Mitä ottaa huomioon kodin rakentamisessa?

Omakotitalon rakentaminen on projekti, joka saa sekä innostumaan että aiheuttaa päänvaivaa. Valitsemalla luotettavan talotoimittajan varmistat, että rakennusprojektisi sujuu mukavasti, eikä vie turhaan kaikkia voimavarojasi. Kun asiantuntija on mukana suunnittelemassa taloasi, on lopputuloksena juuri sellainen koti, kuin sinä haluat. Kodin rakentamisesta puhuttaessa, ei tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan.

Talopaketin toimitussisältö

Kodinrakentamisen kustannukset eivät ole sama asia, kuin talopaketin hinta. Kokonaiskustannuksiin liittyy paljon muutakin, kuten talon varustelutaso, talotekniikan valinta sekä tontin ominaisuudet ja sijainti. Talopaketin toimitussisältö määrittää sen, mitä mahdollisia lisähankintoja sinun täytyy tehdä talopaketin lisäksi. Toimittajia verratessasi, vertaa siis aina kokonaiskustannuksia, älä pelkkää talopaketin hintaa.

Jetta-Talo on valmistanut koteja jo 30 vuoden ajan ja on yksi suurimmista puutalorakentajista Suomessa. Jetta-talon rakentamisen kokonaismenot ovat keskimäärin pienemmät, kuin muiden. Sillä vaikka talotoimituksen hinta voi olla kalliimpi, niin Jetta-kotisi loppuun rakentaminen ja viimeistely eivät enää vaadi suuria investointeja.

Kokonaisuuden hahmottamiseen saat apua Jetta-edustajalta, joka käy toimitussisällön läpi kanssasi ja kartoittaa mitä hankintoja sinun pitää tehdä, sekä mistä voit ne tehdä. Edustajalla on paras paikallistuntemus alueesi kustannustasosta ja hän tekee tiivistä yhteistyötä alueellisten toimijoiden kanssa sinun parhaaksesi.

Osallistutko itse rakentamiseen?

Rakentamaan lähtiessä on hyvä miettiä, mitä asioita itse osaa ja haluaa/kannattaa tehdä. Tilanteesi voi olla sellainen, että voit ottaa palkatonta lomaa ja viedä rakennusprojektia eteenpäin itse. Tai sitten sinulle parempi vaihtoehto voi olla palkata asiantuntijoita rakennustyömaalle ja pitäytyä itse työelämässä normaaliin tapaan.

Rakentamisen aikaisesta jaksamisesta on myös huolehdittava. Etsi siis tasapaino rakentamisen, perheen, työn ja harrastusten välille. Valitsemalla Jetta-Talon voit itse päättää kuinka paljon laitat omaa aikaasi taloosi, ja siksi Jetta-paketissa on eri vaihtoehtoja toimitussisällölle ja asennuslaajudelle.
 

Muista vakuutukset

Tiesitkö, että sinun on huolehdittava riittävistä vakuutuksista jo rakennusaikana. Mahdollinen talkooväki tarvitsee tapaturmavakuutuksen ja jos palkkaat henkilökuntaa, on myös heille otettava työnantajan lakisääteiset vakuutukset. Vakuutukset tuovat jonkin verran kustannuksia, mutta sitä ei kannata pelästyä. Avun palkkaaminen osoittautuu usein järkeväksi ja edullisesksi ratkaisuksi, sillä osaavien ammattilaisten palkkaaminen on usein paras takuu sille, että omasta kodista tulee varmasti turvallinen ja laadukas.

Budjetin laadinta

Rakentaminen on usein taiteilua budjetin kanssa. Jos budjetti ylittyy jossakin kohtaa, niin toisessa asiassa täytyy kustannusten kanssa olla sitten taas tarkempi. Kun esimerkiksi 1000 euron budjetin ylityksiä alkaa kertyä useita, on ylimääräisiä kustannuksia nopeasti kertynytkin useita kymmeniä tuhansia.

Varmista myös, että rahoitus on riittävä. Budjetti ei saa olla liian tiukkaan mitoitettu, vaan siinä pitäisi aina olla pieni pelivara yllätysten varalle. Jos perheeseen tulee yllättävä meno, kuten auton hajoaminen, isompi lääkärikulu tai vaikka lomamatka, pitää sinun silti pystyä huoletta jatkamaan lainan kanssa.

Säästöjä asumiskustannuksiin - Rakenna passiivitalo

Energiatehokas rakentaminen on ekoteko. Kun sijoitat passiivitaloon, niin säästät rahaa pitkällä aikavälillä. Passiivitalon energiakustannukset ovat huomattavasti matalammat kuin tavallisen talon, sillä voit valita taloosi edullisemman lämmöntuottoratkaisun.

Kun sijoitat taloosi muutaman kympin lisää per neliö rakentaakseen passiivitalon, säästät luontoa ja samalla omaa rahaa lämmityskustannuksissa, pidennät rakennuksen elinkaarta, parannat asumisviihtyvyyttä sekä talon jälleenmyyntiarvoa! Lisäksi mahdollistat sen, että voit myöhemmin päivittää talosi lähes nollaenergiataloksi.
 

Tee rakentaminen mahdollisimman helpoksi

Jetta-Talo tehdään aina asiakasta kuunnellen; asiakkaan tarpeet, tontin ominaisuudet ja rakennusbudjetti huomioon ottaen. Siksi voit räätälöidä kotisi lisäksi pakettisi toimitussisällön ja valmiusasteen tarpeidesi mukaan. Jetta-edustajasi on mukanasi koko rakennusprojektin ajan, myös suunnitteluvaiheessa.

Jetta-Talo on tunnettu kestävistä rakenneratkaisuista, laatumateriaaleista ja tinkimättömästä työn jäljestä. Inspecta Sertifiointi Oy onkin myöntänyt meille SFS-EN ISO 9001:2000 laatusertifikaatin, joka koskee kaikkia toimintamme osa-aluieita: myyntiä, suunnittelua, valmistusta ja asennusta. Osoitus siitä, että olemme turvallinen yhteistyökumppani onnistuneessa talonrakennusprojektissa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Autamme sinua kaikissa rakentamiseen liittyvissä asioissa, jotta saat juuri  tarpeittesi pohjalta suunnitellun kodin.

 
Päivitetty
16.10.2017