Kelopelkka hirsitalon materiaalina

Kelopelkka on ihanteellinen hirsitalon materiaali. Vuosisatoja vanha puu ei enää elä, vääntyile eikä sinisty. Seinien punahonkainen sävy ja kelon tervaksinen tuoksu luovat viihtyisän ja terveellisen asuinympäristön niin vapaa-ajan asumiseen kuin omakotitaloon.

Vuosisatoja vanha puu ei enää vääntyile.Vuosisatoja vanha puu ei enää vääntyile.

Mitä on kelopelkka?

Kelopelkka on monta sataa vuotta vanhaa punahonkaista kuivaa hirttä. Kelopelkkahirsi soveltuu niin uuteen rakennukseen kuin vanhan hirsirakennuksenkin korjaamiseen, sillä se ei painu, vääntyile eikä sinisty. Tuulahduksen menneestä tuo joko kirveellä tai koneellisesti ammattitaidolla piilutettu pinta - kuten vanhojen kirvesmiesmestareiden taidonnäytteet aikoinaan.

Perinteisesti kelopelkka veistetään käsin käyttäen työkaluina ainoastaan moottorisahaa sekä kirvestä. Huliswood tarjoaa mahdollisuuden myös koneellisesti työstettyyn vaihtoehtoon. Valmis rakennus ei juuri eroa käsinveistetystä.

Löydä lisää tietoa kelopelkasta täältä!

Koneellisesti valmistettu

Koneellisesti valmistetussa kelopelkassa yhdistyvät niin teollisen hirren hyvä lämmöneristyskyky kuin myös käsinveistetyn hirren ulkonäkö. Seinät on mahdollista saada Huliswoodilta joko koneellisesti tai perinteisesti kirveellä piilutettuna. Nurkat voidaan toimittaa joko pitkällä nurkalla tai lyhyellä lohenpyrstöliitoksella.
Varauksen kaksi ponttiuraa ja tuulinurkat pitävät kylmän ulkopuolella. Hirressä on höylähirren leveä varaus, mikä myös osaltaan antaa seinälle hyvän lämmöneristävyyden.

Kuten luonnonpuussa yleensä, vaihtelee kelopelkan korkeus ja samalla siinä on myös puulle luontaista tyvi/latva vaihtelua. Näin jokainen koti tai mökki säilyttää oman uniikin ulkonäkönsä.

Koneellisesti valmistetussa kelopelkassa yhdistyvät niin teollisen hirren hyvä lämmöneristyskyky kuin myös käsinveistetyn hirren ulkonäkö.Koneellisesti valmistetussa kelopelkassa yhdistyvät niin teollisen hirren hyvä lämmöneristyskyky kuin myös käsinveistetyn hirren ulkonäkö.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Julkaistu
6.3.2017