Tiilijulkisivu palkitsee rakentajan

Tiili on pitkäikäinen ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Julkisivuvaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana. Tiili vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.

750-Alppikyla_retrot

Tiilivalikoima seuraa ajan trendejä

Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Pintastruktuuriltaan tiili voi olla sileä, karhea tai rosoisen elävä. Laastisauman väri ja paksuus voivat vaihdella, kuten myös muurauksessa valittu tiilen limitys. Tiilen voi myös rapata. Samasta tiiliaihiosta saadaan siten hyvinkin erilaisia julkisivuja aikaiseksi.

Wienerbergerin Retro-tiilien värivalikoima on laaja. Tiilen pinta on elävän rosoinen. Tiilet vasemmalta oikealle: Superwhite, Tuohi, Pellava, Harmaa, Punainen, Iltarusko, Kaakaonruskea, GrafiitinmustaWienerbergerin Retro-tiilien värivalikoima on laaja. Tiilen pinta on elävän rosoinen. Tiilet vasemmalta oikealle: Superwhite, Tuohi, Pellava, Harmaa, Punainen, Iltarusko, Kaakaonruskea, Grafiitinmusta

Nykyrakentajien suosimat julkisivutiilet, kuten Wienerbergerin Retro- ja Makasiini-tiilet, ovat eläväpintaisia muistuttaen käsinlyötyjä tiiliä. Uusia tiilivärejä ja pintoja kehitetään jatkuvasti vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveita ja mieltymyksiä. Tuoreimmat tiiliuutuudet kasvattivat Makasiini-tiilien valikoimaa. Uutuussävyjä ovat tummanruskea ja harmaa kahdella eri kirjavuusasteella.

Tutustu Wienerbergerin julkisivutiiliin!

Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä.

750-Makasiinitiilet

Luonnollista rakentamista

Tiili valmistetaan puhtaista luonnonmateriaaleista kuten savesta, hiekasta, sahanpurusta ja vedestä. Rakennusmateriaalina se on turvallinen. Se ei pala, lahoa tai ruostu. Tiili kestää hyvin kuormitusta, eikä ole arka helteelle tai pakkaselle.

Ulkoseinärakenteessa tiiliverhouksen ja lämmöneristeen väliin jätetään muurausvaiheessa 30 mm ilmarako. Näin varmistetaan julkisivuverhouksen hyvä tuulettuvuus ja koko ulkoseinärakenteen kosteustekninen toimivuus. Julkisivumuuri suojaa lämpöä eristävää seinärakenteen osaa kastumiselta poistaen samalla kosteutta rakenteesta.

Tiili materiaalina

Tilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.

Säästöä asumiskustannuksissa

Monet tiilen edut konkretisoituvat asumisen aikana. Tiilen käyttö julkisivussa parantaa lämmöneristävyyttä 6-8 % lämmityskaudella, mikä näkyy säästönä energialaskussa. Pitkällä aikavälillä tiilen vähäisen huollontarpeen merkitys palkitsee kevyempinä asumiskustannuksina. Aikaa ja kulutusta kestävien materiaalien käyttö lisää myös rakennuksen arvostusta jälleenmyyntitilanteessa.
422-saastopossu_tiili

Kiinnostuitko julkisivutiilistä?
Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Julkaistu
27.3.2017