Katseet portaaseen päin vapaa-ajan rakentamisessa

Turvallisuus ja käyttömukavuus etusijalle

Tärkeintä portaan suunnittelussa on ulkonäön lisäksi käyttömukavuus. Portaan varattu tila ohjaa vapaa-ajan asunnon portaiden mitoituksessa. Aina ei päästä vakituiseen asuinkäyttöön tulevien portaiden mittasuosituksiin, tällöin portaan kaltevuus / etenemän ja nousun suhde on syytä harkita käyttötarkoituksen mukaan. Korkea nousu on hankala lapsille. Liian matala nousu ei tunnu hyvältä askeltaa, jos askelmalla ei ole tilaa kuin varpaille tai alas tullessa juuri ja juuri kantapää koskettaa askelmaa.

Lappiportaalla on vankka kokemus vapaa-ajan rakentamisessa, vuosikymmenten yhteistyö johtavien hirsitalovalmistajien kanssa on luonut perustan osaamiselle pienen tilan portaiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Portaita toimitetaankin ympäri maailmaa talotoimitusten mukana.

Lappiporras kestää elämää - katso video:

Lappiportaiden toimintatapa on ammattirakentajien kanssa vuosien saatossa hiottu, ”tavallisen tee-se itse” rakentajan on turvallista asioida Lappiportaiden kanssa.

Verkkokaupasta helposti

Vakioiduilla mitoilla tai niiden pienillä muutoksilla tehtävä porras on luonnollisesti edullisin. Vapaa-ajan asunnon mallistoon voit tutustua www.lappiporras.fi-sivuilla ja tilata helposti verkkokaupoista. Porrasmyyjät ohjaavat mielellään oikeisiin valintoihin varatun tilan ja porraskorkeuden mukaan. 

Pienen tilan L-mallin porras istuu hyvin nurkasta lähteviin porrasratkaisuihin. L-porras soveltuu erinomaisesti myös tapauksissa, joissa porras nousee välikaton rakenteiden väliin. Tasollisesta tai U-mallin portaasta löytyy vaihtoehto kun porras sijoitetaan neliön malliseen tilaan.

Parvella saadaan pienellä vaivalla mökkiin lisää tilaa. Tällöin on vaihtoehtoina suorilla askelmilla olevan portaan rinnalla ahtaaseen tilaan soveltuva ns. vuoroaskelporras. Jyrkän portaan askelmat on tehty vuorotellen toisesta päästä ka­peam­miksi kulkemisen helpottamiseksi.

 

Osta portaita verkkokaupasta!

 

Lappiportaan Loimu Porras helposti verkkokaupasta.Lappiportaan Loimu Porras helposti verkkokaupasta.

Katso video portaiden tilaamisesta

Unohtamatta ulkonäköä

­Porrasmarkkinoillakin sisustukselliset suuntaukset elävät, portaissa käytetään laajaa värimallistoa.

Lappiportaat pintakäsitellään vesiohenteisilla lakoilla, petseillä ja maaleilla, Pintakäsittely vesiohenteisilla aineilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Portaiden sävy on osa vapaa-ajan asunnon sisustusta, kuultovalkoisen paneelikaton sävy toistuu portaan sivujohteissa, askelmista löytyy lattian lämmin sävy petsattuna. Väriyhdistelmiä on lukemattomia, vain mielikuvitus on sisustajan rajana.

Modernin vapaa-ajan asunnon rakentaja valitsee portaaseen lasikaiteen. 2000-luvun vapaa-ajan asunto rakennetaan usein ajatuksella kodista, jonne muutetaan kun on aika jättää työelämä taakseen.

Tutustu vapaa-ajan porrasmallistoon!
 

Timber Clamps, modernin ja perinteisen yhdistelmää.Timber Clamps, modernin ja perinteisen yhdistelmää.
Roihu, pienen tilan U-porras.Roihu, pienen tilan U-porras.

Teollisesti yksilöllistä valmistusta

Teollinen valmistus ja tuotanto sekä tapauskohtainen kohteen huomioiva suunnittelu mahdollistavat portaiden soveltuvuuden juuri tilan ja tarpeen mukaan. Ammattilaisen kokemukseen kannattaa luottaa, sillä hän näkee usein jo pohjakuvista tai kerrotuista mitoista, millainen porrasratkaisu kohteeseen parhaiten sopii.

Lappiporrasmallisto soveltuu elämäsi kaikkiin rakennuksiin. Ammattirakentajat luottavat Lappiportaisiin!

 

Osta portaita verkkokaupasta!

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
2.3.2018