Turvallista lukitusta ja
joustavaa ovien avaamista

Yale Doorman on elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Älylukko mahdollistaa oven avaamisen neljällä eri tavalla. Voit itse valita toimiiko lukkosi pääsykoodilla, kaukoavaimella, älypuhelimella vain avainperänmallisella kulkutunnisteella.

Älylukko helpottaa arkea. Automaattinen lukintatoiminto lukitsee oven välittömästi sen suljettuasi ja varmistaa, että kotisi on aina turvassa oletpa sitten kotona tai poissa. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa välittömästi, jolloin turvallisuus säilyy ja voit unohtaa kadonneen kulkutunnisteen aiheuttaman epävarmuuden ja huolen sen joutumisesta vieraisiin käsiin.

 

Ovikoodin lisäksi kulkutunniste on kätevä koko perheelle. Sen avulla lapset, kuten myös vanhuksetkin voivat helposti avata lukitun oven. Kulkutunnisteen kadotessa aktiivisuus voidaan poistaa nopeasti.Ovikoodin lisäksi kulkutunniste on kätevä koko perheelle. Sen avulla lapset, kuten myös vanhuksetkin voivat helposti avata lukitun oven. Kulkutunnisteen kadotessa aktiivisuus voidaan poistaa nopeasti.

Yleisimmät kysymykset
ja vastaukset
Yale Doormanista

Minulla on tuplatiivistetty lämpöovi. Sopiiko tuote oveeni?
Mikäli ohjaimen sisäpuolen kotelo ei ota avattaessa ovikarmiin kiinni ja pakkauksessa oleva pisin kara on riittävän pitkä oveen, niin tuote toimii hyvin myös lämpöovissa. Sisäpuolen ohjainta voidaan tarvittaessa siirtää 6 mm sivusuunnassa erillisellä karasiirtimellä (lisävaruste).

Toimiiko Yale Doorman jopa talvella?
Yale Doorman on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita.

Kuinka monta elektronista avainta voi olla per lukko?
Kymmenen kappaletta tunnisteita ja koodeja sekä viisi kappaletta kaukoavaimia. HUOM! Kaukoavain on saatavissa lisätarvikkeena.

Voinko käyttää samaa avainta kaikkiin lukkoihini?
Voit käyttää kulkutunnistetta maksimissaan kuudessa eri lukossa.

Voiko käyttäjä lukita kaikki lukot samalla kertaa?
Ei voi. Manuaalinen tai automaattinen lukitus on ovikohtainen toiminto. SmartLock Box tuo kuitenkin mukanaan useamman lukon keskuslukituksen. Poistuttaessa kotoa voidaan kaikki ovet lukita samalla kertaa. 

Voit tilanteen vaatiessa antaa tuttavallesi tai esimerkiksi koiran ulkoiluttajalle väliaikaisen koodin käyttöön. Näin pääsy asuntoon sujuu ilman ylimääräistä vaivaa.Voit tilanteen vaatiessa antaa tuttavallesi tai esimerkiksi koiran ulkoiluttajalle väliaikaisen koodin käyttöön. Näin pääsy asuntoon sujuu ilman ylimääräistä vaivaa.

Miten varmistun, että oveni automaattilukitus toimii mahdollisimman hyvin?
Pidä painike ylhäällä ovea sulkiessasi. Yale Doorman lukitsee oven automaattisesti muutamassa sekunnissa, ja informoi siitä sinulle ääni- ja valomerkein.

Miksi ovi ei lukkiudu?
Tarkista, että kiila ei uppoa vastaraudan aukkoon. Tarkista, että piirilevyt ja kaapelit ja niiden liittimet ovat ehjiä ja hyvin paikoillaan.

Miksi lukko hälyttää, vaikka ovi on suljettu?
Lukkoon on kytketty päälle turvatila, jolloin sisäpuolen painikkeen käyttö aiheuttaa hälytyksen. Myös, jos kiila tulee lukkorungosta ulos oven ollessa lukittu, hälytys käynnistyy. Vinkkejä vikatilanteisiin.

Lemmikkini ei tulisi saada ovea auki huomaamattani. Kuinka Yale Doorman voi auttaa?
Voit valita kahdesta erilaisesta turvatilasta niin sanotun KOTONA-tilan, jolloin sisäpuolen painikkeen käyttö aiheuttaa ovenavausyrityksestä hälytyksen.

