Nopea vedeneristys märkätiloihin

Vain laadukas vedeneristysmateriaali sekä huolellinen asennus yhdessä takaavat luotettavan suojan. Uusi 2-komponenttinen Kiilto Keramix vedeneriste mahdollistaa aiempaa nopeamman asennuksen tilasta riippumatta. Lisäksi se soveltuu ilmavuotokorjauksiin ja rakenteiden tiivistykseen radonkohteissa.

 

Vedeneristys estää kosteuden kulkeutumisen lattia- ja seinärakenteisiin.
Vedeneristys estää kosteuden kulkeutumisen lattia- ja seinärakenteisiin.

Keramix vedeneristysmenetelmä soveltuu märkätilojen lattia- ja seinäpinnoille kun pinnoitteeksi tulee keraaminen laatta. Asennusta ei kuitenkaan suositella kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uimaaltaat). Keramix vedeneristystä voidaan käyttää yhdessä muiden Kiilto vedeneristysjärjestelmien kanssa, kun liitos tehdään lattian ja seinän rajassa. Valmis Keramix seos on käyttökelpoista n. 45 minuuttia.


Alusta

Alustana voi olla betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy. Maanvaraisissa rakenteissa on oltava kapillaarisen kosteuden katkaiseva kerros. Alustan tulee olla tasainen, kuiva, kiinteä, pölytön sekä kaikki tartuntaa heikentävät kerrokset on poistettava kauttaaltaan. Epätasaiset alustat hiotaan ja/tai tasoitetaan sementtipohjaisella Kiilto-tasoitteella.

Saneerauskohteissa, joihin asennetaan lattialämmitys, suosittelemme kaapeleiden peittämiseen ja kallistusten tekoon ensisijaisesti Kiilto Lattialämmitystasoite DF:ää. Lattialämmitysjärjestelmät asennetaan aina vedeneristeen alapuolelle valmistajien ohjeiden mukaan. Ennen tasoitustyötä alustat käsitellään erillisen ohjeen mukaan. Varmista aina että rakenne on soveltuva vedeneristyksen ja laatoituksen alustaksi.

Katso järjestelmän muut tuotteet

Ilmanvuoto- ja radonkorjausjärjestelmä

Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta.
Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta.

Vahvikkeet

Kiilto Keramixin kanssa käytetään Kiilto Nurkkavahvikenauhaa nurkissa, saumoissa, läpivientien kohdalla ja eri materiaalien rajakohdissa. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää Kiilto Kerasafe Saumanauhaa tai Kiilto Butyylinauhaa. Nurkkavahvikenauhat asennetaan tuoreeseen Keramixiin ja vahvikkeen peittyminen varmistetaan sivelemällä Keramixia välittömästi vahvikkeen päälle. Lattian ja seinän yhtymäkohdassa vahvikenauha nostetaan seinälle vähintään 5 cm. Sisä- ja ulkonurkissa sekä läpivienneissä voidaan käyttää myös valmiita kappaleita. Vahvikekankaiden limitys on väh. 30 mm. Lattiakaivon kohdalla käytetään itseliimautuvaa Kiilto Kaivolaippaa. Kiilto Kaivolaippa on testattu yhteensopivaksi yleisimpien markkinoilla olevien lattiakaivojen kanssa.


Työkalut ja työskentelyolosuhteet

Asennukseen tarvitaan porakone ja vispilä, tela, sivellin, muovilasta ja mattopuukko. Työkalut ja tuoreet tahrat ovat pestävissä vedellä. Kuivuneet tahrat vain mekaanisesti.

Asennuskohteen olosuhteet:

  • Betonin kosteus: uudet betonirakenteet < 90 % RH, vanhat betonirakenteet < 95 % RH.
  • Huoneen ja alustan lämpötila +15–25 °C.
  • Olosuhteiden tulee olla pysyviä kosteudesta ja lämpötilan vaihteluista johtuvien materiaalien mittamuutosten välttämiseksi.
  • Lattialämmitys kytketään pois päältä 2 vrk ennen töiden aloittamista ja kytketään päälle asteittain n. viikon kuluttua saumauksesta.
  • Keramixin kuivumista voi nopeuttaa tehokkaalla ilmanvaihdolla.

Näin asennetaan Keramix vedeneristys

Pohjustusohjeet Kiilto Keramixille sisätiloissa

Alusta

Pohjustusaine

Betoni- tai tasoitepinta

Kiilto Keraprimer 1:1 vedellä ohennettuna

Kipsikartonkilevy

Kiilto Keraprimer ohentamattomana

Muut levyalustat:

imukykyiset

imukyvyttömät

Kiilto Keraprimer 1:1 vedellä ohennettuna

Kiilto Keraprimer ohentamattomana

Karkea betoni tai muuratut rakenteet

Tasoitus sementtipohjaisilla Kiilto-tasoitteilla

 


 
Julkaistu
6.6.2017