Kodin valaistus kuntoon ilman suuria sähkötöitä

Miten ratkaista esimerkiksi keittiön valaistus? On tilanteita, jolloin himmeämpi valo olisi mieluisaa, toisina aikoina taas valoa tuntuisi kaipaavan lisää. Onko siis tiedossa iso remontti, jotta valaistuksen saisi mieluisaksi? Ratkaisu on helppo ja lähempänä kuin uskotkaan.

Kaunis ja toimiva valaistus tekevät keittiössä puuhailusta juhlaa.Kaunis ja toimiva valaistus tekevät keittiössä puuhailusta juhlaa.

Valaisinten ohjaus?

Yksinkertainen ja tyylikäs ratkaisu keittiön valaistuksenohjaukseen löytyy LIMENTE SMART 400 -sarjasta. Tämä järjestelmä ei edellytä toimiakseen erillisiä sähkötöitä, riittää kun valaisimia varten on olemassa pistorasia. Ratkaisu toimii siis sekä uudis- että remppakohteessa oivallisesti. Järjestelmän kaipaama pistorasia saattaa löytyä vaikka yläkaapin päältä, jolloin myös järjestelmään kuuluva himmenninosa sijoitetaan kaapin päälle.

Miten valaisimia sitten ohjataan? Käytössä on modernit säätimet, josta löytyy perinteiset päälle/pois-toiminnot sekä himmennys. Lyhyellä painalluksella valot säätyvät päälle ja pois, pidemmällä painalluksella himmennetään tai kirkastetaan valoa. Halutessasi voit myös valita CCT-valaisimet, jolloin himmentämisen voit lisäksi voit myös säätää valon värilämpötilaa (2700 K – 5500 K).

LIMENTE SMART 400 säätimet.LIMENTE SMART 400 säätimet.

LIMENTE SMART 400

LIMENTE SMART 400 koostuu säätimistä sekä himmenninosasta. Himmenninosa on olemassa kaikkiin erityyppisiin Limente-valaisimiin sopivana 12 V, 24 V ja 24 V CCT -järjestelmiin. Jokaista valosettiä (virtalähdettä) kohden tarvitset yhden himmenninosan.

Tarvittavien himmentimien oikean määrän selvittäminen on helppoa. Otetaan esimerkkikohteeksi jälleen keittiö. Keittiön välitilaan on valittu Led-Leno 12 kolmen valaisimen setti, lisäksi yläkaapiston päällä on erillinen Led-Linea tuomassa epäsuoraa valoa, tarvitset siis kaksi himmenninosaa, jolloin voit ohjata Led-Lenoja sekä Led-Lineaa erikseen. Mikäli haluat ohjata valaisimia samanaikaisesti, riittää sinulle yksi himmenninosa.

400-järjestelmän säätimistä löytyy useita vaihtoehtoja, joten säätimeksi voit valita yhden tai useamman. Voit myös yhdistellä niitä tarpeesi mukaan. Saman säätimen avulla voit ohjata sekä 12 V että 24 V himmenninosaa. Myös tässä tapauksessa, mikäli olet valinnut CCT-valaisimet, tarvitset niitä varten suunnitellun oman säätimen. Tyylikäs seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinään. Koska säädin on suunniteltu matalaksi, näyttävät ne pinta-asennuksestaan huolimatta upotetuilta seinäkytkimiltä – näin huoneen visuaalinen ilme pysyy harmonisena. Säätimet toimivat langattomasti, joten johtovetoja ei tarvita ja voit sijoittaa ne juuri haluamaasi paikkaan.

Lisätietoa valonohjauksesta löydät täältä!

Kaipaako välitilan valaistus päivitystä?

Onko aika vaihtaa keittiön välitilassa oleva, perinteinen pistorasioilla varustettu, loisteputkivalaisin? Nyt ratkaisuna on LIMENTE LUNA, jonka avulla muutat, ilman isompia sähkötöitä, perinteisen valaisimen tilalle modernin led-valaistuksen. Pistorasiat ovat nopeita ja yksinkertaisia asentaa, ja selkeän muotoilunsa ansiosta niitä voidaan käyttää kaikenlaisten valaisimien kanssa. LIMENTE LUNA – pistorasiat on suunniteltu monipuolisiksi välitilan pistorasiavaihtoehdoiksi.

Vanhan loisteputkivalaisimen tilalle asennettu LIMENTE LUNA korvaa aiemman valaisimen pistorasiat. Se, mitä tarvitset lisäksi, on mieleisesi LIMENTE valaisinsetti, jonka liität LUNAn erilliseen virranulostuloon. Tämän jälkeen valaisimet toimivat LUNAssa olevan kytkimen kautta. LUNA pistorasiat ovat aina kaksiosaisia ja niissä on on/off-kytkin erilliselle johdon päässä olevalle virranulosotolle.

LIMENTE LUNA-2 -pistorasiaa on mahdollista saada joko ruostumattomana teräksenä tai maalattuna valkoisena. Pistorasiat on varustettu lapsisuojalla.LIMENTE LUNA-2 -pistorasiaa on mahdollista saada joko ruostumattomana teräksenä tai maalattuna valkoisena. Pistorasiat on varustettu lapsisuojalla.
 
Julkaistu
13.2.2017