• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 10.11.2023
20171_48073.jpg

Vallox BlueSky mahtuu pieneenkin tilaan.

Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa myös ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Energiatehokas ilmanvaihtokone vanhan ilmanvaihtokoneen tilalle

Vallox 121 SE sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE:n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100- ja 120-ilmanvaihtokoneissa.

Teholtaan Vallox 121 SE on keskisuuren asunnon ilmanvaihtokone, joka soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen.

Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla Vallox Digit SED -ohjausautomatiikalla. Koneen lämmöntalteenoton hyötysuhde on yli 80 prosenttia ja siinä on integroidut tasavirtapuhaltimet.

Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä

Vallox BlueSKy on erityisesti ilmanvaihtoon kehitetty taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox BlueSky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen:

  • Pieni tilantarve: Putken ulkohalkaisija ø 75 mm, joten se mahtuu alaslaskuihin, väliseiniin ja rakenteisiin
  • Hygieeninen, sileä sisäpinta
  • Tiivis rakenne
  • Pieni virtausvastus,sileä sisäpinta
  • Nopea asentaa:
    –ei vaadi erikoistyökaluja
    –valmiit osat
    –helpot liitokset
    –taipuisa kanava
  • Helppo puhdistaa antistaattinen ja mikrobisuojattu sileä sisäpinta
  • Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen

Nykyaikaista kotisi ilmalämmitys – vaihda vanha Valmet uuteen

Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80 -luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö -ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä. Koneen voi liittää kaikkiin lämmitysjärjestelmiin.

Koneen ilmalämmitysosassa on vesikiertoinen lämmityspatteri, jonka avulla asunnon pystyy lämmittämään tehokkaasti, mutta vedottomasti pienellä kiertoilmavirralla.

Asunnon lämmönsäätö tapahtuu kiertoilman lämpötilan perusteella. Kiertoilma pitää ottaa sellaisesta paikasta, jonka lämpötila vastaa asunnon keskimääräistä lämpötilaa.

Lämmityspatterin tehoa ohjataan samalla ohjaimella kuin ilmanvaihtoa, mutta kiertoilmapuhaltimen nopeuden säätöä varten on oma neliportainen ohjaimensa.

Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80 -luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä.
Vallox Aito Kotilämpö voidaan asentaa 1970-80 -luvuilla valmistetun alkuperäisen Valmet Kotilämpö ilmalämmityskoneen tilalle ilman suuria kanaviston muutostöitä.

Tehokas nykypäivän ilmanvaihto

Ilmanvaihto-osassa on ristivastavirtakenno ja koneen lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on noin 72 %. Kaikki Vallox Aito Kotilämpö -koneen puhaltimet ovat energiatehokkaita tasavirtapuhaltimia, joiden sähkönkulutus on vain noin puolet vanhoihin vaihtovirtapuhaltimilla varustettuihin ilmalämmityskoneisiin verrattuna.

Koneessa on sisäänrakennettu kosteusanturi, joka tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan ilmankosteuden muuttuessa. MC-sulatusautomatiikka pitää hyötysuhteen korkeana kovillakin pakkasilla eikä kasvata rakennuksen alipainetta. Automaattinen lämmöntalteenoton ohitus, huoltomuistutin ja viikkokello sekä valmius liittää ilmanvaihto-osaan hiilidioksidianturi tai lisäkytkin esimerkiksi tehostukseen tai takkatoiminnolle automatisoivat ilmanvaihdon säätöä. Levylämmönvaihdin ei sekoita poistoilman hajuja ja kosteutta tulo- tai kiertoilmaan.

Ilmanvaihtoa voi ohjata MyVallox -ohjaimella tai kotiverkon, taloautomaation tai pilvipalvelun kautta.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Raikas ja puhdas ilma keittiöösi

Vallox Capto -liesikuvuissa ja tuulettimissa on monta tyylikästä yksityiskohtaa kuten matala etupaneeli, kapasitiiviset kosketuskytkimet sekä sisään työnnettävä, karkaistu liukulasi. Kaartuva liukumekanismi, teräksiset kuulalaakerit ja ruostumattomat teräskiskot tekevät liukulasin käytöstä helppoa. Suuri ja optimaalisesti muotoiltu höyrynkeräystila mahdollistaa erinomaisen kärynsieppauskyvyn.

Varmista tehokas kärynpoisto keittiössäsi – valitse Vallox Capto!

20171_48075.jpg
Vallox Oy
LVI
keittiö
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20184_52441.jpg
Saarekekeittiön kärynpoisto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan kuuluu herkulliset tuoksut. Ruuanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole kuitenkaan osa nautintoa, joten likainen ja rasvainen ilma on poistettava nopeasti ja tehokkaasti.
20141_37533.jpg
Keittiökoulu: Keittiö ja ilmanvaihto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan liittyy herkullisten tuoksujen maailma. Ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole osa tätä nautintoa, vaan likainen ja rasvainen ilma tulee poistaa nopeasti ja tehokkaasti. Keittiön käryjen ja hajujen poisto vaikuttaa erittäin paljon viihtyisän sisäilmastoa luomiseen.Onkin erittäin tärkeä niin sanotuissa "saarekekeittiöissä" suunnitella kärynpoisto niin, että käryt, kosteudet ja rasvat eivät leijaile koko sisätilaan, vaan lähtevät syntysijoiltaan suoraan pois. Myös kalusteiden väliin asennettava liesikupu tai tuuletin pitää suunnitella ja asentaa niin, että käryt poistuvat eivätkä seikkaile keittiössä, keittäjän silmissä ja nenään.Jos keittiössä on vierekkäin sähkö- ja puuliesi, niille voidaan asentaa yhteinen liesikupu.
20211_68265.jpg
Hyvä ilmanvaihto pitää kodin raikkaana
Ilmanvaihtokanaviston ja -koneen suunnittelulla ja valinnalla on tärkeä rooli talon rakennusprojektissa. Ilmanvaihdolla vaikutetaan sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen. Sopivan ilmanvaihtokoneen valinnassa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen ja valita kone, jossa on itselle sopiva ohjaustapa. Kanavistoksi kannattaa valita sellainen, joka on helppo rakentaa ja huoltaa.
202010_67142.jpg
Täydellinen keittiön muodonmuutos - haasteena liesikupu
Ilmanvaihtoremonttia suunnitellaan tai ainakin mietitään monessa pientalossa ja taloyhtiössä. Kovinkaan moni ei edes tiedä, että liesikuvulla pystytään ohjaamaan myös huoneiston ilmanvaihtoa.
202111_73758.jpg
20 vuotta vanhan ilmanvaihtokoneen uusiminen - miksi ja miten se tehtiin?
Nykyisin lähes kaikki asuinrakennukset varustetaan lämmöntalteenottavalla koneellisella tulo- ja poistoilmanvaihdolla. Tämä rakennustapa alkoi yleistyä 1990-luvulla, kunnes 2000-luvun alussa siitä tuli käytännössä pakollinen uudisrakentamisessa. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone on edelleenkin paras tapa varmistaa terveellinen, toimiva ja energiaa säästävä ilmanvaihto. Mutta miksi moniin asuntoihin sitten vaihdetaan uusia ilmanvaihtokoneita vanhojen tilalle?
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton