• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakenna & Sisusta -messut

10.-12.2.2017 turun messukeskus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.01.2017
20171_48154.jpg

Nyt on oikea hetki uudistaa asuntoa!

Rakenna & Sisusta –messut on Lounais-Suomen alueen suurin rakennusalan messutapahtuma, joka tuo yhteen yli 300 näytteilleasettajaa. Tämän vuoden teemoina on rakentamisen ja sisustamisen lisäksi uudistaminen.

Ideoita ja hyviä messutarjouksia omaan kotiisi

Messuilla esittäytyvät mm. tontit, kaavoitus, maanrakennus, valmistalot, vapaa-ajan asunnot, rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, energiaratkaisut, piharakentaminen, autotallit, kodin turvallisuus, kiinteistönvälitys, keittiöt, kylpyhuoneet, saunat, ikkunat, huonekalut, matot ja tekstiilit, valaisimet, kodinkoneet, viihde-elektroniikka, kotiteatterit ja sisustussuunnittelu sekä paljon muuta.

Tutustu messuluetteloon »

Inspriroivia uutuuksia

Messujen erikoisuuksina ovat mm. uutuustori ja neljän huoneen blogitalo. Uutuustorilla esittäytyy valikoitu joukko ensiesiteltäviä tai muuten mielenkiintoisia tuotteita. Blogitalon sisustuksesta vastaavat mukaan valitut suositut sisustusblogit: Kotilaituri, Oblik.fi, Pikkutalon elämää ja Villa Puomi.

Näillä messuilla on ohjelmaa, mistä valita

Turun Messukeskuksessa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa kuluttajille. Paikalla on muun muassa Finlaysonin luova johtaja Petri Pesonen puhumassa aiheesta "Sisusta miten sisustat, kunhan sisustat itsellesi" (D-halli Sisustusalue, pe 10.2. klo 13).

Aiheina messuilla ovat myös mm. "Minä ja mun tavarat – mahdunko edes sisustamaan", ammattijärjestäjä Susanna Andersson ja "Taidetta kotiin ja sisustamiseen – Turun Taidelainaamo". Messuilla puhutaan myös muun muassa vihersisustamisesta, ja Tikkurila antaa värivinkkejä sisämaalaukseen.

Stark on tapahtumassa mukana suurella kokonaisuudella, jossa mukana on yli 50 yritystä. Stark-hallin ohjelmassa on mm. Sisäilmayhdistyksen ohjelmaa, jossa kysytään asuuko talossasi hyviä vai pahoja mikrobeja? Stark-hallissa nähdään myös työnäytöksiä, joissa kerrotaan mm. kevään keittiötrendeistä ja annetaan niksejä kodin pintaremontteihin. Hallin juontajana koko messujen ajan nähdään Lola Wallinkoski.

Messuohjelma »

Ohjelmaa myös ammattilaisille

Lounais-Suomen Kiinteistöpäivä on ammattilaisille suunnattu ajankohtaisseminaari messuperjantaina. Keskustelussa ovat muun muassa rakennusalan ajankohtaisaiheet, kuten puukerrostalojen rakennustekniset ongelmat ja niiden ratkaisu sekä tämänhetkiset kiinteistösijoitusmarkkinat Turussa.

Messuilla on tarjolla maksuttomia koulutuksia rakentajille ja remontoijille (PRKK ry). Koko messuyleisölle suunnattu Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen järjestämä kiinteistöpäivä kertoo, miten energiankulutuksesta otetaan ns. löysät pois. Opiskelijat puolestaan mittelevät toisiaan vastaan muuraustaitokilpailussa messuilla lauantaina.

Lue lisää ammattilaisten messuohjelmasta »

Messujen aukioloajat

Perjantai klo 10-18
Lauantai klo 10-18
Sunnuntai klo 10-17

Liput

Aikuiset 16 €
Monipäivälippu 20 €
Lapsi (7-15v.) 5 €
Perhe 34 € (2 aikuista ja lapset 7-15v.)
Eläkeläiset 13 €
Opiskelijat 13 €
Ryhmät 10 € (min. 10 maksavaa hlöä/ryhmä)
Pysäköinti 6 €

Verkkokaupasta 9.2. mennessä ostetuista ennakkolipuista 3 euron alennus.

Osta liput ennakkoon »

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20231_80704.jpg
Mitkä ovat rakenteiden U-arvot?
Mikä on U-arvo? U-arvo on lämmöneristeen, rakennusosan tai rakenteen lämmönläpäisevyyttä kuvaava arvo, joka aiemmin tunnettiin k-arvona. Mitä pienempi U-arvo on, sitä paremmin lämpö säilyy halutulla puolella rakennetta tai eristekerrosta. Rakennuksen vaipan lämpöhäviö on laskettavissa kun tiedetään rakennusosien pinta-alat sekä lämmönläpäisykertoimet.Rakennuksen vertailulämpöhäviön laskennassa käytettävät rakennusosakohtaiset lämmönläpäisykertoimet:
20103_20810.jpg
Ilmanvaihdon parantaminen käy usein helposti
Kun kiinteistönvälittäjä Heli Tamminen muutti kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa vasta hankittuun omaan kerrostalokolmioon Nurmijärvellä, oli huoneistoon tehty edellisen omistajan toimesta pintaremontti. Mutta ilmanvaihto kaipasi Tammisen mielestä selvästi parantamista.- Asunnosta puuttuivat kokonaan korvausilmaventtiilit, josta mainitsin myyjällekin. Silläkin perusteella sain tingittyä hankintahintaa matalammaksi, sanoo Tamminen, jolla on pitkä kokemus asunnonvälitystoiminnasta.Suodattimet ja suodatinkankaat Jäsentukusta
20124_30555.jpg
Tulikiven valmistakka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa
Tulikiven kehittämä valmistakka mullistaa takan hankinnan, asennuksen ja käyttöönoton. Valmistakkaratkaisun ansiosta takan asennus on ennätyksellisen nopeaa ja vaivatonta – uuni ja hormi tehdään valmiiksi tehtaalla, toimitetaan kerralla ja asennetaan toimituspäivänä. Uusi takka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa. Tulitikut käteen -palvelu säästää aikaa entisestään ja vapauttaa asiakkaan vaivannäöltä.Lisätietoa Tulikivi-uuneista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton