Ilmanvaihto pitää asukkaat ja talon terveinä

Vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Siksi terveellinen sisäilma on merkitsevässä asemassa hyvinvointimme kannalta, vaikka usein sen laatuun ei kiinnitetä huomiota – ainakaan ennen kuin siitä aiheutuu ongelmia. Ilmanvaihdolla on kuitenkin mahdollista luoda viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma.

Ilmanvaihdon tehtävä on tuoda puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja toisaalta poistaa asunnossa syntyvä kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet. Nykyaikaisella tavalla tiiviiksi rakennetuissa tai remontoiduissa kodeissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on suuri. Laadukas ilmanvaihto ja puhdas sisäilma ovat erityisen tärkeitä allergikoille ja astmaatikoille, mutta ihan jokainen meistä voi sitä paremmin, mitä puhtaampaa sisäilma on.

Pitkäaikainen sisäilman korkea kosteustaso muodostaa edellytykset homeen muodostumiselle ja rakennevaurioille. Kun tiiviit ikkuna ja höyrysulut eivät päästä kosteutta poistumaan, tiivistyy se ennen pitkää rakenteisiin tai niiden pinnoille. Koneellinen ilmanvaihto, jossa asumisesta syntyvä kosteus poistetaan ulos, on paras ratkaisu välttää kosteusvauriot ja niiden aiheuttamat terveydelliset haitat.

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Rakentaja.fi-kaupasta

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Puhdas sisäilma on jokaisen oikeus.Puhdas sisäilma on jokaisen oikeus.

Ilmanvaihdon tehtäviä ovat:

  • Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen. Ruoanlaitto, astioiden pesu, peseytyminen, saunominen, pyykinpesu ja -kuivaus jne. tuottavat jatkuvasti kosteutta sisäilmaan.
  • Hiilidioksidipitoisuuden pitäminen riittävän alhaisena. Hengityksessä syntyvä hiilidioksidi on poistettava, sillä se voi aiheuttaa mm. väsymystä ja päänsärkyä. (Mitä enemmän ihmisiä asuintiloissa on, sitä enemmän syntyy myös hiilidioksidia.)
  • Rakennus- ja sisustusmateriaaleistatulevien päästöjen poistaminen.
  • Puhtaan, suodatetun ja miellyttävän lämpöisen ilman sisään tuontiasuintiloihin.

Energiatehokas koneellinen ilmanvaihto

Perinteisessä talossa ilmanvaihto on saattanut viedä jopa 20–40 % lämmitysenergiasta. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone lämmittää sisään tulevan raittiin ilman sisätiloista poistettavan ilman lämmöllä. Mitä parempi lämmöntalteenottokyky laitteessa on, sitä vähemmän kuluu lämmitysenergiaa kylmän ilman lämmittämiseen. Merkittävä energiansäästö saavutetaan myös tehostamalla ja pienentämällä ilmanvaihdon tehoa kulloisenkin tarpeen mukaan.

Vallox-ilmanvaihtokoneissa lämmön talteenoton hyötysuhde on huippuluokkaa, jopa yli 80 %. Lisäksi niissä on sähköä säästävät tasavirtapuhaltimet.

MyVallox - ilmanvaihdon uusi sukupolvi

Uuden sukupolven MyVallox-ilmanvaihtokoneista loytyy sopiva vaihtoehto kaiken kokoisiin koteihin. Ne sopivat erinomaisesti niin nollaenergia- kuin passiivitaloihin, erilaisiin peruskorjauskohteisiin sekä rivi- ja kerrostaloasuntoihin.

MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on helppokäyttöinen, tilavalintaan perustuva ohjaus, ja sisäänrakennettu kosteusanturi huolehtii ilmanvaihdon tehostuksesta automaattisesti juuri silloin, kun siihen on tarvetta.

Koneen MyVallox Control -ohjaimessa on värillinen näyttö ja selkeät kuvakkeet. Kun kone on rekisteröity MyVallox Cloud-pilvipalveluun, voi sitä ohjata myös internet-yhteydellä. Näin ilmanvaihdon säätö onnistuu mistä tahansa vaikkapa älypuhelimella tai muulla päätelaitteella.

MyVallox Control -ohjaimen kosketusnäppäimet ovat miellyttävät käyttää.MyVallox Control -ohjaimen kosketusnäppäimet ovat miellyttävät käyttää.

MyVallox Cloud -pilvi- palvelu mahdollistaa ilmanvaihdon ohjaamisen vaikka laiturin nokasta.

Kaikissa Vallox MV-malleissa on käytettävyyttä helpottavia ominaisuuksia, mm.

  • takkakytkin,
  • huoltomuistutin,
  • automaattinen lämmöntalteenotonohitus


Voit lisäksi tarkastella helposti kokeen keräämää statistiikkaa esim. sisäilman suhteellisesta kosteudesta ja lämpötilasta.

MyVallox-ilmanvaihtokoneet ovat saaneet VTT:ltä A+-energiamerkinnän korkean lämmöntalteenoton vuosihyötysuhteensa ansiosta. Tarpeenmukainen ilmanvaihdon tehostus ja pienentäminen on vaivatonta MyVallox-ilmanvaihtokoneella. Integroidun kosteusanturin lisäksi apuna voi käyttää näppärää viikkokelloa tai erillistä hiilidioksidianturia, jonka avulla voit automatisoida ilmanvaihdon kokonaan.

Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Rakentaja.fi-kaupasta

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

 
Julkaistu
22.1.2018