• Etusivu
  • Varusteet

Turvallista lukitusta ja</br> joustavaa ovien avaamista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 27.03.2017
20173_48728.jpg

Ovikoodin lisäksi kulkutunniste on kätevä koko perheelle. Sen avulla lapset, kuten myös vanhuksetkin voivat helposti avata lukitun oven. Kulkutunnisteen kadotessa aktiivisuus voidaan poistaa nopeasti.

Yale Doorman on elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Älylukko mahdollistaa oven avaamisen neljällä eri tavalla. Voit itse valita toimiiko lukkosi pääsykoodilla, kaukoavaimella, älypuhelimella vain avainperänmallisella kulkutunnisteella.

Älylukko helpottaa arkea. Automaattinen lukintatoiminto lukitsee oven välittömästi sen suljettuasi ja varmistaa, että kotisi on aina turvassa oletpa sitten kotona tai poissa. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa välittömästi, jolloin turvallisuus säilyy ja voit unohtaa kadonneen kulkutunnisteen aiheuttaman epävarmuuden ja huolen sen joutumisesta vieraisiin käsiin.

Yleisimmät kysymykset ja vastaukset Yale Doormanista

Minulla on tuplatiivistetty lämpöovi. Sopiiko tuote oveeni?
Mikäli ohjaimen sisäpuolen kotelo ei ota avattaessa ovikarmiin kiinni ja pakkauksessa oleva pisin kara on riittävän pitkä oveen, niin tuote toimii hyvin myös lämpöovissa. Sisäpuolen ohjainta voidaan tarvittaessa siirtää 6 mm sivusuunnassa erillisellä karasiirtimellä (lisävaruste).

Toimiiko Yale Doorman jopa talvella?
Yale Doorman on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita.

Kuinka monta elektronista avainta voi olla per lukko?
Kymmenen kappaletta tunnisteita ja koodeja sekä viisi kappaletta kaukoavaimia. HUOM! Kaukoavain on saatavissa lisätarvikkeena.

Voinko käyttää samaa avainta kaikkiin lukkoihini?
Voit käyttää kulkutunnistetta maksimissaan kuudessa eri lukossa.

Voiko käyttäjä lukita kaikki lukot samalla kertaa?
Ei voi. Manuaalinen tai automaattinen lukitus on ovikohtainen toiminto. SmartLock Box tuo kuitenkin mukanaan useamman lukon keskuslukituksen. Poistuttaessa kotoa voidaan kaikki ovet lukita samalla kertaa.

Voit tilanteen vaatiessa antaa tuttavallesi tai esimerkiksi koiran ulkoiluttajalle väliaikaisen koodin käyttöön. Näin pääsy asuntoon sujuu ilman ylimääräistä vaivaa.
Voit tilanteen vaatiessa antaa tuttavallesi tai esimerkiksi koiran ulkoiluttajalle väliaikaisen koodin käyttöön. Näin pääsy asuntoon sujuu ilman ylimääräistä vaivaa.

Miten varmistun, että oveni automaattilukitus toimii mahdollisimman hyvin?
Pidä painike ylhäällä ovea sulkiessasi. Yale Doorman lukitsee oven automaattisesti muutamassa sekunnissa, ja informoi siitä sinulle ääni- ja valomerkein.

Miksi ovi ei lukkiudu?
Tarkista, että kiila ei uppoa vastaraudan aukkoon. Tarkista, että piirilevyt ja kaapelit ja niiden liittimet ovat ehjiä ja hyvin paikoillaan.

Miksi lukko hälyttää, vaikka ovi on suljettu?
Lukkoon on kytketty päälle turvatila, jolloin sisäpuolen painikkeen käyttö aiheuttaa hälytyksen. Myös, jos kiila tulee lukkorungosta ulos oven ollessa lukittu, hälytys käynnistyy. Vinkkejä vikatilanteisiin.

Lemmikkini ei tulisi saada ovea auki huomaamattani. Kuinka Yale Doorman voi auttaa?
Voit valita kahdesta erilaisesta turvatilasta niin sanotun KOTONA-tilan, jolloin sisäpuolen painikkeen käyttö aiheuttaa ovenavausyrityksestä hälytyksen.

Yale Doorman on asennettavissa niin vanhoihin kuin uusiinkin oviin.
Yale Doorman on asennettavissa niin vanhoihin kuin uusiinkin oviin.