Yale Doorman on asennettavissa niin vanhoihin kuin uusiinkin oviin.Yale Doorman on asennettavissa niin vanhoihin kuin uusiinkin oviin.

Voinko asentaa Yale Doormanin itse?
Yale Doorman on asennettavissa suoraan OneFit-porauksella varustettuihin oviin. Jos ovesi on Onefit-porauksella, on oven nykyinen lukkorunko joko LC102 tai LC190. Tähän poraukseen Yale Doorman-lukkorunko sopii suoraan ilman oven työstämistä. Katso video asennuksesta.

Miten toimin, jos ovessani on ABLOY LC100-lukkorunko?
Oven lukkorungon upotusporaus vaatii muutoksen. Avainpesän ja painikkeen reiät ovat paikallaan, mutta lukkorungon porausta tulee suurentaa.

Millaisia työkaluja tarvitsen asennukseen?
Ruuvien katkaisua varten pihdit, ristipääruuvimeisselin ja pakkauksen mukana toimitettavat kuusiokoloavaimet.

Painikkeet eivät ole vaaka-asennossa, mitä teen?
Tarkista, että molempien painikkeiden kätisyys on varmistettu kahdella ruuvilla, ja että ohjaimen kara lukkorungolle on sopivan mittainen. Tarvittaessa vaihda kara. Katso ohje asennusoppaasta.

Miksi lukko ei avaudu painikkeesta asennuksen jälkeen, vaikka ohjain näyttää avauksen tapahtuvan?
Tarkista, että kaikki liittimet on asennettu hyvin ja painikkeiden karat ovat sopivan mittaiset. Tarkista myös, että olet valinnut lukkorungosta valitsemasi ulkopuolen painikkeen sähköisesti aktiiviseksi.

Voiko käyttää Lithium-paristoja?
Ei voi. Lithium-paristojen tai vanhojen ja uusien paristojen käyttäminen yhtä aikaa aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin. Vaihda kerralla aina neljä alkaliparistoa uuteen, jotta Yale Doorman toimii kunnolla ja muun muassa varoittaa riittävän ajoissa paristojen vaihtotarpeesta.

Mitä teen, jos pattereiden virta loppuu?
Tuote voidaan käynnistää 9 voltin paristolla. Pidä paristoa ulkopuolen yksikön alaosan navoissa ja käytä tuotteeseen rekisteröityä elektronista avainta.

Kuinka pitkä on takuuaika Yale Doormanille?
Takuuaika on kaksi vuotta. Takuun edellytyksenä on ohjeiden mukainen asennus ja käyttö. Lukon tai ohjainten avaaminen vastoin ohjeita on kielletty.

Miten minun pitää toimia tehdäkseni reklamaation?
Ota yhteyttä jälleenmyyjään, jolta tuote on hankittu.

Tavaran virheellisyydestä ilmoittaminen
Säilytä tuotteen ostokuitti huolellisesti. Kuitti tarvitaan liitteeksi virheilmoitukseen. Ilmoitus tuotteen virheellisyydestä tulee tehdä viimeistään kahden viikon sisällä virheen havaitsemisesta. Havaittuasi virheen ota yhteyttä liikkeeseen, josta tuote on hankittu. Kyseinen liike hoitaa puolestasi ilmoituksen eteenpäin. Tuotteen takuuaika on kaksi vuotta.

Ovatko kaikki Yale Doormanit Verisure yhteensopivia?
Valitettavasti ei. Verisure yhteensopivan Yale Doormanin tunnistaa tuotepakkauksen Verisure Compatible -tarrasta, sama tarra löytyy myös tuotteen paristokannen alta. Ennen kesäkuuta 2015 toimitetut Yale Doormanit eivät ole Verisure yhteensopivia, eikä niitä voida sellaiseksi ohjelmistoltaan päivittää. Haluttaessa ottaa käyttöön älypuhelinohjaus, tulee Yale Doormanin sisäyksikkö vaihtaa uuteen.

Miten voin puhdistaa lukon?
Käytä kosteaa, pehmeää riepua tahrojen ja sormenjälkien poistamiseen. Käytä mietoon saippualiuokseen kostutettua riepua rasvan ja muun kerääntyneen lian pyyhkimiseen.

Ota uuden ajan älylukko käyttöön

Löydä lähin Yale Doorman -jälleenmyyjä


 
Päivitetty
27.3.2017