehokkaaksi

Rakentaminen herättää paljon kysymyksiä. Millainen on meille sopivin koti? Miten eri rakennusvaiheet toteutetaan? Mikä on paras runkorakenne? Suunnittelussa lähtökohtana on aina tilaratkaisuiltaan toimiva koti, jossa asukkaiden tarpeet ja toiveet täyttyvät. Lisäksi talon tulee olla rakenteiltaan kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen – unohtamatta energiatehokkuutta, jolla on merkittävä vaikutus asumiskustannuksiin.

Toiveet ja tarpeet saadaan toteutettua, kun talohankkeeseen ryhtyvä valitsee talotoimittajan, jolla on vankka kokemus ja tietotaito yksilöityjen talonrakennuskohteiden toteutuksesta. Näin varmistetaan hankkeen laadukas onnistuminen alusta loppuun.

Tilaa veloituksetta Ainutlaatuisia koteja -esitepaketti

Huomioi energiatehokkuus – säästät asumisessa

Yksi keskeinen aihe tämän päivän rakentamisessa ja asumisessa on energiatehokkuus. Päästöjen vähentäminen ohjaa myös rakentamista ja erityisesti rakenteiden suunnittelua entistä tiukempaan suuntaan: talon ulkoseinien sekä ylä- ja alapohjan tulee yhdessä muodostaa tiivis ja hyvin lämpöä eristävä rakenne, josta ei vuoda lämpöenergiaa hukkaan. Tehokkaamman rakenteen ansiosta lämmöntuoton tarve on pienempi, mikä puolestaan näkyy suoraan edullisempana asumisena sekä vähäisempinä päästöinä.

Edistyksellinen rakenne

Suomen vaativat sääolosuhteet asettavat haasteita talon rakenteille. Lämpötilan ja kosteuden vaihtelut rasittavat materiaaleja, joiden tulee kestää pitkään ja säilyttää ominaisuutensa. Suunittelun alkuvaiheessa onkin hyvä vertailla eri talovalmistajien rakenneratkaisuja ja varmistua laadusta.

Thermo-Jetta on Jetta-Taloissa käytettävä seinärakenne, joka mahdollistaa matalaenergia- ja passiivirakentamisen. Rakenne on energiatehokas, ilmatiivis ja kosteusteknisesti erinomainen, minkä vuoksi rakenteet toimivat ja kestävät vaativissa ilmasto-olosuhteissa, eivätkä homehdu.

Jätä yhteydenottopyyntö

  1. Thermokerros: erittäin hyvin lämpöä eristävä polyuretaanikerros on tehokas höyrynsulku, joka katkaisee kylmäsillat ja mahdollistaa hyvän ilmatiiveyden liitoskohdissa (matalaenergiarakenteessa 40 mm ja passiivirakenteessa 100 mm).
  2. Sähköistys kulkee erikseen varatussa välitilassa verhouslevyn takana, höyrynsulkua rikkomatta.
  3. Saumakohdat nurkissa ovat porrastettuja: saumavilla ja uretaanivaahto viimeistelevät lämpimän ja vedottoman nurkkaratkaisun.
  4. Alapohjaliitoksessa thermokerros liittyy alapohjaeristeeseen muodostaen yhtenäisen ja vedottoman liitoskohdan.
  5. Kantava runko ja lämmineristys (175 mm).
  6. Tuulensuojana on hyvin kosteutta läpäisevä ja tehokkaasti tuulikuormaa ehkäisevä tuulensuojakipsilevy (9 mm).
  7. Tuuletusrako tuulensuojan ja ulkoverhouksen välissä luo vapaan ilmankierron suojaten rakenteita ylimääräiseltä kosteudelta.

Hyvä ilmatiiveys

Thermo-Jetta-rakenne takaa talolle huippuluokan ilmatiiveyden. Kun talossa on hyvä ilmatiiveys, kosteus ei pääse rakenteisiin, vaan se poistuu hallitusti ilmanvaihdon kautta. Näin säästyy myös lämpöenergiaa. 

Kustannustehokas välipohjaratkaisu

Posi-Palkki on Jetta-Taloissa käytettävä kustannustehokas välipohjaratkaisu, jonka rakenteessa yhdistyvät puun keveys ja teräksen lujuus. Palkin rakenne mahdollistaa talotekniikan asentamisen nopeasti ja helposti, sillä LVI-putkilinjat sekä johdot kulkevat rakenteen sisällä.

Sisustukseen ei myöskään tarvitse tehdä kömpelön näköisiä kotelointeja, sillä lattiarakenteen ollessa avoin putkistot voidaan kuljettaa sen sisällä vapaasti. Posi-Palkki soveltuukin erinomaisestii lattialämmityskohteisiin, ja päälle tuleva tasoitevalu parantaa laadukkaan lattiarakenteen akustisia ominaisuuksia entisestään.

Nopeaa, helppoa ja luotettavaa rakentamista

Jetta-Talo rakennetaan suurelementtiseinistä, eli sen rakenneosat ovat valmiina. Tämä helpottaa urakkaasi, sillä rakentaminen on nopeampaa. Ulkorakenteet pystytetään muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit jatkaa sisäosien rakentamista säältä suojassa. Olosuhteista riippuen asennuksessa menee kokonaisuudessaan 2–14 päivää, ja tuona aikana asentajat työskentelevät vain sinun kohteesi parissa. Asennuslaajuus voidaan aina räätälöidä tarpeitasi vastaavaksi.

Sisätiloissa valmistetut ja lastatut suurelementit saavat ensikosketuksen ulkoilmaan vasta työmaalla. Elementit asennetaan suoraan valmiiden perustusten päälle ja asennus täyttää tarkat laatukriteerit. Inspecta onkin myöntänyt Jetta-Talo-asennukselle laatusertifikaatin, joka takaa asentajien ammattitaidon ja laadukkaan asennuksen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Millaista kotia olet suunnittelemassa?


Kun olet löytänyt sopivan tontin, on aika lähteä etsimään ja suunnittelemaan unelmiesi taloa. Voit valita suoraan Jetta-Talon valmiista ideamalleista tai muutella malleja mielesi mukaan. Sinulla voi myös olla omat kuvat, joiden mukaan Jetan arkkitehti piirtää unelmatalosi.

Jetta-Talo on valmistanut koteja jo yli 30 vuoden ajan ja on yksi Suomen merkittävimmistä puutaloja valmistavista talotehtaista. Yksilölliset talomallit, konsernin oma sahalaitos sekä korkean ammattitaidon omaava asentajaverkosto yhdessä varmistavat, että jokainen Jetta-koti rakennetaan laadukkaasti täysin asukkaiden toiveiden mukaan.

Tutustu mallistoon


Haluatko lisätietoa?

Jetta-Talon asiantuntijat auttavat sinua kaikissa rakentamiseen liittyvissä asioissa, jotta saat juuri sinun tarpeittesi pohjalta suunnitellun kodin.


 
Päivitetty
5.6.2020