Voinko asentaa Yale Doormanin itse?
Yale Doorman on asennettavissa suoraan OneFit-porauksella varustettuihin oviin. Jos ovesi on Onefit-porauksella, on oven nykyinen lukkorunko joko LC102 tai LC190. Tähän poraukseen Yale Doorman-lukkorunko sopii suoraan ilman oven työstämistä. Katso video asennuksesta.

Miten toimin, jos ovessani on ABLOY LC100-lukkorunko?
Oven lukkorungon upotusporaus vaatii muutoksen. Avainpesän ja painikkeen reiät ovat paikallaan, mutta lukkorungon porausta tulee suurentaa.

Millaisia työkaluja tarvitsen asennukseen?
Ruuvien katkaisua varten pihdit, ristipääruuvimeisselin ja pakkauksen mukana toimitettavat kuusiokoloavaimet.

Painikkeet eivät ole vaaka-asennossa, mitä teen?
Tarkista, että molempien painikkeiden kätisyys on varmistettu kahdella ruuvilla, ja että ohjaimen kara lukkorungolle on sopivan mittainen. Tarvittaessa vaihda kara. Katso ohje asennusoppaasta.

Miksi lukko ei avaudu painikkeesta asennuksen jälkeen, vaikka ohjain näyttää avauksen tapahtuvan?
Tarkista, että kaikki liittimet on asennettu hyvin ja painikkeiden karat ovat sopivan mittaiset. Tarkista myös, että olet valinnut lukkorungosta valitsemasi ulkopuolen painikkeen sähköisesti aktiiviseksi.

Voiko käyttää Lithium-paristoja?
Ei voi. Lithium-paristojen tai vanhojen ja uusien paristojen käyttäminen yhtä aikaa aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin. Vaihda kerralla aina neljä alkaliparistoa uuteen, jotta Yale Doorman toimii kunnolla ja muun muassa varoittaa riittävän ajoissa paristojen vaihtotarpeesta.

Mitä teen, jos pattereiden virta loppuu?
Tuote voidaan käynnistää 9 voltin paristolla. Pidä paristoa ulkopuolen yksikön alaosan navoissa ja käytä tuotteeseen rekisteröityä elektronista avainta.

Kuinka pitkä on takuuaika Yale Doormanille?
Takuuaika on kaksi vuotta. Takuun edellytyksenä on ohjeiden mukainen asennus ja käyttö. Lukon tai ohjainten avaaminen vastoin ohjeita on kielletty.

Miten minun pitää toimia tehdäkseni reklamaation?
Ota yhteyttä jälleenmyyjään, jolta tuote on hankittu.

Tavaran virheellisyydestä ilmoittaminen
Säilytä tuotteen ostokuitti huolellisesti. Kuitti tarvitaan liitteeksi virheilmoitukseen. Ilmoitus tuotteen virheellisyydestä tulee tehdä viimeistään kahden viikon sisällä virheen havaitsemisesta. Havaittuasi virheen ota yhteyttä liikkeeseen, josta tuote on hankittu. Kyseinen liike hoitaa puolestasi ilmoituksen eteenpäin. Tuotteen takuuaika on kaksi vuotta.

Ovatko kaikki Yale Doormanit Verisure yhteensopivia?
Valitettavasti ei. Verisure yhteensopivan Yale Doormanin tunnistaa tuotepakkauksen Verisure Compatible -tarrasta, sama tarra löytyy myös tuotteen paristokannen alta. Ennen kesäkuuta 2015 toimitetut Yale Doormanit eivät ole Verisure yhteensopivia, eikä niitä voida sellaiseksi ohjelmistoltaan päivittää. Haluttaessa ottaa käyttöön älypuhelinohjaus, tulee Yale Doormanin sisäyksikkö vaihtaa uuteen.

Miten voin puhdistaa lukon?
Käytä kosteaa, pehmeää riepua tahrojen ja sormenjälkien poistamiseen. Käytä mietoon saippualiuokseen kostutettua riepua rasvan ja muun kerääntyneen lian pyyhkimiseen.

Info

Info

Ota uuden ajan älylukko käyttöön

Abloy Oy
Varusteet
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.
202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20193_56740.jpg
Autosi lukitus aukeaa elektronisesti, miksei kotisi?
Teknologia on arjessamme kaikkialla. Mieti, mitä laitteita käytät päivittäin, ja miten ne ovat helpottaneet elämääsi. Harva avaa enää auton ovea mekaanisella avaimella, ja useimmilla työpaikoilla on käytössä elektroniset avainlätkät. Nyt digitaalinen kodin lukitus on tätä päivää.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee turvallisuuden lisäksi elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat arkipäivää. Älylukko on tärkeä osa älykotia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton