Valitut IDO-kylpyhuonekalusteet

Uuden peilikaapin hankinnasta alkanut "WC-tilan kasvojenkohotus" tapahtuu uuden IDO Glow -malliston kalusteilla. Kaikki kalusteet korvataan kotimaisilla Idon kalusteilla ja lisäksi hankittiin vielä korkea peilikaappi täydentämään kalustekokonaisuutta.

IDO Glow korkea peilikaappi

Asennus alkoi uudesta peilikaapista. Asennus on varsin yksinkertainen ja ohjeet varsin selkeät. IDO Glow -malliston korkea peilikaappi avautuu 180 astetta. Kaappi toimitetaan valmiiksi koottuna, joten se piti vain kiinnittää seinään. Korkea peilikaappi sisältää lisäksi sisäpeilin ja tasoksi taittuvan hyllyn.

Kaappi kiinnosti erityisesti sen takia, että se avautuu kahdeksi yhtä syväksi osaksi, ja antoi vaikutelman, ettei tavaroita tarvitse kurotella toisten takaa. Tämä on myös käytännössä osoittautunut varsin hyväksi ratkaisuksi.
 

Oikealla asennusohje, kaapin yläosan seinäkiinnike, lasihylly kannakkeineen sekä tasoksi avautuvan lokeron taakse jäävä kiinnitysruuvi. Muilta osin kaappi oli valmiiksi koottu.Oikealla asennusohje, kaapin yläosan seinäkiinnike, lasihylly kannakkeineen sekä tasoksi avautuvan lokeron taakse jäävä kiinnitysruuvi. Muilta osin kaappi oli valmiiksi koottu.

IDO Glow alakaappi ja tasoallas

Seuraavaksi oli vuorossa allaskaapin vaihto. Itse kaapin asennus oli yhtä helppoa, kuin korkean peilikaapinkin, mutta paikalle piti hankkia putkimies hoitamaan hanan ja viemärin asennus.

Kaapin runko asennettu paikoilleen odottamaan putkimiehen saapumista.Kaapin runko asennettu paikoilleen odottamaan putkimiehen saapumista.

Runko asennettiin valmiiksi seinään odottamaan putkimiehen saapumista. Joka samalla käynnillä vaihtoi myös WC-istuimen. Putkimiehen saapumista odotellessa ehdittiin maalata myös vanha työtaso mustaksi. Väri on sama kuin boordilaatassa.

IDO Glow -alakaapit sopivat yhteen sarjan tasoaltaiden kanssa. Kaapeissa kaksi pehmeästi sulkeutuvaa laatikkoa push open -mekanismilla tai vetimellä. Saatavana 600, 900, 1000 ja 1200 mm leveänä. Tähän kohteeseen valittiin 900 mm leveä, aivan kuin edeltäjänsäkin oli ollut.

Allaskaappi ja tasoallas valmiiksi asennettuina ja käyttökuntoisina. Vanha työtaso maalattiin suunnitelman mukaisesti mustaksi.Allaskaappi ja tasoallas valmiiksi asennettuina ja käyttökuntoisina. Vanha työtaso maalattiin suunnitelman mukaisesti mustaksi.

IDO Glow Rimfree® WC-istuin

IDO Glow Rimfree -wc:issä ei ole lainkaan perinteistä bakteereja keräävää huuhtelukaulusta, mikä parantaa hygieenisyyttä ja helpottaa siivoamista. Tässä oli ratkaiseva syy, miksi kyseinen vaihtoehto valittiin.

Lisäksi asentaminen on helppoa. Vesiliitännän saa siirrettyä puolelta toiselle, mikä lisää valinnanvaraa wc-istuimen sijoitteluun. Myös huuhtelumekanismi on yksinkertainen: se sisältää ainoastaan neljä komponenttia, mikä tekee siitä helpon asentaa ja huoltaa. Hyvää oli myös Piiloviemäri-wc, jossa viemäröinti lattiaan. Malli valittiin vielä ilman kiinnitysreikiä, koska lattiassa on sähköinen lattialämmitys.

 

Uusi WC-istuin pakkauksessaan, asennuksessa ja asennettuna.Uusi WC-istuin pakkauksessaan, asennuksessa ja asennettuna.

Liimakiinnitys on siisti, mutta vaatii noin vuorokauden käyttämättömyyden, jotta ehtii kunnolla kuivua.

Fresh WC -raikastinpuikot verkkokaupasta

IDO Glow Rimfree® -wc:issä ei ole lainkaan perinteistä bakteereja keräävää huuhtelukaulusta. Kansi on hitaasti sulkeutuva. Ominaisuuksiin kuuluu myös Fresh wc -raikastintoiminto ja helposti puhdistettava Smart-lasitepinta.IDO Glow Rimfree® -wc:issä ei ole lainkaan perinteistä bakteereja keräävää huuhtelukaulusta. Kansi on hitaasti sulkeutuva. Ominaisuuksiin kuuluu myös Fresh wc -raikastintoiminto ja helposti puhdistettava Smart-lasitepinta.

Ja sitten se peilikaappi...

Ihan viimeisenä asennettiin paikoilleen peilikaappi, jonka uusiminen laukaisi koko muutosprosessin. Peilikaappi jäi viimeiseksi, koska sen asentamiseen tarvittiin sähkömiehen apua. Peilikaappi valittiin niinikään IDO Glow -mallistosta.

 

IMG_8400_1920

Kaapin ylä- ja alaosassa on led-valaisimet. Katkaisijasta syttyy vain alavalo, mikä on kätevää esim. öisin. Ylävalo syttyy kaapin alareunan sensoritoiminnon avulla.

Peiliovet sulkeutuvat itsestään vaimennetusti viimeiset sentit. Oven alareunassa on kaapin pohjan ylittävä harmaa osa, josta ovi on helppo avata ja siihen ei jää sormenjälkiä.Peiliovet sulkeutuvat itsestään vaimennetusti viimeiset sentit. Oven alareunassa on kaapin pohjan ylittävä harmaa osa, josta ovi on helppo avata ja siihen ei jää sormenjälkiä.

Katso myös muut osat:

1. WC-tilan kasvojenkohotus

2. Valitut IDO-kylpyhuonekalusteet

3. WC-tilan kasvojenkohotus valmis


 
Julkaistu
12.12.2016