Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa myös ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Rakentaja.fi-kaupasta

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Energiatehokas ilmanvaihtokone vanhan ilmanvaihtokoneen tilalle

Vallox 121 SE sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH-Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE:n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100- ja 120-ilmanvaihtokoneissa.

Teholtaan Vallox 121 SE on keskisuuren asunnon ilmanvaihtokone, joka soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen.

Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla Vallox Digit SED -ohjausautomatiikalla. Koneen lämmöntalteenoton hyötysuhde on yli 80 prosenttia ja siinä on integroidut tasavirtapuhaltimet.

Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä

Vallox BlueSKy on erityisesti ilmanvaihtoon kehitetty taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox BlueSky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen:

 • Pieni tilantarve:Putken ulkohalkaisija ø 75 mm, joten se mahtuu alaslaskuihin väliseiniin jarakenteisiin
 • Hygieeninen,sileä sisäpinta
 • Tiivis rakenne
 • Pieni virtausvastus,sileä sisäpinta
 • Nopea asentaa:
  –ei vaadi erikoistyökaluja
  –valmiit osat
  –helpot liitokset
  –taipuisa kanava
 • Helppo puhdistaa antistaattinen ja mikrobisuojattu sileä sisäpinta
 • Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen
Vallox BlueSky mahtuu pieneenkin tilaan.Vallox BlueSky mahtuu pieneenkin tilaan.

Nykyaikaista kotisi ilmalämmitys – vaihda vanha Valmet uuteen

Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80 -luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö -ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä. Koneen voi liittää kaikkiin lämmitysjärjestelmiin.

Koneen ilmalämmitysosassa on vesikiertoinen lämmityspatteri, jonka avulla asunnon pystyy lämmittämään tehokkaasti, mutta vedottomasti pienellä kiertoilmavirralla.

Asunnon lämmönsäätö tapahtuu kiertoilman lämpötilan perusteella. Kiertoilma pitää ottaa sellaisesta paikasta, jonka lämpötila vastaa asunnon keskimääräistä lämpötilaa.

Lämmityspatterin tehoa ohjataan samalla ohjaimella kuin ilmanvaihtoa, mutta kiertoilmapuhaltimen nopeuden säätöä varten on oma neliportainen ohjaimensa.
Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80 -luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä.Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80 -luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä.

Tehokas nykypäivän ilmanvaihto

Ilmanvaihto-osassa on ristivastavirtakenno ja koneen lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on noin 72 %. Kaikki Vallox Aito Kotilämpö -koneen puhaltimet ovat energiatehokkaita tasavirtapuhaltimia, joiden sähkönkulutus on vain noin puolet vanhoihin vaihtovirtapuhaltimilla varustettuihin ilmalämmityskoneisiin verrattuna.

Koneessa on sisäänrakennettu kosteusanturi, joka tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan ilmankosteuden muuttuessa. MC-sulatusautomatiikka pitää hyötysuhteen korkeana kovillakin pakkasilla eikä kasvata rakennuksen alipainetta. Automaattinen lämmöntalteenoton ohitus, huoltomuistutin ja viikkokello sekä valmius liittää ilmanvaihto-osaan hiilidioksidianturi tai lisäkytkin esimerkiksi tehostukseen tai takkatoiminnolle automatisoivat ilmanvaihdon säätöä. Levylämmönvaihdin ei sekoita poistoilman hajuja ja kosteutta tulo- tai kiertoilmaan.

Ilmanvaihtoa voi ohjata MyVallox -ohjaimella tai kotiverkon, taloautomaation tai pilvipalvelun kautta.

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Rakentaja.fi-kaupasta

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Raikas ja puhdas ilma keittiöösi

Vallox Capto -liesikuvuissa ja tuulettimissa on monta tyylikästä yksityiskohtaa kuten matala etupaneeli, kapasitiiviset kosketuskytkimet sekä sisään työnnettävä, karkaistu liukulasi. Kaartuva liukumekanismi, teräksiset kuulalaakerit ja ruostumattomat teräskiskot tekevät liukulasin käytöstä helppoa. Suuri ja optimaalisesti muotoiltu höyrynkeräystila mahdollistaa erinomaisen kärynsieppauskyvyn.

Varmista tehokas kärynpoisto keittiössäsi – valitse Vallox Capto!

750

Vallox Rakenna & Remontoi -messuilla osastolla 16 A.

 
Julkaistu
22.1.2018