Toteuta kivitalo omien toiveidesi mukaan

Joensuun Karhunmäkeen nousee uusi ja näyttävä Lakka kivitalo. Maarit Pihlajaniemen ja Jussi Hurskaisen talon rakentaminen on jo loppusuoralla. Viime vuoden kesäkuussa alkanut projekti on edennyt jo sisätöihin. Talon valmistuttua siihen muuttavat Maaritin ja Jussin lisäksi perheen kolme lasta, iältään 6-16 vuotta.
 

Oman Lakka-kivitalounelmansa toteuttajat: Maarit Pihlajaniemi ja Jussi Hurskainen.Oman Lakka-kivitalounelmansa toteuttajat: Maarit Pihlajaniemi ja Jussi Hurskainen.

Omat mieltymykset vahvasti mukana

Lakan valitseminen perheen kodin toimittajaksi perustui perheen tutuilta saamiin suosituksiin sekä siihen, että Lakka on Joensuussa paikallinen toimija. Maaritin ja Jussin upea omakotitalo käsittää kaikkiaan 216 neliötä. Valmiista mallistosta ei kuitenkaan löytynyt täysin mieleistä kokonaisuutta, joten perheen äiti Maarit piirrätti talon arkkitehti Kristiina Mäntysellä. Pääsuunnittelijana uudessa kodissa toimii Karri Vaakanainen.

– Käytännöllisyys oli ratkaisevaa. Valmiissa pohjissa oli kaikissa joku juttu, joka häiritsi, Maarit kertoo.

Kotinsa pohjaratkaisun perhe toivoi olevan heille suunniteltu. Mäntysen ehdotuksesta sijoitettiin heti sisäänkäynnin viereen huone ulkovaatteita varten. Myös talon keskelle suunniteltiin yksi iso tila, jota muut huoneet ympäröisivät.

Huolimatta siitä, että koti on uusille asukkailleen varta vasten suunniteltu, oli uuden kodin hinta samaa tasoa valmiiden mallistokotien kanssa. Lopputulos on mieluinen ja kaikki osapuolet ovat olleet tyytyväisiä kokonaisuuteen. Näyttävää kotia on jo ehditty paikallisten keskuudessa luulla uudeksi kaupaksi.

– Pitäisiköhän perustaa edes kioski, kun asiakaskuntakin tuntuisi olevan valmiiksi olemassa, Maarit ja Jussi nauravat.

Valmiiseen Lakka Kivitalot -kivitalomallistoon pääset tutustumaan tästä

Uusi koti on näyttävä ilmestys.Uusi koti on näyttävä ilmestys.

Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä

Tässä, kuten niin monessa muussakin rakennusprojektissa, ei  aivan kaikki ole sujunut käsikirjoituksen mukaisesti. Kesällä rakennusaikatauluun tuli takapakkia ja alkuperäinen haave siitä, että vuosi vaihtuisi uudessa kodissa, jouduttiin hylkäämään.
– Jälki on ollut tosi hyvää, mutta aikataulujen suhteen tuli urakoitsijan kanssa informaatiokatkos, Maarit toteaa.

Jussi pohtii, että kivitalon rakentaminen vaatii kärsivällisyyttä puutalorakentamiseen verrattuna.
– Naapurin puutaloon tuli valmiit seinäelementit ja se näytti valmistuvan päivässä, Jussi sanoo.

Lakan kanssa kaikki on sujunut sovitulla tavalla.
– Toimitukset ovat olleet ajallaan ja yhteydenpito on ollut enemmän kuin sujuvaa. Lakka todella pitää asiakkaistaan hyvää huolta, Maarit ja Jussi kertovat.

Esimerkiksi Lakan myyjä Jussi Kakkonen on vieraillut työmaalla usein ja huolehtinut asioiden etenemisestä. Myyjän ehdotuksesta uuteen kotiin tulee myös moderni kodinohjausjärjestelmä.
– Sellaisesta emme edes tienneet ennen kuin Jussi vinkkasi, Maarit ja Jussi kertovat.

Talon seinämateriaaliksi valikoitui EMH-400 eristemuottiharkko. Kyseinen eristemuottiharkko on ollut työmiesten mielestä helppo käyttää. Maarit on huolehtinut koko projektin koordinoinnista ja toimiikin tällä hetkellä rakennusprojektin työnjohtajana. Myös Jussi on piipahtanut työmaalla aina, kun työkiireiltään on ehtinyt.

Tietoa kivitalon rakentajalle

Ekologisten materiaalien avulla kohti parempaa sisäilmaa

Rakennusvaiheista seuraavaksi vuorossa ovat sisätyöt. Seinien tasoituksen jälkeen siirrytään kylpyhuoneen vesieristyksiin ja seinäpintojen maalaamiseen. Seinäpintoja ei maalatakaan aivan millä tahansa maalilla ja värillä, vaan ekologisella savimaalilla. Savimaali on hajuton, VOC-päästötön ja hengittävä maali, joka tasaa huoneilman kosteutta ja poistaa epäpuhtauksia.

– Hyvä sisäilma on meille tärkeää, joten olemme ottaneet sen huomioon materiaaleja valitessa. Mietinnässä on myös viherseinän hankkiminen, Maarit ja Jussi kertovat.

Vinkki rakentamista suunnitteleville:

Uuden kodin suunnittelijoille Maarit ja Jussi haluavat antaa muutaman vinkin.

– Jos tekisimme jotain toisin, aloittaisimme sisustussuunnitelmien tekemisen jo hyvissä ajoin, oikeastaan jo ennen kuin pääpiirrokset ovat valmiina. Näihin menee yllättävän paljon aikaa, pariskunta kertoo.

Myös työnjohdon pariskunta hoitaisi alusta lähtien itse. Maarit ja Jussi ovat kuitenkin erittäin tyytyväisiä siihen, että päätyivät rakentamaan Lakka Kivitalon. Vaikka talon valmistuminen on heidän mielestään työläämpi ja hitaampi prosessi kuin puutalon rakentaminen, valitsisivat he edelleen nimenomaan kivitalon.

– Kivitalo kestää aikaa ja on laadukas sekä hiljainen rakenteiltaan. Se on paljon puutaloa parempi vaihtoehto, pariskunta kiteyttää.

Lähimmän Lakka Kivitalo -myyjän löydät täältä

Tilaa itsellesi Lakka Kivitalot esite tästä

Kiinnostuitko Lakka Kivitaloista?
Jätä yhteydenottopyyntö:

_
 
Julkaistu
10.7.2017