• Etusivu
  • LVI

Lämpömestarit kehittämään nuorta lämpöpumppualaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20175_49270.jpg

Viime vuonna jo yli 70 prosenttia omakotitalon rakentajista valitsi jonkinlaisen lämpöpumpun, käy ilmi Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen tekemästä tutkimuksesta. Alan kasvu ja tuotteiden nopea kehitys ovat tuoneet mukanaan nousevat vaatimukset järjestelmien tuntemukselle, mitoitukselle ja asennukselle. Hiljattain Suomen lämmitysmarkkinoille laajentanut Bosch on vastannut tarpeeseen uudella palvelukonseptilla, koulutetuilla Lämpömestareilla.

– Viime vuonna koulutimme sata jälleenmyyjäämme Boschin Lämpömestareiksi, jotka voivat nyt käyttää saamansa koulutuksen loppukuluttajan hyödyksi, kertoo Boschin Thermotechnology-toimialan myyntijohtaja Mikael Less.

Lämpömestarikoulutettaviksi valitaan lämmitysalan asiantuntijoita ja putkimiehiä, joilla on valmiiksi vankka ammattiosaaminen. He käyvät läpi kattavan koulutusohjelman Boschin tuotteista, mitoituksesta ja asennustavoista. Tarkoituksena on tehdä koulutettavista myös tehokkaita energia-asiantuntijoita ja tarvekartoittajia. Ammattitaitoa pidetään yllä vuosittaisilla lisäkoulutuksilla. Kun kuluttaja ostaa ja asennuttaa lämpöpumpun Lämpömestarilla, saa hän tuotteelleen pidennetyn kuuden vuoden takuun.

Konsepti on ollut menestys

Muun muassa autotuotteistaan ja kodinkoneistaan tunnetun Boschin nousu Suomen lämmitysjärjestelmämarkkinoille on ollut nopea. Vuonna 2016 Bosch-lämpöpumppujen myynti kasvoi selkeästi Lämpömestarikonseptin ansiosta. Lessin mukaan toimivaksi todettua konseptia tullaan tänä vuonna kehittämään kiinteistölämpöpumppuihin.

– Boschin tuotevalikoima laajeni Suomessa vuoden alussa kiinteistölämpöpumpuilla, minkä vuoksi on luonnollista laajentaa lämpömestarikoulutusta myös sille puolelle, Less avaa.

Bosch Home Comfort
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton