• Etusivu
  • Talo

Luonnonkivi on keittiössä kuin kotonaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 03.02.2021
20186_53616.jpg

Keittiö on kodin sydän. Olkoon arkiaamu tai juhlahetki, monissa perheissä elämä pyörii eniten keittiön ympärillä. Luonnonkivi on keittiössä kuin kotonaan. Se voi tehdä keittiöstäsi entistäkin viihtyisämmän ja toimivamman. Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana.

Kovapintaisena kivilajina suomalainen graniitti on omimmillaan keittiötasoissa. Voit käyttää samaa kiveä tasojen jatkeena seinäpinnoissa ja lattioissa, jolloin saat keittiöstäsi ilmeeltään yhdenmukaisen. Myös marmori on asettunut taloksi komistamaan yhä useampaa keittiötä.

20186_53612.jpg
20186_53611.jpg

Tasojen työstöt viimeistelevät kokonaisuuden


Altaat voidaan asentaa pöytätasoon periaatteessa kolmella tavalla. Päältä asennettavan altaan reunataitos peittää kivitasoon tehdyn aukon reunat, jolloin aukon reunoja ei tarvitse viimeistellä. Huulletun altaan reunan pinta asennetaan hionnan avulla kiven kanssa samaan tasoon. Helppohoitoisuutensa vuoksi tämä allastyyppi on suosituin. Allas voidaan kiinnittää myös kivitason alapuolelle, jonka jälkeen tason allasaukon reunat kiillotetaan.

Tasojen reunapinnat voidaan muotoilla kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Viistereunat ovat yleisimmät.
Puolipyöreät ja pyöreät reunat sopivat vastaavasti lähes kaikkiin tasoihin. Voit halutessasi valita myös pyöristyksen tai antiikkireuna viimeistelyn. Kivitehtaalla toteutetaan paljon myös paksunnettuja reunoja, jolloin taso kääntyy kauniisti korkeaksi etureunaksi.

Palvelu on puoli tuotetta – myös luonnonkivissä

Kun kiinnostut kiven käytöstä kotisi sisustuksessa, piipahda aluksi juttelemassa kivimyyjämme kanssa. Heidän kanssaan voit punnita parhaita vaihtoehtoja. He auttavat sopivan kiven ja pintakäsittelyn valinnassa. Halutessasi saat myös kokonaistarjouksen avaimet käteen -periaatteella.

Ohje

Ohje

Käytännössä monen kodin kiviprojekti kulkee tämän kaavan mukaan:

  • suunnittelu
  • mittaustyö
  • tasojen valmistus
  • toimitus ja kuljetus
  • asennus
  • käyttöönotto
Tulikivi

palvelee sinua kiviprojektin kaikissa vaiheissa. Tulikivi työstää kivet mittojen mukaan ja asentaa ne paikan päällä takuutyönä. Saat sitovan tarjouksen kustannuksista ja arvion työn aikataulusta. Jos haluat, voit sopia työnjaosta myös kivimyyjänkanssa. Eli mitä teet itse ja mitkä vaiheet toivoisit Tulikiven toteuttavan. Onnistuu se hyvin niinkin.


20186_53604.jpg
Tulikivi Oyj
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton