Tilauksesta valmiiseen kotiin

Talopaketin toimitussisällöistä on hyvä huomioida, että muuttovalmis –nimellä markkinoitu toimitussisältö ei aina pidä sisällään kaikkia rakentamisen kuluja, vaan yleensä vain n. 70 – 80 %. Talotoimittajien välillä on tässä eroja. Kotimainen Jetta-Talo tehdään aina tilaajan tarpeet, tontin ominaisuudet ja rakennusbudjetti huomioon ottaen. Voit räätälöidä kotisi lisäksi toimitussisällön ja valmiusasteen tarpeidesi mukaiseksi.

Jetta-edustaja on mukanasi koko rakennusprojektin ajan ja ennen varsinaisen tilauksen tekoa hän käy vielä kanssasi yksityiskohtaisesti läpi talopakettisi toimitussisällön, sekä tarvittaessa räätälöi toimituksen valmiusasteen sinun toiveidesi mukaan. Näin tiedät tarkasti mitä talopakettisi sisältää ja mitä mahdollisia lisähankintoja sinun tulee vielä tehdä. Jos sinulle jää hankintoja tehtäväksi, auttaa edustaja myös hankkimaan tarvittavat palvelut ammattitaidolla ja edullisesti.

Ideoita uuteen kotiin: Tilaa ilmainen esite
 

Rakennuslupa kuntoon

Kun talosi suunnitelmat ja piirustukset ovat valmiita, on aika jättää rakennuslupahakemus. Ole tarkkana, että hakemuksessa on kaikki tarvittavat asiakirjat ja käytä asiantuntijoita avuksesi. Viranomaisten kanssa kannattaa tosin käydä alustavia keskusteluja jo paljon aikaisemmin, suunnittelun luonnosvaiheessa. Hakemus kannattaa myös luonnostella aikaisessa vaiheessa, jotta kaikki olisi valmiina silloin, kun on aika jättää hakemus paikalliseen rakennusvirastoon. Näin rakennusluvan saaminen nopeutuu huomattavasti.

Kun rakennusvalvonnassa on selvitetty, että edellytykset rakennusluvan myöntämiselle ovat olemassa, voit tehdä sitovan sopimuksen taloedustajan kanssa. Jetta-Talon joustavien maksuehtojen ansiosta maksat talopaketistasi vain 2 % osuuden ennen kotisi asennusta.
 

Rakennusvaiheet tontilla

Ensin on suoritettava tontin maanrakennusyöt, jossa asennetaan kiinteistön liittymät tontin rajalta rakennusten sisälle sekä tehdään ajoliittymä kadulle ja tontille tulevan ajotien sekä piha-alueen kantavat kerrokset. Maanrakennustöiden määrä riippuu tontin koosta, muodosta ja maaperästä. Tämän jälkeen luodaan talolle perustukset.

Tehtaalta tulleet valmiit elementit asennetaan suoraan autosta perustusten päälle. Elementtejä ei varastoida tontilla ja tällä varmistetaan kuivaketjun katkeamattomuus. Jetta-talon asennus sisältyy aina sopimukseen ja asentamisen suorittaa Jetta-Talon oma asennushenkilökunta, joka tuntee talosi perinpohjaisesti. Olosuhteista riippuen asennuksessa kestää 2 – 14 päivää. Riippuen siitä, mitä asioita toimitussisältöösi kuuluu, voi sinulla talon pystyttämisen jälkeen olla vielä edessä mm. LVI-ja sähkötyöt sekä sisustustyöt.

Ennen taloon muuttamista täytyy rakennukseen tehdä lopputarkastus eli loppukatselmus ja saada hyväksyntä käyttöönotolle. Rakennuksen lopputarkastus tilataan oman alueen rakennustarkastajalta. Lopputarkastus kannattaa tilata hyvissä ajoin, jotta siitä ei synny viivästyksiä muutolle.

Talon sisus tekee siitä kodin. Siksi myös sisustukseen kannattaa panostaa. Etsi inspiraatiota esimerkiksi Jetta-Talon sisustussuunnittelija-nurkasta. Jos tarvitset ammattilaisen vinkkejä ja kokenutta suunnittelijaa avuksesi, jätä yhteydenottopyyntö!

Tee rakentaminen mahdollisimman helpoksi

Valitse turvallinen yhteistyökumppani talonrakennusprojektiisi
Jetta-Talo on tunnettu kestävistä rakenneratkaisuista, laatumateriaaleista ja tinkimättömästä työn jäljestä. Inspecta Sertifiointi Oy onkin myöntänyt Jetta-Talolle SFS-EN ISO 9001:2000 laatusertifikaatin, joka koskee kaikkia toiminnan osa-aluieita: myyntiä, suunnittelua, valmistusta ja asennusta.

 
Päivitetty
24.11.2017