Uusi, innovatiivinen tulisijan Ekomoduuli palamisilman säätämiseen

Pisla on kehittänyt Ekomoduulin, jolla palaminen saadaan koko polttoprosessin ajaksi mahdollisimman puhtaaksi. Ekomoduulin avulla voidaan ohjata optimaalinen määrä ilmaa palamisprosessin eri vaiheisiin, ja vähentää siten merkittävästi päästöjä.

Puhtaamman palamisen lisäksi Ekomoduuli parantaa palamisen hyötysuhdetta. Ekomoduuli on suunniteltu erityisesti käytettäväksi HTT 603 takkaluukun kanssa, jonka kaksinkertainen lasi vähentää lämpösäteilyä ulospäin tehostaen osaltaan kuumaa palamista. HTT 603 luukun lisäksi moduuli sopii HTT-luukkuihin HTT 601, 402 ja 301.

Tulisija Linnatuli, luukut Pisla.Tulisija Linnatuli, luukut Pisla.

Pisla HTT-tulisijan Ekomoduuli

  • tehostaa palamisprosessia
  • parantaa tulisijan hyötysuhdetta
  • vähentää päästöjä

Moduulin toimintaperiaate

Ilmantulokotelon kautta tuleva toisioilma ohjataan kasetin pystykanavien ja sivukanavien kautta tulipesään. Esilämmitetty toisioilma sekoittuu tuhkaluukun ja arinan kautta tulevaan ensiöilmaan ja palamiskaasuihin. Optimoitu toisioilman määrä nostaa palamisen lämpötilaa ja tehostaa puhtaampaa palamista ja vähentää päästöjä. Käytettäessä HTT 603 luukkua sen kaksinkertainen lasi vähentää lämpösäteilyä ja tehostaa myös palamisprosessia.

 

  1. ilmantulokotelo
  2. kasetin pystykanava
  3. sivukanava
  4. tuhkaluukku
  5. arina
Moduulin toimintaperiaate.Moduulin toimintaperiaate.

Testitulokset

Pisla HTT 603 moduulia on testattu Suomessa JAMK:n Biotalousinstituutissa, joka on akkreditoitu ja sertifioitu R&D -testauslaitos. Testi ja päästömittaukset tehtiin puupolttoisella muuratulla varaavalla tulisijalla. Testit on toteutettu noudattaen EN15250 standardia.

 

HTT Ekomoduuli tulisijaan

  • Materiaali: teräs
  • Mitat: 410 x 410 mm
HTT Ekomoduuli tulisijaan.HTT Ekomoduuli tulisijaan.

Alla testitulokset sekä vertailuarvot:

*muurattu varaava tulisija Pisla HTT Ekomoduulilla ja HTT 603 takkaluukulla.*muurattu varaava tulisija Pisla HTT Ekomoduulilla ja HTT 603 takkaluukulla.
 
Julkaistu
20.2.2017