Keittiötrendit 2017

LivingKitchen-messut Kölnissä on vakiinnuttanut asemansa maailmanlaajuisesti keittiöalan ammattilaisten kohtaamispaikkana. Messuilla oli mukana yli 200 tunnettua kansallista ja kansainvälistä toimijaa yli 21 maasta esittelemässä vuoden 2017 uusia ideoita ja innovaatioita.

Novart Oy:n tuotepäällikkö ja sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen vieraili Kölnin messuilla ja tässä hänen messuterveisensä ja tilannekatsaus keittiön 2017 ulkonäöstä ja toiminnoista.

Tilaa maksuttomia esitteitä!

Työtasoissa yhdistellään eri materiaaleja ja paksuuksia

Eripaksuisten tasojen ja materiaalien yhdisteleminen oli yksi messuilla näkyvistä piirteistä. Kivi, komposiitti, lasi ja massiivipuu – materiaaleja ja värejä yhdisteltiin pelottomasti. Lopputulokset olivat yllättäviä, mutta myös näyttäviä. Ohuita tasoja oli paljon, jolloin komposiittimateriaalin ominaisuudet tulivat hyvin esille.

Työtasoissa näkyy nyt erityisesti eri paksuisten tasojen ja materiaalien yhdistäminen.Työtasoissa näkyy nyt erityisesti eri paksuisten tasojen ja materiaalien yhdistäminen.

Saareke on tullut jäädäkseen

Saareke on tullut jäädäkseen ja sen ympärille olikin helppo rakentaa ”Living Kitchen”-teema. Saarekkeen toiminnot ruoan valmistuksesta ruokailuun ja oleskeluun olivat hyvin esillä. Joissakin kohteissa saareke oli ainoa työpiste, jonka ympärillä oli vain säilyttämiseen tarpeet täyttävät kaapistot.

Saareke on loistava ratkaisu seurusteluun ja kokkaukseen.Saareke on loistava ratkaisu seurusteluun ja kokkaukseen.

Värimaailma valkoista, harmaata, ruskeaa ja mustaa

Värimaailma messuilla oli valkoisen, harmaan, ruskean ja mustan skaalaa. Yllättävän tummaa, se oli ensi vaikutelma. Kiiltoasteita oli myös elävästi laidasta laitaan. Rosoisuus ja puukuviot olivat hyvin esillä. Oksat – oikeat tai ei – näytettiin rohkeasti tasoissa ja ovipinnoissa. Messinki ja kupari olivat edelleen vahvoilla ja nyt löytäneen paikkansa myös oviin. Väriä löytyi ripauksina, varsinkin olohuoneen ja ruokailun kalusteista sekä tekstiileistä.

Valkoinen, harmaa, ruskea ja musta erilaisina kiiltoasteina ovat nyt pinnalla.Valkoinen, harmaa, ruskea ja musta erilaisina kiiltoasteina ovat nyt pinnalla.

Keittiöt nyt lähes vedikkeettömiä

Tip On -mekanismit ja pomppusalvat hoitivat vetimen virkaa niissä keittiöissä, joissa haluttiin selkeyttä. Vedin ei ole kuitenkaan täysin unohtunut. Sitä tarvitaan edelleen luomaan halutun tyylinen loppusilaus.

 

Valtatrendinä vedikkeettömyys.Valtatrendinä vedikkeettömyys.

Kalusteiden rytmittely ja säilyttämisen monipuoliset vaihtoehdot

Tasomateriaalien lisäksi kalusteilla luotiin huomattavan polveilevia kokonaisuuksia. Käytettiin hyvin korkeita seinälinjoja tai unohdettiin ne kokonaan.

Säilyttämisen monipuolisuus näkyi runsaassa avo-osien ja hyllyjen käytössä. Voisi melkein luulla, että ovetkin ovat joutuneet samaan ”paitsioon” kuin vetimet. Uutta ilmettä keittiöön toivat metalliset ”Stage” hyllykköratkaisut, jotka olivat messuilla merkittävässä roolissa.

Näyttävät avohyllykköratkaisut.Näyttävät avohyllykköratkaisut.
Uutta ilmettä keittiöön Stage-hyllykköratkaisuilla.Uutta ilmettä keittiöön Stage-hyllykköratkaisuilla.

Led-valaisimet ovat vallanneet keittiön

Valaistus hoidetaan erilaisilla led-valaisimilla. Tyypillisemmin levyyn tai kaapin pintaan integroiduilla led-nauhoilla. Näyttävä sisustusvalaisimet täydensivät ryhmiä tyyliin sopivilla muodoilla ja väreillä.

Kodinkoneet, altaat ja hanat pääosin rosteria

Messuilla oli poikkeuksellisen paljon kodinkone-, hana- ja allasosastoja. Messukeittiössä altaat ja hanat olivat poikkeuksetta rosteria. Kodinkoneet kehittyvät ja niiden ominaisuudet sekä ulkonäkö seuraavat vahvasti kuluttajien tarpeita ja toiveita.

Keittiömaailman myymälöissä voit tutustua uusimpiin keittiötrendeihin ja maailmanluokan innovaatioihin, sillä ne kaikki löytyvät myös A la Carte- ja Petra-keittiömallistoista.

Tilaa maksuttomia esitteitä!


Varaa maksuton keittiön suunnitteluaika!


 
Julkaistu
1.2.2017