Siisti sokkeli viimeistelee julkisivun

Pakkaset, helteet ja myrskyt koettelevat rakennuksen julkisivua. Kuten ulkoseinät, myös sokkeli vaatii kuluessaan kunnostamista. Sokkelilevy on erinomainen vaihtoehto tähän tarkoitukseen. Nopea-asenteinen sokkelilevy soveltuu niin sokkelien, vajojen kuin autotallienkin verhoukseen. Uusittu pinta antaa rakennukselle siistin ja ryhdikkään ilmeen.

STENI Sokkelilevy on lasikuituvahvistettua polymeerikomposiittia, jonka pinta on murskattua luonnonkiveä.STENI Sokkelilevy on lasikuituvahvistettua polymeerikomposiittia, jonka pinta on murskattua luonnonkiveä.

Tärkeä osa rakennuksen julkisivupintaa

Vuosien saatossa säärasitukset saattavat vaurioittaa sokkelin pintaa, joka vaikuttaa koko rakennuksen ilmeeseen. Näkyvät sokkelivauriot ovat yleensä kosteuden aiheuttamia pinnoitteen irtoamisia. Kosteuden vaikutuksesta irtoilevaa maalia ei pidä kuitenkaan korvata esimerkiksi tiiviillä maalilla tai muulla pinnoitteella, koska tämän seurauksena kosteus nousee korkeammalle rakenteeseen.

Ennen uuden pinnoitteen asentamista sokkeli puhdistetaan irtoilevasta maalista betonipuhtaaksi. Vanhan sokkelin uudeksi pinnoitteeksi sopii erinomaisesti kestävä Steni-sokkelilevy. Steni-sokkelilevyjen pinta on murskattua luonnonkiveä ja sen värisävyt sopivat hyvin muiden värien ja pintamateriaalien kanssa. Tilaa tuotenäyte

Vedenkestävä ja helppo puhdistaa:

 • Steni sokkeli on täysin sään- ja vedenkestävä
 • Levy voidaan upottaa veteen ilman turpoamista tai pinnan irtoamista
 • Steni sokkelilevy säilyttää mekaaniset ominaisuutensa
 • Voidaan puhdistaa kuumalla vedellä painepesurilla
 • Levy on kemikaalinkestävä ja helppo puhdistaa graffiteista

Mihin sokkelilevyt kiinnitetään?

Sokkelilevy asennetaan perusmuurin pintaan, johon on suositeltavaa järjestää tuuletusväli. Sen ansiosta perusmuurissa mahdollisesti piilevä kosteus vähenee tai poistuu kokonaan. Steni sokkeli kestää hyvin kaikkia mahdollisia ilmasto-olosuhteita levyn laadun siitä kärsimättä. Levyä ei kuitenkaan voida elementtitoimittajien ohjeiden mukaan asentaa erillisten perusmuurielementtien päälle.

Sokkelilevy soveltuu erinomaisesti sokkelien, vajojen, autotallien ja tukimuurien verhoukseen.Sokkelilevy soveltuu erinomaisesti sokkelien, vajojen, autotallien ja tukimuurien verhoukseen.

Sokkelilevyjen asennus

Pystyrimoitukset kiinnitetään perusmuuriin ruuveilla tai nauloilla tai muilla sopivilla kiinnikkeillä. Pyydä kauppiaaltasi apua sopivien kiinnikkeiden valitsemiseksi. Asennettavat sokkelilevyt kiinnitetään rimoituksiin haponkestävillä Steni-ruuveilla, joiden kannat on pinnoitettu sokkelilevyn väriä vastaavaksi.

Ruuvit kiristetään porakoneen momentin avulla, jotta ne eivät kiristy liikaa. Tällöin levyillä on mahdollisuus ”liikkua” jonkin verran sivusuunnassa.

Levyjen väliin on suositeltavaa jättää 4-6 mm:n levyinen sauma, sillä levyt laajenevat hieman lämpötilan kohotessa ja kutistuvat taas lämpötilan laskiessa. Saumavälin valinnalla saattaa olla vaikutusta siihen, mikä on ihanteellinen koolausväli. Sen takia sokkelilevyjen pituus kannattaa mitata paikan päällä ja tarkistaa saumavälit ennen koolausten kiinnittämistä perusmuuriin.

Aloita ruuvien kiinnittäminen levyn reunasta. On tärkeää, ettei levyä ”lukita” molemmista päistä ennen levyn keskiosan ruuvaamista.

Kiinnitä laudat
seinään 40 cm:n
välein. Niittaa EPDM
-tiivistenauha
lautoihin. Nauhan
tulee kattaa koko
lauta.Kiinnitä laudat seinään 40 cm:n välein. Niittaa EPDM -tiivistenauha lautoihin. Nauhan tulee kattaa koko lauta.
Leikkaa ja esiporaa
levyt.
Ruuvien etäisyys:
vähintään 15 mm
levyn reunasta
ja korkeintaan
300 mm ruuvien
välissä. Ruuvaa levyt
EPDM-nauhalla
päällystettyyn
koolaukseen.
Huomioi, että
ruuveja ei tule
kiristää liian
tiukkaan.Leikkaa ja esiporaa levyt. Ruuvien etäisyys: vähintään 15 mm levyn reunasta ja korkeintaan 300 mm ruuvien välissä. Ruuvaa levyt EPDM-nauhalla päällystettyyn koolaukseen. Huomioi, että ruuveja ei tule kiristää liian tiukkaan.

Sokkelilevyn hyviä ominaisuuksia

 • 25 vuoden takuu
 • Täysin diffuusiotiivis
 • Pakkasenkestävä
 • Vankka ja iskunkestävä
 • Helppo puhtaanapito
 • Helppo asennus
 • Kevyt: paino vain 9,5 kg/m2

Faktoja sokkelilevystä
Levyt asennetaan
4-6 mm:n välein.
Jotta ilmanvaihto
on varmasti
riittävä, tarkista
että alareunaan
jää rako ja 8-10
mm:n ilmarako
yläreunaan.Levyt asennetaan 4-6 mm:n välein. Jotta ilmanvaihto on varmasti riittävä, tarkista että alareunaan jää rako ja 8-10 mm:n ilmarako yläreunaan.

Katso video sokkelilevyn asennuksesta

 
Julkaistu
28.5.2020