Kotisi lämmitysremontti

Oletko huolissasi energian kulutuksesta ja energian hinnannoususta? Haluatko omalta osaltasi huolehtia luonnosta ja käyttää ympäristöystävällisempää lämmönlähdettä? Pelottaako vesivahinko? Lämmitysremontti on ratkaisu huoliisi! Lämmitysjärjestelmän uusiminen tuo monia etuja.

Lämmitysremontilla haetaan eri asioita: energiansäästöä, toimivuutta, tehokkuutta, turvallisuutta ja säädettävyyden parantamista. Useimmissa remonteissa saavutetaan nämä kaikki parannukset. Siksi valtaosa lämmitysremontin teettäneistä onkin tyytyväisiä.

Vesikiertoista lämmönjakoa pidetään parhaana vaihtoehtona

Tutkimuksen mukaan omakotiasujat pitävät toivottavimpana lämmönjakotapana vesikiertoista lämmönjakoa. Näin ilmoittaa 69 % vastanneista. Vesikiertoisia pattereita pitää parhaana 54 % ja vesikiertoista lattialämmitystä 15 % vastanneista. Sähköistä lämmönjakoa kannattaa 13 % vastaajista.
Kun lämpö jaetaan huoneisiin vesikiertoisten pattereiden tai lattialämmitysputkien avulla, voidaan valita mikä tahansa lämmönlähde.

Vaihtoehtoja on monia:

maalämpö
kaukolämpö
ilma- ja vesilämpö
öljy ja bioöljy
kaasu ja biokaasu
puu-/pellettilämpö
aurinkolämpö

Vesikiertoisen patteriverkoston remontti

Vanhat sähköpatterit voidaan vaihtaa kätevästi vesikiertoisiin, kun putkiverkoston tekemiseen käytetään Uponor-komposiittijärjestelmää. Komposiittiputket asennetaan pintavetoina, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Myös vanhat vesikiertoiset patterit voidaan samalla tavalla uusia tai vaihtoehtoisesti pelkästään putkistot. Remontti kestää muutaman päivän ja talossa voi yleensä asua koko remontin ajan.

Vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän remontti

Sähkö- tai vesipattereilla varustettu rakennus voidaan muuttaa esim. talon lattiaremontin yhteydessä vesikiertoisella lattialämmityksellä lämpiäväksi. Lattialämmityksen suunnittelussa otetaan huomioon lattian materiaalit, rakenne, eristys ja se, kuinka paljon vanhaa lattiaa on varaa nostaa. Remonttia suunniteltaessa onkin hyvä olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan.

Vanhan lattialämmitysjärjestelmän säätöpäivitys

Vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmät ovat kehittyneet huikeasti viime vuosina. Kun päivität lattialämmityksen ohjauksen nykytasoa vastaavaksi, saat älykkyyttä säätämiseen ja lisätoimintoja järjestelmän käyttöön. Kaupan päälle säästät energiaa mukavuudesta tinkimättä.

Vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän ohjauksen vaihto on helppoa! Uutta teknologiaa hyödyntävä langaton Uponor Smatrix -säätöjärjestelmä ohjaa lattialämmitystä entistä tarkemmin ja jakaa lämmön automaattisesti juuri niihin huoneisiin, missä lämpöä kulloinkin tarvitaan. Kaupan päälle voit saada jopa 5-8 %:n energiansäästön.

Päivityksen voi tehdä kaikkien valmistajien vesikiertoisiin lattialämmitysjärjestelmiin.

Lämmitysremontin teettäneet ovat tyytyväisiä

Uponor toteutti syyskuussa yhdessä Rakentaja.fi:n kanssa omakotitalojen lämmitysremonttitutkimuksen. Tutkimukseen vastasi 749 omakotiasujaa.
Viidennekselle tutkimukseen vastanneista on jo tehty lämmitysremontti. Näistä n. 90 % on tyytyväisiä remonttiin.

Miksi.JPG

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

Uponorille voit jättää yhteydenottopyynnön lämmitysremontista tai putkiremontista sekä näiden yhdistämisestä. Jätä yhteydenottopyyntö tästä
 
Julkaistu
20.2.2017