4 uutta + 1 perinteinen tapa koristella led-koristevalonauhalla

Tuntuuko, että koristevaloja on jo tarpeeksi ja silti kaipaat vaihtelua? Vai haluatko löytää valolla koristeluun yleispätevän ratkaisun, joka toimii paikasta ja vuodesta toiseen?

Led-valonauhat tarjoavat hyvän ratkaisun moneen koristeluun – sisällä ja ulkona. Johdon pituus ja nauhan tai ledien värit vaihtelevat – mutta helppo muunneltavuus joustavan materiaalin ja tasaisen valontuoton ansiosta on kaikille yhteistä.

Perinteisesti led-koristevalonauhoja käytetään puiden koristeluun ulkona. Uudempi idea on koristella sillä joulukuusi perinteisten kuusenkynttilöiden sijaan, jolloin joulun ilme on heti modernimpi!

kuusi-ja-tikkaat

Kaunista koti ja kuusi valonauhalla

Joulukuuseen kannattaa hankkia tarpeeksi pitkä valonauha - oheisen kuvan kaksimetriseen kuuseen riitti 15 metrin led-koristevalonauha. Valonauhan vihreä johto taas kätkeytyy kauniisti kuusen väriin.

Kauniiden esineiden korostaminen valonauhalla on samoin kiva ratkaisu piristämään koko pitkää pimeää kautta. Asetelman ei tarvitse olla jouluinen – jollet ole jouluihminen henkeen ja vereen - jolloin se voi olla rennosti paikallaan koko pimeän jakson ajan.

Terassilla, parvekkeella tai portailla puut kookkaat koriste-esineet, kuten kuvan pajukehikot tai –kori portailla, kannattaa kaunistaa valolla. Valonauhan kanssa voi toimia hyvin rennosti – ledejä on niin runsaasti, ettei silmä erota näkemään onko johto suorassa tai ei.

7

Koristele puut valolla!

Puiden osalta kannattaa miettiä saako hienon lopputuloksen jo koristelemalla osan puuta vai haluaako satsata koko puun valaisemiseen. Pelkästään ison puun yhden oksan pyörittäminen valonauhalla voi olla jo hyvin näyttävä ratkaisu.

oksa

Ja toki se perinteinen koko kauniin puun koristelu on aina hieno ratkaisu. Koko puun koristeluun tulee jälleen varata pitkä led-koristevalonauha, esimerkiksi kuvan keskisuuren omenapuun koristeluun tarvittiiin erikoispitkä 30 metrin led-koristevalonauha. Käytännössä näin pitkässä valonauhassa on 1000 lediä tuikkimassa! Ja ledin sähkönkulutus on onneksi niin pieni, ettei tämäkään valomeri käy kukkarolle.

puut

Vielä yksi vinkki lisää; led-koristevalonauha kannattaa virittää ulos ennen kunnon pakkasia - silloin kun nauha ja omat sormet ovat vielä notkeat!

Lisätietoa tuotteista:

Elbe, kirkas johtoElbe, kirkas johto
Elbe, vihreä johtoElbe, vihreä johto
Erikoispitkä Teno 30mErikoispitkä Teno 30m
Muoviboxi säilytykseenMuoviboxi säilytykseen
 
Julkaistu
19.12.2016