Nopea liimavaahto Tytan 60 sec - alkulujuus minuutissa

Uretaanivaahdon ajatellaan sopivan ainoastaan rakojen tiivistämiseen ja uretaanilevyjen kiinnittämiseen. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan vaahdolle löytyykin monia eri käyttökohteita, useampia kuin arvaatkaan.

Kiinnityslaasti on saanut kilpailevan vaihtoehdon. Nopeasti kuivuva ja laajentumaton liimavaahto saavuttaa alkutartuntalujuutensa jo 60 sekunnin jälkeen. Laajentumattomuus takaa liitettävien elementtien vakauden ja estää elementtien liikkumisen. Tytan 60 sec uretaanivaahdolla voidaan kiinnittää rakennus-ja kuitulevyt, ikkunalaudat, porrasaskelmat, sisustuselementit sekä seinäjaon alaohjauspuut; erityisesti lattialämmityskohteissa. Tytan 60 sec ei tarvitse primerointia kuin epätasaisille seinille. Vaahtomainen tuote pysyy myös pystypinnoilla.

Tytan 60 sec liimavaahtoTytan 60 sec liimavaahto

Yleiset asennusohjeet

1. Liimavaahto levitetään liimattavan materiaalin pinnalle vanan paksuuden ollessa 20-30 mm.

2. Liimavaahdon levityksen jälkeen odotetaan vähintään 60 sekuntia. Elementtien yhteen liittämisen on tapahduttava alle kahdessa minuutissa.

3. Liitettyjen kappaleiden asentoa voidaan korjata kolmen minuutin ajan.

4. Liimauksen parantamiseksi suositellaan kontaktiliimausta (kiinni-auki-kiinni).

5. Tuote kuivaa ilmankosteuden vaikutuksesta – 60 sekunnin alkulujuus saavutetaan 50 % suhteellissa kosteudessa ja +23 asteen lämpötilassa.

Tytan 60 sec - eri materiaalien kiinnitys

Tytan 60 sec liimavaahdolla voidaan kiinnittää: kipsilevyt (vas. ylh.), koriste-elementit (ylh. kesk.), ikkunalaudat ja portaat (ylh. oik.), AAC-harkot, ammekorokkeet ja sisäseinät (alh. vas.),  EPS/XPS-eristelevyt ja -laatat (alh. kesk.) sekä kattojen korjaukset ja eristykset (alh. oik.).Tytan 60 sec liimavaahdolla voidaan kiinnittää: kipsilevyt (vas. ylh.), koriste-elementit (ylh. kesk.), ikkunalaudat ja portaat (ylh. oik.), AAC-harkot, ammekorokkeet ja sisäseinät (alh. vas.), EPS/XPS-eristelevyt ja -laatat (alh. kesk.) sekä kattojen korjaukset ja eristykset (alh. oik.).

Kipsilevyt ja puukuitulevyt: Puukuitulevyjen pinta hiotaan kevyesti tarvittessa. Uretaanivana levitetään kappaleen kehälle 5 cm:n päähän reunoilta sekä z-muotoisena vanana keskelle. Liiman pitää peittää 5 % levyn pinnasta.

Koriste-elementit: Uretaanivaahto levitetään pisteinä tai vanoina. Elementit kiinnitetään 60 sekunnin jälkeen. Kappale irrotetaan ja kiinnitetään uudelleen, jotta kuivuminen nopeutuisi.

Ikkunalaudat ja portaat: Asennuspinnan tai portaan pinnalle levitetään vähintään kaksi rinnakkaista vanaa 5 cm reunoilta.

AAC-harkot, ammekoroke ja sisäseinät: Uretaanivana levitetään 5 cm:n päähän reunoilta, AAC-harkkoon vana harkon keskelle. Pinnan tai ensimmäisen kerroksen on oltava tasainen.

EPS/XPS-eristelevyt ja -laatat: Uretaanivana levitetään 5 cm:n päähän reunoilta sekä tarvittaessa z-muotoisena keskelle levyä ja laattaa.

Kattojen korjaukset ja eristykset: Pinnat hiotaan liimauksen varmistamiseksi.

T80_5902120164943_Tytan_60-seconds-300ml_3

Uutta!

Nyt Tytan 60 SEC Liimavaahto on saatavilla myös pillikäyttöisenä, joten et tarvitse annosteluun erillistä pistoolia.

Nopeasti liimaava PU-pistoolivaahto, katso video:

 
Päivitetty
5.6.2020